Evenimentul Zilei > Actualitate > Iarna a revenit România? Trenuri anulate, circulație rutieră îngreunată – UPDATE
Iarna a revenit România? Trenuri anulate, circulație rutieră îngreunată – UPDATE

Iarna a revenit România? Trenuri anulate, circulație rutieră îngreunată – UPDATE

UPDATE ORA 21:00 La această oră, este în continuare oprită circulația feroviara pe magistrala 300, în județul Brașov, între Predeal și Timișul de Sus din cauza unor arbori căzuți pe șine (12 trenuri de călători sunt blocate în gările Predeal și Brașov).

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă pe anumite segmente de drumuri naționale din județele: Harghita (DN13B, DN12C, DN15, sectorul de drum Toplița – Borsec,), Vâlcea (DN7A – zona Voineasa), Gorj (DN67C – sector Novaci – Rânca), Mehedinți (DN67D – sector Stănești – Valea Cernei), Brașov (DN1A – sector Cheia – Săcele);

Totodată, alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 10 localități din 6 județe (AB, MS, GJ, OT, MH, TR) fiind afectați 1525 de consumatori.

Vremea rea în toată țara! Un Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol a intrat în vigoare miercuri dimineață la ora 9:00. Chiar dacă vremea rece se simte în toată țara, aceasta va afecta în special zonele de munte din județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș.

Ploile ajung și în Capitală și în alte 30 de județe, care vor intra sub Cod galben de vreme rea până vineri la ora 10:00. Temporar, vor fi precipitații mai ales în sudul, centrul și estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) și în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali și Orientali, 50 — 60 l/mp.

Totodată, la munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. În restul țării va ploua, iar, începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova și pe arii mai restrânse în Maramureș, Transilvania și trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50 — 60 km/h.

ANM precizează că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile țării.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: