Evenimentul ZileiActualitateHoții de lux din Timișoara care au dat spargerea la USAMV Cluj-Napoca, prinși

Hoții de lux din Timișoara care au dat spargerea la USAMV Cluj-Napoca, prinși

Hoții de lux din Timișoara care au dat spargerea la USAMV Cluj-Napoca, prinși
Doi membri ai grupării de hoți de lux din Timișoara, implicați în jaful dat la USAMV Cluj-Napoca, când din seiful universității s-au sustras peste 90.000 lei,  au fost reținuți.

Au avut loc percheziții la Timișoara și la Iași, iar în urma lor hoții au fost prinși. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore.

„La data de 5 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au efectuat percheziții, pe raza municipiilor Iași și Timișoara, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea activității infracționale a doi bărbați.

Cei în cauză, în vârstă de 25 și 26 ani, sunt bănuiți că, în noaptea de 2/3 octombrie, având fețele acoperite, au pătruns în incinta unei universități de pe Calea Mănăștur din Cluj-Napoca, iar din seiful casieriei au sustras bani și bonuri valorice, cauzând un prejudiciu estimat la peste 90.000 de lei.

Cei în cauză au fost conduși la sediul unității de poliție, iar în baza probatoriului administrat, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat”, se arată în comunicatul transmis de oamenii legii.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate articole de îmbrăcăminte, bani și alte obiecte care prezintă interes pentru cauză.

Amintim că două persoane au pătruns, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, în clădirea rectoratului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca și au furat banii din seiful aflat în casierie. Furtul a fost depistat dimineața de angajații universității. În urma cercetărilor s-a stabilit că suma sustrasă depășea 90.000 de lei.

Cei doi hoți reținuți sunt membri ai grupării de jufuitori de lux din Timișoara, pe numele unuia din ei, care se ascundea în Iași, existând și un mandat european de arestare. Pentru prinderea hoților, polițiștii din Cluj-Napoca au lucrat împreună cu colegii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Poliției Timiș.

Amintim că și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara a existat o tentativă de spargere, hoții încercând să plece cu seiful extras din casieria rectoratului, în tomană, în perioada în care instituția încasa taxele de școlarizare.


Accesează: