Evenimentul Zilei > Politica > Igor Dodon, pentru EVZ: Președinția nu are nicio tangență cu expulzarea turcilor
Igor Dodon, pentru EVZ: Președinția nu are nicio tangență cu expulzarea turcilor

Igor Dodon, pentru EVZ: Președinția nu are nicio tangență cu expulzarea turcilor

„Din păcate, unii cetățeni și chiar unele mijloace massmedia au devenit victime ale manipulărilor care au fost lansate în spațiul public imediat după momentul reținerii cetățenilor turci. Or, în realitate Președinția nu are nicio tangență cu acea reținere și cu expulzarea turcilor, deci este absolut lipsită de temei orice acuzație în adresa Președinției că ar fi încălcat drepturile omului sau că ar avea înțelegeri ascunse cu oficialii turci”, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Vreau să vă amintesc de faptul că operațiunea de reținere a fost realizată de serviciile de informație și securitate ale statului, SIS, însă această structură nu este subordonată Președinției, ci Parlamentului. Încă în decembrie 2016, SIS a fost transferat în mod abuziv din subordonarea președintelui țării în subordonarea majorității parlamentare așa-numit proeuropene”, afirmă şeful statului de la Chişinău, care susţine că măsura a vizat lipsirea sa „de orice control asupra acestei instituții foarte importante”.

De asemenea, Igor Dodon a declarat că a „solicitat o informație cât mai completă privind cazul care vizează reținerea și expulzarea cetățenilor turci, pentru a cunoaște toate premisele și argumentele care au putut duce la un asemenea gest dur în raport cu acești cetățeni”.