Evenimentul ZileiActualitateIliescu și Dinescu s-au bătut prin intermediul televiziunii maghiare. România acum 26 de ani

Iliescu și Dinescu s-au bătut prin intermediul televiziunii maghiare. România acum 26 de ani

Iliescu și Dinescu s-au bătut prin intermediul televiziunii maghiare. România acum 26 de ani
Un episod, cu violențe verbale ieșite din comun, i-a avut protagoniști pe președintele Ion Iliescu și Mircea Dinescu, președinte al Uniunii Scriitorilor. Cei doi au făcut o adevărată panaramă la emisiunea „Panorama” a Televiziunii naționale din Ungaria, dar mai ales după.

Ei nu au apărut împreună la emisiune, dar tehnica de montaj i-a făcut să pară că ar fi fost. Înfuriat, Ion Iliescu a dat un comunicat în care arată ca fiecare răspuns al lui era urmat de „un comentariu batjocoritor al lui Mircea Dinescu”. Iliescu mai reproșează realizatorilor că Dinescu a folosit prilejul pentru „propagandă electorală fățișă în favoarea domnului Emil Constantinescu, candidat la președinție”.

 

Scriitorul îi reproșează președintelui că nu știe de glumă

Nici Mircea Dinescu nu s-a lăsat mai prejos și a emis un protest față de comunicatul președintelui. Scriitorul s-a declarat contrariat că președintele nu are simțul umorului și nu suportă ironia. „Își închipuie că bunii români trebuie să fie numaidecât țepeni, plicticoși și cu limbă de lemn”, a declarat Dinescu.

El a adăugat că nu Iliescu ar trebui să fie nervos, ci el. „Sînt eu însumi jignit că interviul pe care mi l-au solicitat redactorii de la emisiunea Panorama mi-a fost, din cînd în cînd, întrerupt de banalitățile și minciunile gogonate ale lui Iliescu”, a arătat Mircea Dinescu în nota de protest.

 

„Aceștia sunt psihopații societății românești”

În cadrul emisiunii, reporterul i-a cerut lui Mircea Dinescu să spună dacă în spatele lui Iliescu s-ar afla aripa conservatoare a Securității. Răspunsul a fost că da, îl sprijină. „Iliescu, chiar dacă nu ar vrea să fie președintele republicii, ar fi determinat să îndeplinească acest rol, tocmai din cauza structurilor care au nevoie de un nume în spatele căruia să se ascundă. (…) Nu Iliescu este această caracatiță, el este capul zâmbitor al caracatiței”, a declarat Dinescu.

Ion Iliescu a spus în timpul emisiunii, referindu-se la cei nemulțumiți, că „doar vorbesc, dar niciodată nu spun nimic; susțin că nu s-a schimbat nimic în doi ani, dar atunci cum s-ar putea exprima atât de liber dacă nu s-a schimbat nimic?”, a spus președintele.

Iliescu a insistat pe ideea că atâta timp cât oamenii sunt liberi să spună ce vor „chiar să îl calomnieze pe președintele țării, fiindcă nu suportă nicio consecință pentru asta, nu vor fi arestați, ei bine, acesta este curajul unuia care nu are bun simț”, a afirmat Iliescu.

Reporterul a insistat că există oameni care susțin că el a menținut fosta Securitate și nomenclatura în administrație. Cocluzia președintelui a fost: Aceștia sunt psihopații societății românești!

 

 

 

 

 


Accesează: