Evenimentul Zilei > Actualitate > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Încep sărbătorile de toamnă ale noastre, ale lupilor!
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Încep sărbătorile de toamnă ale noastre, ale lupilor!

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Încep sărbătorile de toamnă ale noastre, ale lupilor!

Pe 24 septembrie s-au născut F. Scott Fitzgerald, Jim Henson, Grigori Potemkin, Albrecht von Wallenstein, Aurel Giroveanu, Nicolae Licareţ, Corneliu Omescu.

Tradiţional, Teclele, Teclele Berbecilor. Sărbători de toamnă foarte vechi, din neolitic, destinate „înfrăţirii cu lupii”. Definitiv, sărbători ale dacilor, probabil preluate de la agatârşi şi cabiri!

 

„Încep sărbătorile de toamnă consacrate lupilor” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 416.)

 

Prin alte părţi Teclele se numesc Filipi, de exemplu în judeţul Prahova şi ţin trei zile. În aceste zile nu se mătură prin casă, nu se râşneşte, nu se macină, nu se coase, nu se spală, nu se umblă cu frigări, ţepoaie, furci, topoare sau alte unelte ascuţite. (Pamfile, SLR, 1997, pagina 177.)

 

Lupul Şchiop şi cu a lui haită de nouă Lupi de Foc (iniţial au fost şase, dar au furat lupoicele tăciuni aprinşi pe Lună Plină şi au zămislit încă trei Lupi de Foc, că s-a stricat tare poporul) ei bine Filipii şi cu Lupul Şchiop se pregătesc să-i muşte de inimă pe cei care sunt pe lista lu' Sân Petru. (Speranţia)

 

Tradiţia orală, folclorul, spune că până prin secolul XIX exista la români, în unele sate, un „voievod al lupilor”. Desenele de epocă îl arată îmbrăcat în alb şi cu o căciulă arătoasă, specifică. Seamănă până la identificare cu un „tarabostes”, cu un nobil dac. "Bărbaţii tari", cei care se trăgeau din lupi.  Numai voievodul lupilor ştia cuvintele, formula, care îi făcea pe lupi să asculte şi să nu mai atace animalele oamenilor. Pentru că lupii nu atacau pe daci şi pe urmaşii lor atâta timp cât erau din aceiaşi rasă, miroseau la fel ca strămoşii. Erau „fraţi”!

 

Pe 24 septembrie, la câteva zile de la echinocţiu, voievodul lupilor pleca singur, cu „daruri” pentru lupi. De obicei, un stârv de berbec, de unde Teclele Berbecilor. Se întâlnea cu haita, oferea darul şi „vorbea” cu şeful haitei, cu lupul alfa. Niciodată voievodul nu a fost atacat de lupi şi niciodată haita nu a rupt legământul. Sigur, atacau lupii turme şi cirezi, dar nu din satul voievodului.

 

"Probabil că a existat şi un voievod al urşilor, un alt voievod al zimbrilor, dar nu se mai ştie. S-a uitat şi limba lupilor şi nici lupi nu prea mai sunt. Pentru că lucrurile importante, naturale, de aici, de la noi, au fost uitate, au fost înlocuite cu altceva, ce ne este străin şi lucrul acesta ne face slabi şi neputincioşi. Bă aud că la Bucureşti omoară căţeii! Cojeni! Întotdeauna am spus că bucureştenii sunt ţicniţi! Se întâmplă accidente, cum să nu, la noi pe copiii de ţâţă îi mâncau porcii, dacă nu erau supravegheaţi. Aia de mergeau, la fel, dacă erau lăsaţi de capul lor îi loveau caii cu copitele. Fratele meu a păţit aşa în '52. Are mormântul lângă mama. Pe un coleg de la primară l-au omorât porumbeii. S-au urcat pe scară la hulubărie să fure pui de porumbei. Porumbeii s-au speriat şi au ieşit toţi odată fâlfâind. Dracul de copil a căzut taman în cap şi acolo a rămas. Copii nesupravegheaţi…  Cum să omori un câine, doar este un animal domestic! Şi nu au turbat câinii, au turbat bucureştenii… Doamne iartă-mă, că-mi fac păcate cu criminalii de cojeni!" (sursa Corneliu Decebal Vulpe, Comuna Drajna, Sat Drajna de Sus, Cătun, judeţ Prahova).

