Șase tineri ucraineni, reținuți în timp ce treceau ilegal frontiera

Șase tineri ucraineni, reținuți în timp ce treceau ilegal frontiera Sursa foto: Politia de Frontiera a Republicii Moldova/facebook

Într-un caz de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Est au surprins șase bărbați ucraineni care în mod fraudulos au ajuns în Republica Moldova. Din spusele acestora, ar fi fost ajutați în comiterea ilegalității de către un grup de persoane, contra sumei de 4 000 de dolari pentru un migrant.

Polițiștii de frontieră au depistat șase cetățeni în timp ce treceau ilegal hotarul

În data de 1 mai 2024, în timpul unei misiuni de serviciu la frontieră, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz a observat din direcția statului vecin șase persoane care se deplasau grăbit spre interiorul Republicii Moldova. Operativ, în regiune au intervenit polițiștii de frontieră, fiind depistați șase cetățeni ai Ucrainei.

În cadrul documentării străinilor, aceștia au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto simbol. Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Patrula i-a observat în timp ce treceau ilegal frontiera

Totodată, din declarațiile acestora s-a aflat că pentru a trece clandestin frontiera moldo-ucraineană au achitat fiecare câte 4000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe Google News

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în favorizarea migrației ilegale.

Un permis de conducere falsificat ar fi cumpărat cu 500 de euro  

Un șofer de camion și-a întrerupt călătoria după ce la trecerea frontierei i-a fost ridicat permisul de conducere, care era falsificat. Din spusele acestuia ar fi cumpărat permisul cu 500 de euro.

Cazul a fost înregistrat pe 30 aprilie 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. 

Pentru formalitățile de control s-a apropiat un autocamion de model DAF, la volanul căruia a fost identificat cetățeanul Ucrainei de 40 de ani. La verificarea actelor de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina nu este unul autentic, conținând mai mulți indici de falsificare.

Audiat, străinul a mărturisit că deținea permis de conducere categoria „B”, însă pentru a putea activa în calitate de șofer de camion și-ar fi cumpărat alt permis în care să fie mai multe categorii de conducere. Ar fi achitat 500 de euro pentru perfectarea actului cu pricina.

În aceste circumstanțe, persoana a fost îndepărtată de la volan, primind refuz de a continua călătoria în calitate de șofer.

Conform procedurilor legale, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Cercetările continuă pe caz.