Cunoscutul antrenor român Ladislau Boloni a pus punct relației cu echipa grecească de fotbal Panathinaikos Atena. În vârstă de 68 de ani, fostul selecționer nu a reușit să ducă la capăt acest sezon, la gruparea grecească.

Informații despre demiterea lui Ladislau Boloni, de la Panathinaikos Atena au apărut și în urmă cu cinci etape înainte de finalul sezonului. Jurnaliștii eleni au speculat, încă de pe atunci, din luna aprilie, că gruparea din capitala Greciei a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul român.

„Decizia este definitivă şi irevocabilă. Acelaşi om pe care îl adora toată lumea pentru eficienţa şi modul său de lucru este acum «răstignit»”, au scris grecii de la SportTime.

Boloni a avut un început bun

Ladislau Boloni a fost numit la conducerea echipei în octombrie 2020, când Panathinaikos Atena era pe locul 11 din 14 în Grecia. Gruparea avea doar două puncta acumulate în patru meciuri. Antrenorul român a negociat un salariu, pe sezon, de 400.000 de euro.

Echipa a început să joace din ce în ce mai bine, sub comanda lui Boloni, și a terminat pe locul 5, în sezonul regulat. Panathinaikos Atena a intrat în play-off-ul pentru cupele europene. Lucrurile au luat o întorsătură total neplăcută în cele opt partide din play-off, când echipa din Atena a doar o victorie, patru egaluri şi trei înfrângeri.

Bilanțul dezastruos al lui Boloni

Ultimul eşec înregistrat a fost cel de duminică, când echipa lui Boloni a pierdut cu 0-1 în fața celor de la AEK Atena. A fost înfrângerea care i-a pecetluit soarta lui Ladislau Boloni.  Cum echipa ocupă locul 5 din 6 în play-off și doar primele 4 clasate vor juca în cupele europene, iar Panathinaikos Atena nu mai are şanse de a urca în clasament, conducerea clubului elen a luat decizia de a încheia colaborarea cu Boloni. Anunţul a fost făcut, luni seară, de presa din Grecia.

Ladislau Boloni a condus Panathinaikos Atena în 32 de meciuri în care a înregistrat un număr de 14 victorii, opt egaluri, zece înfrângeri. Golaverajul înregistrat în cele 32 de jocuri este de 39-29.