 

Foştii mei studenţi şi nişte actuali studenţi finlandezi veniţi să facă practică în România, observând campaniile prezidenţiale, au realizat un lucru interesant. Cei care militează pentru omorârea căţeilor sunt alogeni. Frenologic vorbind, au caracteristici ale unor rase diferite de daco-romani. Iar cei care vor o soluţie corectă, în care moartea este înlăturată, schimbare actualei legi primitive şi necivilizate, dar sunt înlăturaţi şi căţeii de pe străzi, sunt în marea majoritate daco-romani şi unii maghiari. Şi ungurii au un fel de Lup Şchiop, pe lupul de pustă Forkaş.

 

Vedeţi, noi, daco-romanii, avem în sânge, undeva în subconştient, poate în memoria colectivă, cum ar spune marele Jung, ascendenţa noastră din lupi, crezul vechi al strămoşilor noştri, dacii şi romanii. De aceea nu dorim să ucidem căţeii, aceşti urmaşi domestici şi simpatici ai lupilor. Este o problemă de rasă!

 

Ceilalţii, străinii invadatori, slavii, turciţii, tătarii, cumanii lui Djuvara, ţiganii etc etc nu au această ascendenţă, miros altfel şi nu se trag din lupi, nu au simţămintul haitei, obştea străbună, nu sunt drepţi şi curajoşi… ca un Lup! Tare m-ar interesa să văd o statistică a celor muşcaţi de căţei, pe criterii rasiale!

 

Într-o altă dimineaţă rece de septembrie când Soarele încă nu răsărise, l-am întâlnit în pădurile de pe Muntele Ciucaş pe Lupul Şchiop… Eu ştiu!

 

 

BERBEC    Trebuie să-ţi înoieşti cunoştiinţele, din punct de vedere tehnic. Astăzi pune lucrurile la punct, adună-le către normalitate, nu-i lăsa pe cei rudimentari să consfinţească regulile haosului!

 

Astazi trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc sau metal. Astfel de perioade sunt favorabile unor schimbări bruşte, neaşteptate, ale unor situaţii sau evenimente, sau apariţia unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute prin deducţie logică. 

 

TAUR    Prietenii, familia, cei dragi, te înconjoară cu gânduri bune. Te poţi baza pe sprijinul, ajutorul lor! Mai pe seară încep să se lamureasca şi unele probleme legate de domeniul sentimental.

 

Dacă ai ceva de aranjat, de comunicat, ceva ce-ţi era greu să cuantifici mai înainte în vorbe şi concepte, atunci foloseşte dimineaţa zilei de astăzi. Stelele iţi sunt favorabile mai ales in domeniul social, al acceptarii opiniilor tale de către anturaj, de către partenerii de discuţie. De asemenea, în această perioadă este bine să dai dovadă de prudenţă şi de vigilenţă, mai ales cînd te deplasezi.  Evită aglomeraţia şi orele târzii.

 

GEMENI     Reflectezi că nimic nu este nou, ai mereu aceleaşi probleme de adaptare! Pentru că regulile, nu sunt pentru tine! Din fericire eşti un rebel cu o cauză: îmbunătăţirea calităţii vieţii tale!

 

Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente.  Totuşi, este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să dotezi mica ta afacere, sau casa ta, cu tehnologie avansată, tehnică de calcul.

 

RAC   Ai o şansă, poate chiar mai multe! Alegerile tale sunt astăzi clare şi precise. Se întâmplă lucruri, care te avantajează începând chiar de astăzi. Dar, nu te grăbi să dai un răspuns imediat!

 

Astazi ai o veste foarte buna de departe, care şi ea te surprinde placut! Poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii.  Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă!

