Polițiștii Biroului Județean Poliție Transporturi Constanța au depistat, ieri, în flagrant delict, în județul Ialomița,  două persoane care cumpăraseră două borcane de icre negre, cu suma de 1300 de lei, de la un bărbat, de 36 de ani, din Bordușani.

În urma acțiunii, polițiștii au efectuat cinci percheziții în localitățile Făcăieni și Bordușani ocazie cu care au fost ridicate în vederea confiscării 10 kilograme de icre negre, 3 kilograme de morun, 2 motoare de barcă, 2500 de metri de plasă monofilament, 80 de kilograme de pește din specia somn și 1300 de lei.

Valoarea icrelor negre este de 10.000 de euro, iar valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproape 100.000 de lei.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul  al I.P.J. Constanța. El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de comercializarea ilegală a sturionilor capturaţi din Dunăre, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.