Pe 20 iunie sunt Sfinţii Metodie şi Calist. În calendarul mobil este Sf.Treime. Bine că nu cade de solstițiu! În vechi gromovnice, de secol XVII, stă scris că dacă Sf.Treime cade de solstițiul de vară este semn de mari frământări, de recoltă proastă, lăcuste și ciumă, năvăliri la hotare și schimbarea domnitorului. Numai o oră și treizeci de minute ne-au despărțit de prezicerile funeste.

În noaptea aceasta, de fapt mâine, 21 iunie, la prima oră de noapte la 01:34:00 este solstiţiul de vară. (Sursă Observatorul Amiral Urseanu, calcule dr. Harald Alexandrescu). Începe vara astronomică. Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Gemenilor, în cea a Racului. În „mod convenţional” pentru că de fapt, real, Soarele se află în constelaţia Taurului şi probabil că va intra în constelaţia Gemenilor pe 23-24 poate chiar 26 iunie.

Astăzi și până pe seară, acum două mii de ani se aşteptau la sanctuar reprezentanţii tuturor triburilor, din toate colţurile ţării. Sanctuar? Nu, nu era Sarmiseketusa, aşa se scria şi se pronunţa, strămoşii noştri nu aveau „africanizatele”, consoane şi grupuri împrumutate o mie de ani mai târziu. Undeva, în Dacia, secrete mari şi grele ţin încă o naţie întreagă să nu fie spurcată şi spulberată de străini răuvoitori!

Dar dacii veneau, se apropiau, iată-i în depărtare! Războinici puternici şi femei frumoase, mândria unei rase nobile şi fabuloase ”cei mai drepți și mai curajoși” Îndeplineau un ritual vechi de când lumea, de la strămoşii agatârşi. Nu mai ştiau exact toate vorbele şi gesturile, tot ritualul, dar de petrecut, petreceau!

Noaptea solstiţiului de vară era dedicată spiritelor focului. Nimeni nu dormea, toată lumea stătea pe lângă imense focuri de tabără, pentru că cine vedea primul prima suliţă de soare în ziua solstiţiului de vară, acela era norocos tot anul şi era cinstit şi admirat de toată lumea.

Se spuneau poveşti vechi de la strămoşi, se cânta, se dansa, se mâncau fripturi delicioase făcute la proţap, se bea vin adevărat dintr-o viță de vie care nu mai există astăzi şi se legau prietenii.

Când sta să se facă de ziuă, Marele Preot şi sacerdoţii aducea Colţii. Imenşi, înfiorători, de nedescris. Colţii de lapte ai Lupului Şchiop, după chipul căruia se făceau steagurile dacice.

Legenda spune că Lupul Şchiop şi-a pierdut toţi dinţii de lapte – şi colţii. Apoi i-au crescut alţii, din aur. Aurul dacic, aurul nostru atât de râvnit de străini, de mii de ani până acum şi poate încă mii de ani de acum înainte.

Dar, după cum deja ştiţi, Lupul Şchiop putea să vorbească cu oamenii. Când a văzut că i-au crescut colţi de aur, a zâmbit cum numai un Lup de Foc ştie să zâmbească şi a spus: „Este un semn de la zei. Aurul sunteţi voi, dragii mei, voi, femei frumoase şi bărbaţi puternici, sunt copiii inteligenţi şi bunicii înţelepţi! Pe voi vă doresc străinii. Să nu vă lăsaţi, cum nu o să las eu să mi se scoată colţii”

Şi a dispărut într-un vârtej spațio-temporal chemat de zei să muşte de inimă pe netrebnici, trădători de ţară şi nenorociţi.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Ce avem cel mai bun în ţara noastră sunt oamenii! Nu aurul, nu argintul, nu pădurile, nu ogoarele nesfârşite, apele de cristal şi munţii ce ascund metale ciudate, sau marea cea mare! De aceea se spune că romanii au luat cu ei o parte din daci, turcii cereau sute de copii ca să fie ai lor, la fel și imperialii, iar acum milioane sunt atraşi în ţări depărtate cu promisiuni de aur, lapte şi miere, cu o seducţie perversă, cu zâmbetul pe buze, dar intenții dubioase, de alţi străini, pe care lumea nu mai poate să-i încapă.

