Evenimentul Zilei > Social > Nu s-au putut ABŢINE. HOŢII au PRĂDUIT un camping din MAMAIA
Nu s-au putut ABŢINE. HOŢII au PRĂDUIT un camping din MAMAIA

Nu s-au putut ABŢINE. HOŢII au PRĂDUIT un camping din MAMAIA

Mai mulți turiști aflați pe litoral, în vacanță, au rămas fără bani și bunuri. Aceștia erau cazați în capingul GPM, situat între stațiunea Mamaia și Năvodari.

Turiştii susţin că mai multe persoane necunoscute au intrat în zona de camping şi le-au umblat prin maşini şi rulote. Oamenii legii au declanșat o anchetă.

În noaptea de 24 spre 25.07.2017, persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri din campingul GPM, unii dintre turiști fiind nevoiți acum să se întoarcă la domicilii întrucât au rămas fără bani. Spre exemplu, unui turist din Bucureşti i s-a sustras suma de 3.000 de dolari şi un telefon mobil marca Asus Zenton 3 Ultra, dintr-o rulotă, din cercetări stabilindu-se că autorii au pătruns pe uşa de acces lăsată deschisă.

Altui turist din Bucureşti i-a fost furată suma de 2.800 lei din rulotă, autorii pătrunzând pe un geam lăsat deschis. Și doi turiști din Galați se numără printre victime.

 Unul reclamă furtul dintr-o autoutilitară Volkswagen a sumei de 260 lei şi a unui telefon mobil Samsung Galaxy A5. Și aici autorii au pătruns pe portiera stânga faţă ce fusese lăsată neasigurată.

Celălalt păgubit reclamă furtul sumei de 1.200 lei şi a unui telefon mobil Samsung Galaxy J5 din autoturismul marca Dacia Logan, autorii pătrunzând prin forţarea butucului portierei dreapta faţă. Societatea în cauză avea obligaţia, conform Legii 333 să asigure paza şi protecţia bunurilor, ceea ce nu a realizat corespunzător, potrivit anchetatorilor.

Anterior, poliţiştii din Năvodari au efectuat un control la această firmă privind respectarea Legii 333 și au pus în vedere să se remedieze problemele constatate, iar pe 25 iulie au sancţionat-o cu 2.000 lei pentru nerespectarea dispoziţiilor anterioare ale poliţiştilor, iar paznicul s-a ales cu o amendă în valoare de 100 de lei.

De asemenea, se fac cercetări în 4 dosare penale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor şi recuperarea prejudiciului, scrie replicaonline.ro.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.