Evenimentul ZileiSportSolicitare crucială făcută de Federația Română de Fotbal înainte de Euro 2020. Mingea e în terenul Ministerului Sănătății

Solicitare crucială făcută de Federația Română de Fotbal înainte de Euro 2020. Mingea e în terenul Ministerului Sănătății

Solicitare crucială făcută de Federația Română de Fotbal înainte de Euro 2020. Mingea e în terenul Ministerului Sănătății
Reprezentanții Federației Române de Fotbal au cerut ca la meciurile organizate de București, la Euro 2020, „Arena Națională” să fie umplută la 50% din capacitate.

Federația Română de Fotbal (FRF) a făcut o solicitare oficială către autoritățile din România. Astfel încât cele patru partide care vor fi găzduite de țara noastră, la Euro 2020 (trei din faza grupelor și una din optimile de finală) să se dispute cu „Arena Națională” umplută la 50% din capacitate.

Cheia aprobării creșterii numărului de spectatori de la Euro 2020 stă la Ministerul Sănătăți

„Prezenţa suporterilor este vitală pentru sport în general. Vom avea 12.300 de spectatori. Federaţia Română de Fotbal a făcut o propunere către Ministerul Sănătăţii să ducem această capacitate la 50% din stadion. Urmează ca până pe data de 28 aprilie să înştiinţăm UEFA de decizia pe care am luat-o.

Avem un minim de 12.300 de spectatori, sperăm ca Ministerul Sănătăţii să aprobe să creştem acest număr, ar fi extraordinar”, a declarat Gică Popescu, duminică, în cadrul unui eveniment la care a fost expus trofeul acordat câștigătoarei CE.

Turneul a fost amânat cu 1 an din cauza pandemiei de coronavirus

Cupa era să fie avariată după ce a fost doborâtă de o rafală de vânt, dar a scăpat nedeteriorată.  Euro 2020 este programat să se dispute în perioada 11 iunie – 11 iulie. Turneul a fost amânat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

În ceea ce privește echipa națională a României, absentă de la acest turneu, Gică Popescu a speră să-i vadă pe „tricolori” la Campionatul Mondial din 2022. Competiție ce va fi găzduită de Qatar.

„Ne dorim să ne întoarcem cu echipa naţională la turneele finale cu prima ocazie, la Cupa Mondială din 2022. Nu am început tocmai bine, suntem însă la început, eu sper ca lucrurile să se îndrepte meciurile următoare şi să fim una dintre participantele la această competiţie. Pentru că am lipsit cam de mult timp şi începe lumea să se obişnuiască cu lipsa noastră şi acest lucru este cel mai periculos”, a mai spus fostul căpitan al echipei naționale a României.


Accesează: