Mormantul lui Iisus, "gasit" de evrei

Mormantul lui Iisus, "gasit" de evrei

Adevaratul mormant al lui Iisus Hristos, cu ramasitele acestuia si ale membrilor familiei sale, a fost ascuns intr-o pestera din Ierusalim si gasit in urma cu 30 de ani, potrivit unui film documentar despre aceasta descoperire care ar putea zgudui din temelii lumea crestina, informeaza ynetnews.com.

Noul film prezinta ceea ce ar putea fi una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din lume - zece sicrie cu ceea ce specialistii cred ca ar fi ramasitele lui Iisus, ale mamei sale Maria, ale Mariei Magdalena si ale altor apropiati ai acestora.

Sicriele descoperite vor fi prezentate luni, la New York, in cadrul unei conferinte de presa. Filmul documentar, realizat de regizoarea recompensata cu un Premiu Emmy Simcha Jacobovici si de castigatorul unui Premiu Oscar James Cameron, prezinta senzationala descoperire arheologica.

Secretele lui Amos Kloner

Ne puteți urmări și pe Google News

Povestea incepe in 1980, intr-o pestera din Ierusalim, cu descoperirea a zece sicrie vechi de 2.000 de ani. Sase dintre acestea erau inscriptionate cu numele Jesua fiu al lui Iosif, Maria, Matei, Jofa (Iosif, identificat ca fratele lui Iisus), Judah fiu al lui Jesua („fiul lui Iisus”, spun realizatorii documentarului).

Descoperirile din pestera, inclusiv descifrarea inscriptiilor, au fost facute publice in urma cu zece ani de renumitul profesor de arheologie israelian Amos Kloner.

De la descoperire, sicriele au fost tinute in arhiva Autoritatii israeliene pentru antichitati, iar acum au fost trimise la New York pentru a fi expuse pentru prima data publicului.

Desi descoperirea a fost facuta in urma cu 30 de ani, iar descifrarea inscriptiilor in urma cu zece  ani, realizatorii documentarului sunt primii care au stabilit ca pestera a fost de fapt mormantul lui Iisus si al familiei sale. Descoperirea contrazice credinta crestina traditionala potrivit careia Iisus a inviat la trei zile dupa moartea sa si s-a ridicat la ceruri.

Filmul va fi difuzat pe posturile Discovery Channel, Channel 4 din Marea Britanie, Vision din Canada si Channel 8 din Israel. Regizorii filmului spun ca declaratia lor se bazeaza pe colaborarea cu cei mai cunoscuti oameni de stiinta din lume, arheologi, statisticieni, specialisti in ADN si experti in antichitati.