Icoana Sfinților Martiri și Mărturisitori din temnițele comuniste a izvorât din nou în mir

Icoana Sfinților Martiri și Mărturisitori din temnițele comuniste a izvorât din nou în mir Icoana sfinților din temnițele comuniste . Sursa foto: atitudine.com

Icoana Sfinților Martiri și Mărturisitori din temnițele comuniste, expusă în muzeul Sfinților Închisorilor din Mănăstirea Paltin, a emanat din nou mir cu o mireasmă divină. Acest mir păstrează în el amintirea chinurilor mucenicilor care și-au dat viața pentru credința în Dumnezeu.

Icoana sfinților din temnițele comuniste este o replică fidelă a picturii realizate de maicile de la Mănăstirea Diaconești și este expusă în camera memorială situată în apropierea chiliei în care Părintele Justin și-a încheiat viața în ultimii ani.

Icoana sfinților din temnițele comuniste a izvorât mir

„Părintele Justin ne încuraja des să împărtășim poveștile minunilor săvârșite de acești sfinți români, cărora Bunul Dumnezeu le-a dăruit numeroase daruri, așteptând cu drag rugăciunile noastre”, potrivit atitudini.com.

Icoana sfinților din temnițele comuniste a izvorât mir pentru prima oară, anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Termenul „Sfinții închisorilor” denumește metaforic deținuții politici creștin-ortodocși care, în prezent, sunt cunoscuți pentru devotamentul lor religios remarcabil și pentru modul în care au demonstrat o credință activă în fața torturii și a represiunii statului în timpul detenției în lagărele de concentrare comuniste din România și nu numai, modelate după Gulag-ul sovietic.

Biserica Ortodoxă Rusă a canonizat un număr semnificativ de sfinți martiri și mărturisitori

Această expresie este asociată în principal cu foștii prizonieri politici care au decedat în perioada 1948-1964, cea mai violentă perioadă a regimului comunist. Alți termeni utilizați în aceeași context includ „martiri” sau „mărturisitori”.

De menționat este faptul că printre acești oameni cu puternică înclinație spirituală se regăsesc și reprezentanți ai cultelor romano-catolic și greco-catolic.

Icoană a Sfinților din închisori

O icoană a Sfinților din închisori izvorăște mir. Sursa foto: captură YouTube

Biserica Ortodoxă Rusă a adăugat în canonul sfinților un număr semnificativ de martiri și mărturisitori din perioada comunistă.

În plus, în calendarul bisericesc ortodox rus, a fost stabilită o zi specială de comemorare a noilor mucenici și mărturisitori din Gulagul sovietic, sărbătorită în duminica cea mai apropiată de 25 ianuarie, după stilul vechi.

Această dată a fost aleasă pentru a coincide cu ziua în care, în anul 1918, mitropolitul septuagenar Vladimir al Kievului și Galiției a fost martirizat de către bolșevici.

Icoana sfinților din temnițele comuniste, dăruită Mănăstirii Petru Vodă

Icoana sfinților din închisorile comuniste a fost oferită Mănăstirii Petru Vodă de către Mănăstirea Vatopedi din Sfântul Munte Athos. Această daruire a avut loc cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la primul hram al Mănăstirii.

Parintele Justin Parvu, Manastirea Petru Voda

„Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la primul hram al Mănăstirii Petru Vodă, Mănăstirea Vatopedi din Sfîntul Munte Athos ne-a dăruit două icoane minunate: una pictată anume, care zugrăveşte chipurile cîtorva zeci de sfinţi români mărturisitori şi mucenici din temniţele comuniste, şi o icoană izvorîtoare de mir a Maicii Domnului. Harul Sfinţilor Arhangheli să dăruiască şi Mănăstirii Vatopedi, şi Mănăstirii noastre, şi tuturor creştinilor din întreaga lume, dragoste de Mîntuitorul nostru Iisus Hristos!”, potrivit maturisitorii.ro.