Evenimentul Zilei > EVZ Special > Hunter Biden, prins în păienjenișul Văduvei Negre din Rusia
Hunter Biden, prins în păienjenișul Văduvei Negre din Rusia

Hunter Biden, prins în păienjenișul Văduvei Negre din Rusia

Documente judiciare și e-mail-uri recente fac lumină în privința relației misterioase dintre miliardara rusă Elena Baturina și un consorțiu din care făcea parte Hunter Biden.

Nici Hunter Biden, nici Elena Baturina nu au oferit explicații privind scopul transferurilor bancare.

Mai multe e-mail-uri, trimise cu o lună înainte de transferul bancar de 3,5 milioane de dolari, arată că Archer și Jason Galanis se străduiau să deschidă conturi bancare pentru Baturina, pentru ca aceasta să poată investi în Burnham Securities, o companie de investiții controlată de Galanis, Archer și Biden.

Ezitările oficiuluianti-spălarea banilor

De asemenea, Galanis și Archer au discutat și crearea unui cont de curtaj pentru Baturina cu JP Morgan, potrivit e-mail-urilor din contul lui Cooney.

După săptămâni de întârziere în procesarea solicitării de către serviciul împotriva spălării banilor al băncii, Galanis a sărbătorit deschiderea unui cont la JP Morgan, arată aceleași e-mail-uri.

„Am creat un cont JPM pentru campionana la aruncarea greutății a URSS”, îi scria Galanis lui Archer pe 21 ianuarie, potrivit unuia dintre mesajele găsite de Tyrmand și încredințate Daily Caller.

Galanis îi răspundea unui mesaj al lui Jon Burham, președintele Burnham Securities.

Burnham îi scria lui Galanis că auzise vorbindu-se de departamentul anti-spălare a banilor de la JP Morgan.

„I-au aprobat Elenei să aibă un cont cu noi”, a răspuns Galanis. „Au spus că era pe lista lor de supraveghere, deoarece existau atâtea amenințări de dare în judecată – însă cum nu era nici o condamnare etc., au aprobat.”

„Ne fofilăm prin spate”

Galanis le-a trimis și lui Archer și Cooney un mesaj enigmatic:

„Lăsați ușa din spate deschisă și ne fofilăm direct înăuntru.”

Alte mesaje date lui Cooney arată că Archer și Jason Galanis discutau cum să o ajute pe Baturina să deschidă conturi la Banc of California.

„Se pare că vom fi în măsură să accelerăm deschiderea unui cont la Banc of California în timp ce Baturina va fi cu noi la New York, la începutul acestei săptămâni”, i-a scris Archer unui asociat al Baturinei pe 16 februarie 2014.

Conspirație pentru Baturina

Într-o declarație sub jurământ, John Galanis a spus că fiul său, Archer și Biden „au conspirat” pentru a o ajuta pe Baturina să deschidă un cont la aceeași bancă.

„Numeroase tentative de a ocoli sancțiunile cu ajutorul lui Archer, Biden, Jason Sugarman și Jason Galanis”, a afirmat John Galanis în mărturia pe care a scris-o la Terminal Island, o închisoare federală cu securitate redusă din California.

Galanis nu explică în depoziție de ce își acuză fiul că a colaborat cu Biden și Archer pentru a o ajuta pe Baturina.

Văduva atrăgea investitorii ca pe muște

Devon Archer, un fost consilier de campanie electorală pentru John Kerry, s-a lăudat cu legăturile sale cu Baturina, în speranța de a atrage alți investitori în uriașa sa rețea de investiții.

El a spus board-ului Burnham Investors Trust, în august 2014, că Baturina a investit peste 200 de milioane de dolari în companiile sale.

În declarația sa sub jurământ, John Galanis a mai scris și că Hunter Biden a folosit influența politică (a tatălui său, Joe Biden?) pentru a atrage investiții din partea unor companii chineze.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: