Evenimentul Zilei > Social > FINAL INCREDIBIL în dosarul celui MAI MARE HOȚ de LIMUZINE. Ce a pățit „ROBOCOP” din România
FINAL INCREDIBIL în dosarul celui MAI MARE HOȚ de LIMUZINE. Ce a pățit „ROBOCOP” din România

FINAL INCREDIBIL în dosarul celui MAI MARE HOȚ de LIMUZINE. Ce a pățit „ROBOCOP” din România

Considerat cel mai mare hoţ de maşini de lux din România, Radu Bolgiu, alias „Robocop”, a primit o veste devastatoare, în urmă cu doar câteva zile.

La aproape două decenii de la tâlhăria care i-a adus celebritatea şi o condamnare de 15 ani, Radu Bolgiu ajunge din nou în faţa judecătorilor.

„Admite apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva sentinţei penale nr. 2594/20.12.2017 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 3847/3/2012*. Desfiinţează în totalitate sentinţa penală apelată şi trimite cauza pentru continuarea judecăţii la Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală. Cauza se va relua de la momentul dezbaterilor cu privire la cererea de repunere pe rol a cauzei", au decis magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Aşadar, cu toate că Bolgiu a fost la un pas să scape de dosar, acesta ar putea ajunge, în sfârşit, în faţa judecătorilor.

În primă instanţă, "Robocop" a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru tâlhărirea pastorului american Timothy Ravan, pe care sub amenințarea unui pistol și a unei bâte, pe 7 noiembrie 1999, l-a deposedat de autoturismul de lux. Ulterior, instanţa superioară a dispus rejudecarea dosarului, iar mai nou acesta a fost repus pe rol.

Ca să se ajungă în această fază, au fost nevoie de "doar" două decenii. Primele acuzaţii i-au fost aduse lui Bolgiu în septembrie 1998, el fiind acuzat că împreună cu alte patru persoane au furat 29 de autoturisme de lux din Bucureşti. Ulterior, anchetatorii l-au identificat pe Bolgiu ca fiind implicat şi în alte furturi de autoturisme, printre care Mercedes-ul aparţinând Ambasadei Yemenului, un Jeep Grand Cherokee proprietatea lui Dorin Mateuţ şi un Mitsubishi Pajero al lui Adrian Georgescu, scrie Spynews.