Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Imagine cruntă pentru Cabral. A apărut prima fotografie cu tatăl lui în închisoarea din Congo
Imagine cruntă pentru Cabral. A apărut prima fotografie cu tatăl lui în închisoarea din Congo

Imagine cruntă pentru Cabral. A apărut prima fotografie cu tatăl lui în închisoarea din Congo

Alexandre Ibacka Dzabana, tatăl lui Cabral a fost închis în penitenciarul din Brazzaville, Congo, pentru acțiuni îndreptate împotriva regimului Sassuo-Ngueso.

Presa de opoziție a publicat  o fotografie cu medicul și un alt activist, Christ Belvy Dongui, din perioada petrecută în spatele gratiilor.

Imaginea ar fi fost realizată în luna aprilie a acestui an, în Brazzaville, iar din ea se poate vedea condițiile grele în care era deținut tatăl lui Cabral. Pe de altă parte, bărbatul părea să fie într-o stare relativ bună de sănătate, spre deosebire de finalul lunii iulie, atunci când a fost eliberat.

În acel moment, Alexandre Ibacka Dzabana nu se mai putea deplasa singur, fiind nevoie de câțiva prieteni pentru a-l putea ajuta să parcurgă distanța de la poarta penitenciarului la ambulanță, scrie Wowbiz.

În prezent, Alexandre este intrenat într-un spital din capitala statului Congo, iar starea lui rămâne în continuare gravă. Publicația online congo-liberty.com și diaspora congoleză au anunțat că demarează o campanie de donații pentru asistență medicală în cazul lui Ibacka Dzabana dar și altor 4 activiști care se confruntă cu probleme de sănătate după ce au fost, la rândul lor, închiși pentru că acțiunile lor puneau în pericoldemocrația din Congo”.

Alexandre Ibacka Dzabana este acuzat în acest moment de atentat la singuranța națională a statului”și va fi cercetat în libertate. El și-a petrecut 4 luni în centrul de detenție din Brazzaville, în condiții grele iar starea lui de sănătate s-a înrăutățit dramatic. Bărbatul suferă de astm și este diabetic.