Dar nu asta doream să vă povestesc, dragi lupi, padwani și hobbiți. Sâmbătă, de Moșii de Vară s-au întâmplat în pustnicia mea lucruri ciudate și de mare mirare, la care a fost martor și protosinghelul Cristian. De multe ori, în viață, ai sentimentul acela neplăcut, de neputință, că nu ai făcut ce trebuia, când trebuia. Reproșurile acelea te urmăresc toată viața, mai ales că bunul Dumnezeu ți-a trimis un semn. Sâmbătă, Dumnezeu mi-a trimis un semn. Nu am înțeles. Ce și cum, o să vă povestesc altădată, acum sunt prea tulburat.

Sunt tulburat și de o vizită pe care am primit-o duminică, la prânz. Un colonel. Acum mulți ani am împărțit aceiași rezervă de la Spitalul Militar. Nici eu, nici el nu doream să stăm singuri în rezervă. Când l-am întrebat ce boală are, mi-a răspuns ca în filmele cu Sergiu Nicolaescu: ”un fleac, m-au ciuruit!” Nici astăzi nu știu dacă la manevre, sau într-un teatru de operațiuni. Colonelul este ceea ce se numește un bărbat bine, încă tânăr, dar necăsătorit,  foarte atletic, inteligent și mușchilos, combinație rară. Habar nu am specialitatea lui militară și oricum, nu aș fi scris-o la ziar.

A venit cu un buggy, o mașină ciudată rău, numai tubulatură, un schelet pe roți imense, ca un păianjen, prin pădure, pe drumuri forestiere. Era numai noroi. Din jurul Brașovului, după cum am înțeles. Îmi aducea un pachet din America. Nu am înțeles cum un pachet trimis de Kevin a ajuns într-un C-130 și apoi la comandamentul manevrelor. Mare taină. Poate unde Kevin, ca să se dea mare, a scris pe pachet ”conține medicamente, extremă urgență, să fie manipulate cu grijă”. Pachetul care a făcut trei zile din State până la mine conține trei cămăși hawaiene din bumbac de Louisiana, cel mai bun din lume și un medicament experimental, nici nu are nume, pentru diabet de tip 2. ”Bydureon” mi-a făcut noduli, ”Forxiga”, arsuri la stomac și infecții urinare. Noul medicament pentru care m-am înscris ca și cobai se aplică cutanat. Da, sunt niște plasturi și atât! Care garantează, pe hârtie, o glicemie de 105 și o dietă aproape normală, sigur, fără exagerări. O să trăim și o să vedem.

Să știți că am încercat toate ceiurile și remediile naturiste din lume. Nimic. După cum mi-a spus un maestru Reiki, sunt greu de păcălit și nici bolile mele nu sunt proaste. Sub denumirea de diabet se ascund, de fapt, vreo trei sute de boli diferite. Nu am fost eu degeaba în 54 de țări, majoritatea din Asia și Africa cu risc medical sporit. Probabil că am luat de acolo vreo gânganie, vreo amoebă, care au avut plăcere la pancreasul meu, dar fiind tânăr și având baraka, m-am vindecat singur. Au trecut anii și acum nu mă mai fac bine, singur, fără tratament, cum a fost când am avut febră tifoidă sau infecții majore.

Am luat masa de prânz împreună, toți trei, colonelul, protosinghelul Cristian și pustnicul în rodaj, adic eu, cel subsemnat – am făcut un grătar. Militarul din fața mea este ceea ce se cheamă un ”fighting colonel”, un ofițer care ia parte la lupte, împreună cu subordonații lui, fiind cel mai bun dintre ei, un exemplu viu. Era obosit, tensionat, dar tare se simțea bine în pustnicia mea. A plecat, Dumnezeu știe unde, cu părere de rău. ”Domnule profesor, după război, îmi oferiți și mie un loc în pustnicia dumnevoastră. Că nu vin cu mâna goală, am zestre”, a râs colonelul. Am înghețat: care război, am îngăimat. Ei, cu extratereștrii, a râs, din nou, militarul neînfricat.

Nu știu de ce vizita colonelului, ba știu foarte bine, mi-a adus în memorie o melodie epic music, a lui Two Steps From Hell. La aniversarea TSFH de zece ani, vă ofer și domniilor voastre ”The Colonel”, războiul cu extratereștrii. Într-adevăr, ”Music Makes You Braver”. Iată:

https://www.youtube.com/watch?v=vys1QJo75pQ

BERBEC    Filosofia ta de viață te ajută azi să nu naufragiezi în domenii absurde şi idei ciudate. Poate ai o zi liberă și chiar dacă este foarte cald, acum te poți ocupa de o pasiune a ta, un hobby. Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca sa rezolvi o situatie prezenta. Nu ai liniste pentru că eşti in urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere ajutor! Drept pentru care te vaiti pe la toata lumea în această zi glorioasă de vară, una dintre cele mai lungi zile. Atenţie, chiar nu merită!

