Evenimentul Zilei > International > Ideea trăsnită a unor americani. Renunță la capre pentru un eseu!
Ideea trăsnită a unor americani. Renunță la capre pentru un eseu!

Ideea trăsnită a unor americani. Renunță la capre pentru un eseu!

Un cuplu din Elkmont, Alabama, vrea să renunțe la valoroasa fermă de capre, dar nu oricum

Leslie și Paul Spell, cei doi proprietari ai fermei în valoare de 350.000 de dolari, care are, în total, 85 de capre, au hotărât să organizeze un concurs de eseuri. Iar ferma să intre în posesia celui care va scrie cel mai bun eseu.

Proprietarii fermei au decis să se retragă din afaceri, să se pensioneze și să renunțe în acest mod inedit la proprietatea lor. Ideea le-a venit după ce au încercat să-și vândă ferma, dar nimeni nu avea bani să o plătească, potrivit Mashable.com.

„Am remarcat că potențialii cumpărători ai afacerii nu și-o puteau permite. Nu le putem promite că nu vor avea obstacole de trecut, dar vor porni de la o bază generoasă și cu un produs deja susținut pe piață”, a declarat Leslie Spell pentru televiziunea locală WAAY-TV.


FOTO: Caprele așteaptă un nou stăpân
„Regulamentul” concursului

Cum funcționează, de fapt, concursul de eseuri? Ferma nu va intra chiar așa de simplu în posesia unui câștigător. Fiecare concurent care dorește să se înscrie va plăti o taxă de înscriere de 150 de dolari. Proprietarii fermei speră să adune cel puțin 2.500 de concurenți dat fiind că ideea lor este intens mediatizată. Astfel, la final, se vor strânge 375.000 de dolari din taxele de participare în competiție. Această sumă va fi plătită pentru achitarea ratelor rămase din ipoteca pe fermă, iar 20.000 de dolari vor constitui premiile pentru câștigătorii concursului.


FOTO: Câștigătorul concursului de eseuri va intra și în posesia caseiMai mult, oricine câștigă, dar nu are experiență în producerea brânzei de capră, va primi instructaj gratuit din partea celor doi actuali proprietari ai fermei. Toți cei interesați se pot înscrie și pot trimite eseurile pe site-ul concursului. Competiția a fost lansată pe 1 mai și se va încheia pe data de 1 octombrie, anul acesta. Vârsta minimă pentru înscriere este de 19 ani. Câștigătorul va fi anunțat pe data de 15 octombrie, iar in luna noiembrie va intra oficial în posesia casei și a fermei întinse pe aproximativ 20 de hectare.

„Vor fi greutăți și treburi de rezolvat, dar câștigătorul va începe cu o afacere care are viitor”, a mai spus Leslie la televiziunea locală, care a ținut să sublinieze că motivul pentru care cei doi au decis să își scoată ferma la concurs este că „pleacă în Costa Rica, unde îi vor ajuta pe misionari să ridice mici ferme cu capre”.