 

LEU   Astăzi stai liniştit la pândă, aşa cum stă bine unui vânător care vede numai ceea ce se mişcă! Dar, nu pierde ocazia să afli ce se mai bârfeşte în jungla de beton, ce flecăresc maimuţele!

 

Profetul spune că esenţial în viaţă este să ştii când să te opreşti, adică, tot el comentează, să ştii când viaţa îţi oferă maximum şi să te agăţi „cu dinţii şi ghearele” de situaţia reaspectivă. Lipsa de dinamică este Nirvāna, spune dialectica budistă. După atîta înţelepciune internaţională poţi să te duci la un film, ca apoi să visezi frumos şi colorat!

 

FECIOARA    Capacitatea ta de a ajuta pe alţii, dedicaţia şi genul detaliului dau rezultate. Însă, voinţa, perseverenţa ta trebuie să ţină cont de resursele materiale limitate pe care le ai. Nu exagera!

 

Foarte bune rezultate în domeniul familiei şi al relaţiilor sociale. Ziua îţi este favorabilă, dar nu trebuie să forţezi. Perioada este, de asemenea, favorabilă pentru începerea unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, şi un sfat competent.

 

BALANŢA   Ai tendinţa să vorbeşti mult, să baţi lumea la cap. Eşti stresat şi ai nevoie de odihnă, corpul tău dă semne că trebuie să încetineşti ritmul. Ţi-ai atins obiectivele, nu poţi lua o pauză?

 

Poate, un colaborator mai vechi, pe care aproape că îl dăduse-i uitării, te caută astăzi pentru ca să-ţi spună ceva, poate o propunere interesantă. Sunt prea multe lucruri neclare ca să accepţi imediat.  Atenţie mare la ce spui şi mai ales cui spui. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total. Ceva surprize plăcute, în a doua parte a zilei.

 

 

SCORPION  Trebuie să reacţionezi imediat ce vezi că o situaţie derapează. Dacă scapi lucrurile de sub control, pot fi imposibil de îndreptat şi te poţi găsi înconjurat de o lume ostilă şi nesimţită!

 

Este posibil sa primesti niste vesti si sa te nelinişteşti din cauza unor probleme despre viitorul şi siguranţa locului tău de muncă. Totul se va rezolva cu bine, din fericire, dar este bine să ai întotdeauna un plan de salvare, planul „B”.  În această perioadă trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Atenţie la frigul de dimineaţă şi de seară!

 

SĂGETĂTOR  Azi poţi obţie o relaţie preţioasă, recunoştiinţa persoanei respective! Ţi se solicită sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din expertiza ta, dar pe care o poţi rezolva convenabil.

 

Trebuie să eviţi nerăbdarea şi graba, care în perioada zilei de astăzi pot să-ţi facă neplăceri. Intuiţia nu este grozavă astăzi, aşa că este bine să nu rişti şi să te limitezi la afacerile obişnuite şi la oamenii pe care îi cunoşti bine.

 

 

CAPRICORN  O zi echilibrată, poţi să te concentrezi pe problemele noi personale, sau profesionale. Nu lăsa lucrurile neclare. La serviciu, unde munceşti, sau înveţi, trebuie să-ţi faci o agendă logică.

 

Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere minoră.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni!

 

VĂRSĂTOR  Nu eşti lipsit de curaj, de îndrăzneală! În concepţia ta, de astăzi, trebuie să recurgi la aceste caracteristici zodiacale. Este parţial corect, pentru că trebuie să aştepţi momentul optim!

 

Ai energie, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Mai sunt şi nişte praguri de trecut, poate întîlniri, poate probleme în familie.  Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente şi atenţie să nu uiţi ceva important!

 

PEŞTI   Pare a fi o zi bună, meriţi o zi plăcută! Eşti în fază cu realitatea, reacţionezi corect şi la timp. Politica struţului las-o pentru mai târziu, cu toate că eşti tentat să o aplici astăzi!

 

Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Nu da şi nu primi bani cu împrumut, nu trebuie sa faci speculatii financiare  –   este un sfat prietenesc, nu o prezicere! Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, ţi se cere din nou ajuorul, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung! 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: