Imagini apocaliptice la Casa de Pensii. Nu există ceva mai grav de atât

Imagini apocaliptice la Casa de Pensii. Nu există ceva mai grav de atât

Ministrul desemnat al Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a vizitat vineri o arhivă a Casei de Pensii Bucureşti din Şoseaua Olteniţei.

„O bătaie de joc la adresa vieţii active a oamenilor. Documente din dosarele lor de pensie trântite pe jos, neţinute în ordine, multe în saci, în esenţă o imagine apocaliptică în privinţa actelor care constituie viaţa activă a unei persoane. În cazul în care s-ar declanşa un incendiu spaţiul e necorespunzător, în sensul că nu este dotat cu ce are nevoie pentru a se evita o tragedie. Ceea ce m-a şocat este să constat în această clădire, în spaţiul care ar trebui să fie baie, dezafectat, s-a ajuns la cinica situaţie în care cineva să-şi facă nevoile folosind actele din dosarele oamenilor. Eu nu cred că există ceva mai grav de atât”, a declarat Violeta Alexandru, scrie Agerpres.

Ministrul Muncii a explicat că este probabil ca documentele să aparţină unor persoane decedate, dar nu se poate exclude posibilitatea ca arhiva respectivă să includă şi acte de pensie ale unor persoane în viaţă.

„Prin urmare, în acest moment sunt hotărâtă să pun capăt constatărilor şi evaluărilor pe care le fac de mai multe săptămâni, pentru că nu este primul spaţiu de arhivă pe care-l văd, şi să iau nişte decizii ferme, întrucât văd că nu se înţelege nici cu rugăminte, nici cu solicitare expresă, să-şi pună lucrurile în ordine, şi atunci cred că se impun măsuri ferme în privinţa persoanelor care au atribuţii să administreze asemenea asemenea spaţii de arhivă, în cazul de faţă este mai degrabă un depozit, întrucât documentele par a fi documente pasive, documente ale persoanelor decedate, dar fiind un asemenea haos este greu de făcut o afirmaţie clară cum că nu e posibil ca între ele să fie şi documente din dosarele unor pensionari în viaţă, şi chiar dacă ar fi documente pasive, oricum există posibilitatea ca pentru stabilirea pensiei de urmaş cineva totuşi să aibă nevoie de actele respective ale persoanei decedate. Deci indiferent de cum arată lucrurile situaţia este extrem de gravă”, a declarat Violeta Alexandru.

Ne puteți urmări și pe Google News