Evenimentul Zilei > Actualitate > Hoții care AU SPERIAT ROMÂNIA, în AREST preventiv. Lovitură de milioane de euro
Hoții care AU SPERIAT ROMÂNIA, în AREST preventiv. Lovitură de milioane de euro

Hoții care AU SPERIAT ROMÂNIA, în AREST preventiv. Lovitură de milioane de euro

Polițiștii arădeni au reținut trei suspecți în cazul furtului a peste 400 de tone de cupru în valoare de 2 milioane de euro. Principalul suspect, cel care, se pare, a pus la cale întreaga operațiune, e arestat în alt dosar. Doi dintre complicii lui au fost și ei reținuți, iar ieri, toți trei au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalități Economice au identificat trei bărbați, bănuiți de furtul a 414 tone de cupru, în valoare de 2.000.000 de euro, de pe raza localității Curtici. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști la scurt timp după săvârșirea faptei”, transmit reprezentații IPJ Arad.

În urma cercetărilor a reieșit că, unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, a pus la cale toată operațiunea. Astfel, la data de 21 septembrie, acesta a  trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru. Pentru transport, au fost folosite 3 tir-uri și remorci. Un bărbat de 34 de ani din Sântana și un altul de 28 de ani din Timișoara au mers, pe post de șoferi,  la depozitul firmei de unde au încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru. 

Marfa a fost transportată inițial la un depozit din Curtici, județul Arad, iar apoi a fost mutată în Timiș, la Becicherecu Mic și Lovrin, de unde urma să fie comercializată. 

Pentru a pune la cale jaful, arădeanul Florin Malița a făcut rost de documente false de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte pentru a îngreuna depistarea autotrenurilor, susțin anchetatorii. Malița este arestat în dosarul atacului asupra lui Daniel Dragoman, interlopul apropiat de Uțu Rohozneanu, care a fost împușcat la Arad la sfârșitul lunii septembrie.

Bărbații din Timișoara, Simion Stanciu, și Sântana, Voicu Blăgău, l-au ajutat pentru că urmau să primească o parte consistentă în urma valorificării prăzii.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective”, mai arată reprezentanții IPJ Arad.