Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cum îşi arestează neamurile trădătorul Igor Dodon!
Cum îşi arestează neamurile trădătorul Igor Dodon!

Cum îşi arestează neamurile trădătorul Igor Dodon!

Scriam săptămâna trecută că în Basarabia - în anul Centenarului - a început o mişcare unionistă fără precedent. Că, până în prezent, peste 100 de comune din Republica Moldova au anunţat prin reprezentanţii lor aleşi că doresc Unirea cu România! Şi că în România nimeni nu scrie niciun rând de acestă mişcare spontană!

Dacă la Bucureşti se tace mâlc în pă- puşoi, la Chişinău treaba devine serioasă, semn că preşedintele Igor Dodon, acest anti-român dezaxat, este iritat de această mişcare spontană şi unică! Dodon amenință cu dosare penale semnatarii și pornește o contra-campanie pentru statalitatea moldovenească. Igor Dodon îi numește pe unioniști „obraznici”, că „nu știu de bun simț” și că „s-a îngroșat gluma cu unionismul”: „În aceste zile, unioniștii sponsorizați și îndemnați de unii ideologi imperialiști de aici sau de peste Prut au trecut această limită”. Totodată, acesta spune că acțiunea de semnare a declarațiilor de unire este „anticonstituțională vădită”, și că „dosarele penale își vor găsi „eroii”, inevitabil, la timpul potrivit”. Da, Dodon crede că dacă-i sperie sau reuşeşte să-i bage la pușcărie pe consilierii celor 106 localităţi (până în prezent!) poate opri un curs istoric ireversibil. Unirea cu România!

Circul mediatic al lui Igor Dodon este colosal. Păi tocmai cetăţenii din localitatea sa de naştere Sadova au votat pentru Unirea cu Româ- nia! Ce o să faci Dodon, o să-ţi bagi consătenii în puşcărie, o să înfunzi temniţele cu vecinii tăi, cu moşii tăi? Arestezi vatra satului în care te-ai născut, trădătorule de neam? Uite ce scrie presa basarabeană: „Satul natal al preşedintelui moldovean Igor Dodon a votat sâmbătă o declarație simbolică de Unire cu România. Peste 500 de localnici din Sadova, între care primarul şi mai mulţi consilieri, şi-au pus semnătura pe document. Localitatea din raionul Călăraşi a beneficiat direct de sprijinul României. Anul trecut, grădinița din sat a fost renovată cu bani de la Bucureşti”.

Stârpitură, ai anunţat că „eu niciodată nu am fost antiromân. Eu nu sunt antiromân şi nu voi fi antiromân. Noi suntem vecini, avem rădăcini istorice comune. Suntem fraţi, dacă doriţi. Suntem fraţi. Fraţi-fraţi, însă fiecare la casa lui. Eu stimez statul român ca stat independent, suveran. Şi sper foarte mult ca aceeaşi abordare să fie faţă de ţara mea, faţă de Moldova”.

Păi, dacă nu eşti român ce eşti Igor Dodon? Moldovean? În media din Basarabia au apărut reportaje cu mama lui Igor, Galina, care a predat în satul natal timp de 30 de ani limba română. „Ea a fost şi profesoara de limba română a fiului său, Igor Dodon. „L-am învăţat, dar puţin timp. De 30 de ani sunt profesoară. Atunci tot limba română predam”. Am întrebat-o cum explică faptul că ea l-a învăţat limba română, dar Igor Dodon promovează „limba moldovenească”. „În şcoală predăm limba română. Dar vedeţi că, în Constituţie, e limba moldovenească. Şi aici apar divergenţele acestea între politicieni şi noi”, explică mama liderului socialiştilor din R. Moldova”. Da, Dodon, am înţeles. Eşti un trădător! Nu meriţi să te numeşti român!