Nimic în „Kalendar”.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi vă mulţumesc din inimă, vă mulţumesc din suflet, pentru cuvintele frumoase şi de susţinere pe care mi le-aţi trimis. Nu vă menţionez numele de teamă să nu sar pe unul, sau pe altul, dintre domniile voastre. Dar, împreună cu călugărul Cristian o să mă rog şi pentru sufletele, sănătatea şi norocul domniilor voastre! Atâta pot să fac şi eu, dar nu este lucru de nimic.

În memoria unchiului meu, Alexandru Ştefănescu, pe care l-am visat azi noapte râzând şi spunând bancuri, vă spun şi eu ceva. V-am promis o istorie cu Nastratin. Iat-o:

Se spune că Nastratin a călătorit mult, mult de tot. Într-o pildă ajunge chiar la porţile raiului. Bate şi poarta raiului se deschide. În prag, Domnul Dumnezeu, în toată splendoarea Sa. „Ce faci aici, Nastratine, că nu ţi-a venit rândul!” întreabă Dumnezeu. „Doamne, iartă-mă, dar nu ştiu cum am ajuns. A fost şi o furtună, dar chiar nu ştiu cum am ajuns la Porţile Raiului!” „Apoi, dacă tot ai ajuns până aici, intră ca să vezi cum este!” a spus Domnul. 

Nastratin a intrat şi a rămas ca de piatră. Nimic mai frumos nu poate exista pe lumea asta, pardon, în ceruri! Aer înmiresmat, coruri de îngeri, verdeaţă, lumină şi tot felul de animale şi oameni trăind în cea mai perfectă pace şi înţelegere! Trăind? Ei, altădată o să lămurim şi povestea asta.

În faţa unui grup, vede pe Iisus şi pe Zoroastru, predicând fiecare cu mult patos. „Doamne şi Zoroastru este în Rai?” „Sigur că da, Nastratine, este întemeietor de religie şi a făcut fapte bune. Orice religie este bună, oamenii o fac rea!” Mai încolo îi vede pe Confucius şi pe Buddha, prinşi într-o discuţie foarte filosofică. „Şi Buddha şi Confucius, sunt aici?” „Sigur că da! Ţi-am spus că toate religiile sunt bune!”

Într-o poiană vede un hougan, un mare preot Voodoo, fugărind un cocoş negru. „Doamne şi preoţii Voodoo sunt în Rai?” „Nastratine, ţi-am spus: toate religiile sunt bune!”

Nastratin stă pe gânduri şi apoi sare: „Dar, Mahomed, Mahomed, unde este?” „Nici o grijă” spuse Dumnezeu şi porunci peste umăr: „Mahomed, două cafele!”

Există mai multe variante ale acestei istorii. Eu v-am spus-o aşa cum am auzit-o de la un molah, un cleric musulman cu turban alb, care pot să spun că mi-a devenit prieten, urmare unei întâmplări aşa de ciudate că nu sunt sigur că o s-o povestesc vreodată.

O variantă îl pune în locul lui Nastratin pe Papa de la Roma. Unul dintre ei, nu mai ştiu care. Că tot veni vorba de Vatican, vă mai spun o vorbă de duh, al unui cardinal cu mult umor. Se spune că acest cardinal oprea pe câte un cleric pe coridoarele Vaticanului şi îl întreba dacă Adam şi Eva nu au fost, cumva, chinezi. Respectivul răspundea, cel mai adesea, cu versete din Sfânta Scriptură, din Geneză. „Greşit, spunea cardinalul, dacă Adam şi Eva ar fi fost chinezi ar fi mâncat şarpele, nu mărul!” 

Acum, să nu vă supăraţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dar trebuie să fac de mâncare pentru căţei şi apoi mă aşteaptă drum lung împreună cu călugărul Cristian. Pe mâine, pentru că, nu-i aşa, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Se profilează o zi surprinzătoare în care nici nu poate fi vorba de rutină. Nu ai prevăzut acest lucru! Dar întâmplările aleatorii sunt interesante şi azi fac parte din gama celor benefice! Atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Nu le pierde! Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanta şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale.  
 
TAUR  Încep să se lamureasca unele probleme legate de domeniul sentimental. Atenţie la ce îţi doreşti, să nu se îndeplinească chiar astăzi! Dar „ce e val, ca valul trece, nu spera şi nu ai teamă!” Astazi ai o imagine care poate fi mult imbunataţită, mai ales dacă nu te enervezi cand eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni! De asemenea, trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de până acum, schimbările repetate de direcţie nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele!

GEMENI   Ziua de astăzi este un prilej bun să rezolvi unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietaţi. Conjunctura favorizează domeniul domestic, aşa că poţi pune lucrurile la punct! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intentiile si păstrează secretele personale. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi.

RAC  Dimineaţă obositoare şi enervantă. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. De asemenea, la serviciu e indicat să vorbeşti puţin şi la obiect. Nu pierde timpul! Nimic foarte important, însă, nici măcar foarte interesant. Multă lume, multe proiecte, mulţi prieteni – eşti o persoană populară… Ceva-ceva tot trebuie sa iasa din aglomeraţia asta! Asa că nu pierde timpul, fiind o persoană oarecum lentă, cu filozofii utopice şi cu idei fantastice. Mai mult pragmatism nu strică! 

LEU   Veşti bune, conjunctura e favorabilă. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu trebuie să amesteci prietenia cu afacerile, plăcutul cu utilul. Fii generos, dar precaut! Astăzi nu specula nimic sentimental sau financiar. Nu te speti cu munca pentru altii şi nu fă eforturi titanice! Astăzi nu este cazul! Călătoriile scurte sunt bine aspectate, eventual delegaţii sau călătorii de afaceri, de asemenea, micile schimbari in dispunerea obiectelor la birou sau acasă. 

FECIOARĂ   Pe plan sentimental curiozitatea ta înăscută te împinge înainte, către noi relaţii umane. Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Te poţi simţi foarte bine! O zi neasteptat de simpatică, in care toata lumea te intreaba ce faci si gaseşte că arăţi bine. Până seara e clar ca te simţi excelent! Nişte mici ambiţii personale, mai curind niste achiziţii, dar care nu-ţi dadeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulata.

BALANŢĂ    Astăzi evenimentele sunt în avantajul tău. Trebuie doar să alegi, să iei decizia corectă la timpul potrivit! Totuşi, îţi lipseşte convingerea că ceea ce faci este bine şi în favoarea ta!  Încearcă sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile.
 
SCORPION   Căldura sufletească şi atmosfera destinsă pot aduce, astăzi, relaţii normale şi înţelegere. Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o situaţie, care nu e din domeniul tău. Foloseşte logica! Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectiva, ca sa ai timp sa te informezi si să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca sa iei o hotarare greşită. Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia în realizarea unui proiect la care ţii foarte mult.

SĂGETĂTOR  Stelele te avantajează pe plan profesional. Ideile tale sunt astăzi clare şi chiar de o oarecare eleganţă. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! O zi foarte potrivita ca sa iei iniţiative curajoase, atât în domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Confuzia şi dezordinea sentimentală proprie zodiei pot deveni calitati poetice, dacă dai dovada de abilitate şi nu vorbeşti prea mult! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor urgente, dar nu importante.
 
CAPRICORN    Dimineaţa evită graba, intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile făcute astăzi, în relaţiile umane, se vor dovedi foarte inspirate. Continuă cu aceleaşi mijloace de până acum. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Cu toate ca esti o fire prudentă pe linga prudenţă astăzi trebuie sa adaugi vigilenţă, tact, foarte multa diplomatie şi chiar şi un zambet!

VĂRSĂTOR     Nu încetezi să te gândeşti tot timpul la problemele tale şi eşti tensionat. Conjunctura indică că-ţi trebuie o anumită perspectivă şi obiectivitate. Problemle tale pot fi văzute şi altfel! Din nou, pentru a mia oară, se discută despre criza şi creşterea preţurilor, şi cum să se descurce familia, sau firma ta. Ca să obţii o idee buna trebuie sa priveşti lucrurile ca şi când ai fi la distanţă, să ai perspectiva şi obiectivitatea necesare. Trebuie sa te gandeşti care este cel mai bun scenariu ca sa domini evenimentele…

PEŞTI  Astăzi evită nepăsarea, nerăbdarea şi mai ales graba. Trebuie să fii prudent, precaut, în aglomeraţie şi mai ales în convorbirile la mobil! Nu lăsa lucrurile neclare sau „în coadă de peşte”! Mici necazuri, mai mult dezamagiri, cauzate de persoane in care ţi-ai investit, poate nemeritat, încrederea şi speranţele. Grija pe care o ai pentru alţii, poate din familie, ar trebui să se transforme în protejarea propriilor interese, în promovarea pe termen lung a carierei şi a familiei.