De data aceasta este vorba despre un bărbat de 39 de ani, din satul Bobâlna, care este acuzat că vreme de trei ani şi-a obligat fiica vitregă să-l satisfacă sexual. Victima are acum 15 ani. Fata spune că era ameninţată cu moartea de tatăl vitreg, Daniel Popa, iar când încerca să-l refuze, acesta o lovea cu biciul cu care, în mod normal, ar fi trebuit să-şi strunească doar animalele din gospodărie.

Cu un an în urmă i-a mărturisit mamei sale ce i se întâmplă. Atunci mama fetei a îndemnat-o să-l reclame la poliţie pe un consătean, însă cercetările au dovedit faptul că acesta era nevinovat.
Recent însă, fata le-a povestit coşmarul său unor angajate ale primăriei comunei Rapolt (cea de care aparţine satul Bobâlna), care au îndemnat-o să facă ea o sesizare la poliţie.
„Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă agravată şi continuată, reţinându-se în sarcina acestuia faptul că, din 2009 şi până anul acesta, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa vitregă, de 13 ani pe atunci, 15 ani în prezent. Fata nu a depus mai devreme plângere de frică, spunând că a fost ameninţată cu bătaia şi cu moartea dacă spune cuiva despre cele ce s-au întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Adina Velescu.
În dosar au fost audiaţi martori care au confirmat că i-au văzut, undeva pe câmp, în apropierea satului, în timp ce întreţineau relaţii sexuale. De asemenea, conform anchetatorilor, medicii i-au eliberat adolescentei un act medical din care rezultă că are leziuni la nivel genital, ceea ce confirmă împotrivirea fetei la actul sexual.
Acuzatul, Daniel Popa, a fost arestat preventiv astăzi pentru 29 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Hunedoara.
Săptămâna şi scandalul sexual
Un caz similar este în cercetări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, inculpat fiind un tânăr de 31 de ani din Lupeni, care este acuzat că, începând din ianuarie, anul curent, şi-a violat de mai multe ori fiica în vârstă de 14 ani. Agresorul a fost arestat preventiv săptămâna trecută.
Cazul nu-l întrece însă în "popularitate" pe cel apărut la începutul lunii, în care fiul Angelei Stoica (viceprimarul oraşului vecin, Vulcan) ar fi fost corupt sexual de prietenul mamei sale, poliţistul Adrian Sucilă. În acest caz este cercetată şi fiica Angelei Stoica, acuzată de complicitate la corupere de minori.
Cercetările care vizează sex-scandalul din Vulcan au ajuns la percheziţia informatică, procurorii încercând să găsească eventuale probe audio şi video ale infracţiunilor incriminate.