Evenimentul Zilei > International > Iadul pe pământ în Turcia. Imagini după seismul de 7 grade. Video
Iadul pe pământ în Turcia. Imagini după seismul de 7 grade. Video

Iadul pe pământ în Turcia. Imagini după seismul de 7 grade. Video

După cutremurul de 7 grade pe scara Richter, care a lovit coasta Mării Egee, s-a format un tsunami de mici dimensiuni care a măturat insula Samos din Grecia și orașul Seferihisar din Turcia.
Seismul s-a produs în jurul orei 11:50 GMT şi a fost resimţit de-a lungul litoralului turcesc de la Marea Egee şi în partea nord-vestică a Mării Marmara. Epicentrul cutremurului a fost plasat la 17 kilometri în largul coastelor provinciei Izmir, la o adâncime de 16 kilometri.
Rezidenţii din Samos, o insulă cu o populaţie de 45.000 de locuitori, au fost îndemnaţi să se îndepărteze de zonele de coastă, a precizat Eftyhmios Lekkas, directorul Organizaţiei elene pentru planificare antiseismică, pentru postul Skai TV din Grecia.

Pe imaginile postate pe Twitter se pot vedea cum mai multe ambarcațiuni sunt purtate de apele învolburate de mini-tsunamiul format în urma cutremurului puternic resimțit în Grecia și Turcia.

În mai multe localități din provincia turcă Izmir apa, în urma acestui tsunami, a pătruns pe străzile mai multor localități aflate la malul mării, măturând tot ce au întâlnit în cale, anunță Digi24. Pagubele sunt unele însemnate.

Cel puțin patru persoane au decedat și alte 120 au fost rănite, în urma seismului, au anunțat autoritățile din Turcia, potrivit Hurriyet.

„Din păcate, patru dintre compatrioţii noştri şi-au pierdut viaţa în acest seism (…) În total, 120 de compatrioţi au fost răniţi”, a declarat ministrul Fahrettin Koca, într-un mesaj publicat pe Twitter.

Cel puţin cinci clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir, în districtele Bayrakli şi Bornova, a precizat ministrul turc pentru Mediu şi Planificare Urbană, Murat Kurum, într-o declaraţie făcută la televiziune, potrivit DPA.

Potrivit Institutul american de geofizică USGS, cutremurul a fost resimțit în țări precum Bulgaria, Cipru, Egipt, Libia, dar și Macedonia de Nord.

Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) a anunţat că, până la acest moment, autorităţile turce, respectiv autorităţile elene nu au notificat misiunile diplomatice sau consulare ale României în cele două state cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate de seismul de vineri, iar la nivelul misiunilor ţării noastre nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: