Scandal uriaș în Scoția, protagoniști fiind jucătorii echipei Glasgow Rangers, formație care a devenit campioană în această țară, și la care evoluează și mijlocașul român Ianis Hagi. A fost euforie pentru că „alb-albaștrii” au pus mâna pe titlu după o pauză de 10 ani. Timp în care clubul a avut mari probleme financiare și a ajuns și în liga a IV-a.

Jucătorii de la Glasgow Rangers sunt acuzați că au lansat injurii către Papă, în timp ce cântau

Problema a apărut după petrecerea jucătorilor. Un filmuleț care circulă pe Twitter îi arată pe fotbaliști cântând și dansând pe melodia „Sweet Caroline”, a lui Neil Diamond. Elevii lui Steven Gerrard au fost acuzați că, la refren, au adresat injurii Papei, cântând „F*ck The Pope”.

Este cunoscut că suporterii celor de la Glasgow Rangers sunt protestanți. În timp ce fanii lui Celtic Glasgow, cealaltă mare forță a Scoției, sunt catolici. Conform reprezentanților campioanei Scoției, videoclipul nu este autentic.

„Este evident că acest videoclip a fost publicat cu intenția să discrediteze jucătorii noștri și reputația clubului Rangers”

„Suntem la curent cu un videoclip care circulă pe rețelele sociale. Este evident că acest videoclip a fost publicat cu intenția să discrediteze jucătorii noștri și reputația clubului Rangers. Acest lucru evidențiază pericolele „unui proces în social media”.

Este profund îngrijorător faptul că acest videoclip a fost luat drept autentic și a fost distribuit la scară largă, inclusiv de unii reprezentanți politici, care ar trebui să fie conștienți de influența lor și de procedurile legale.

Echipa noastră este foarte diversă. Sectarismul este inacceptabil și nu are loc în clubul nostru, ceea ce este subliniat de campania noastră.

Suntem încrezători că nu a avut loc nicio infracțiune. Am căutat consiliere juridică și așteptăm cu nerăbdare să cooperăm cu Poliția din Scoția”, se precizează într-un comunicat emis de conducătorii de la Glasgow Rangers.