Iustinian Ivanciuc, agent de poliţie în Lupeni, îl acuză pe comandantul unităţii din oraşul amintit, Romeo Amurăriţei, că l-a bătut.
Ivanciuc fusese dat afară din poliţie, din cauza unor abateri disciplinare, încă din 19 iulie, însă, se pare, ordinul semnat de şeful IJP Hunedoara nu i-a fost adus la cunoştinţă. Agentul a povestit presei locale că luni seara, şeful Poliţiei Lupeni, Romeo Amurăriţei i-a cerut să-i predea legitimaţia şi insigna de poliţist. Ivanciuc a refuzat însă acest lucru, motivând că predă cele două obiecte doar şefului IJP Hunedoara. "Atunci s-a repezit la mine. M-a prins cu braţele, de la spate, m-a imobilizat, eu am vrut să mă feresc şi am intrat cu tot cu el în zid. Eu am intrat cu capul în zid, cu obrazul, şi cred că am şi dărâmat avizierul ăla unde sunt chei" a declarat pentru "Gazeta de dimineaţă" agentul de poliţie. Acesta a adăugat că, imediat după prima bruscare, a mai apărut un coleg care şi-a ajutat şeful să-l imobilizeze. "Ba m-au pus  jos într-o parte, m-am zbătut, m-am ridicat, iar m-au pus pe jos. De mâna asta (dreapta) mă ţinea Amurăriţei, de mâna asta (stânga) mă ţinea Cornel Bolosin. Ideea e că eu nu dădeam drumul la insignă şi atunci m-am trezit cu lovitura”, adaugă agentul.

Comandantul neagă
Ivanciuc s-a prezentat apoi la Spitalul de Urgenţe din Petroşani cu un hematom facial, acuzând dureri la mâna stângă, spunându-le medicilor şi că, la un moment dat, şi-a pierdut cunoştinţa. Medicii de aici spun că acesta nu suferă leziuni foarte grave, dar au decis să-l interneze pentru câteva zile, pentru investigaţii amănunţite.
Nici agentul şi nici comandantul Poliţiei Lupeni nu au putut fi contactaţi de EvZ. Reprezentanţii IPJ Hunedoara spun însă că Romeo Amurăriţei neagă faptul că l-ar fi agresat pe Ivanciuc. "Conducerea IPJ Hunedoara a dispus o anchetă internă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Versiunile sunt total diferite. Această verificare va merge în paralel cu ancheta ce va fi demarată de procurorii competenţi", spune Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Ancheta procurorilor pleacă de la faptul că agentul de poliţie a depus o plângere penală pentru lovire împotriva comandantului unităţii din Lupeni.