TAUR  Ai neşansa să întâlneşti astăzi persoane foarte stupide. Nu te repezi ca taurul, prostia are rostul ei mondial, zâmbeşte şi schimbă vorba, sau dă-te foarte ocupat cu telefonul mobil! Mare atenţie la legăturile amoroase! Nativii mai trebuie să zacă un timp la umbra luminii artificiale de la locul de muncă – nu este o perioadă benefică pentru schimbări, mai ales din cele la care te gândeşti. Adică să pleci în concediu. O zi relativ favorabilă, marcată de monotonie. Toată foşgăiala asta cotidiană te irită cumplit şi te gândeşti că te distrage de la adevăratele tale scopuri şi idealuri. Astăzi eşti foarte selectiv şi monosilabic în exprimare. Foarte bine, dacă nu vorbeşti mult, nu poţi spune multe prostii!

GEMENI   Cu Soarele ieșind din zodie și Mercur în domiciliu diurn, poți să ai o întâmplare benefică. Poţi aborda domenii superioare, ”next level”. Nimic nu te împiedică, eşti pe drumul cel bun! Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lasă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale administrative. Dacă ai propria afacere trebuie să fi foarte atent la noile reglementări, la controale adică şi la noii furnizori sau noii clienţi. Pot pleca, fiind avantajaţi, în călătorii lungi, eventual în vacanţă, Gemenii născuţi în primul decan al zodiei.

RAC    Astăzi, dacă ai o zi liberă, păstrează-ţi priorităţile care te avantajează, fără să te laşi perturbat de cei din jur. Evită să te faci efort, mai ales fizic, zâmbeşte şi spune banalități! Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica te indragostesti uşor şi de cine nu trebuie! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii.  Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, astăzi, pe 20 iunie trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza și nu este nicio logică în asta.

LEU   Adevărul este cea mai bună minciună. Nu încerca să porţi o mască, să joci teatru, ești fals. Azi este momentul să aprofundezi relaţiile tale sociale, dar fără nimic artificial, convenţional. Astazi esti prea energic si mult prea rapid in gândire pentru cei cu care discuţi. Zâmbeşte mult şi vorbeşte rar, foarte rar.  Este o realitate şi trebuie s-o iei ca atare! Zi placută si favorabila pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui cu vizionarea unui film şi o cina la un restaurant bun! Aspectele horoscopului tău nu contrazic direcţia generală de dezvoltare a viitorului. Pare o perioadă lipsită de griji, plăcută, fără evenimente, fapte sau gesturi importante notabile – şi de aceea va trece repede, ca orice zi bună!

FECIOARĂ    Ia lucrurile în glumă şi nu trebuie să te simţi ofensat la orice ironie. Dăcă ai o zi liberă, este și liniştită. Alungă îndoiala în ceea ce priveşte relaţia ta, oricum, „ce va fi, va fi”! Amână, dar nu renunţa! Oricum, totul sau aproape totul iese pe dos, întârzie sau se amână. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente care formează starea de bine. Trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale. Restul – contează mai puţin! Pentru un procent dintre Fecioare: eficace şi harnic, astăzi ai carisma personală la maxim. Profită! Pune pe curs critic acţiunile care te interesează. Sau la bal, sau la spital!

BALANŢĂ  Consideri că ai mereu probleme sentimentale, că eşti singur, chiar în mulţime, că nu eşti înţeles. Cam aşa este şi azi ai confirmarea. Pentru tine, căutarea este mai importantă decît scopul! Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, când conduci maşina, traversezi strada, pedestru fiind şi mai ales în convorbirile la telefon!  De la o vreme ai parerea ca toata lumea are ceva de impartit cu tine. Nu este adevărat! Adevărul este ca nu te poti concentra si că-ti scapă aspecte esentiale. Este vorba de oboseala cronică, de stres, de neplăcerile de la serviciu sau de banii insuficienţi? Mai interesează-te şi de cele ale sufletului. Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp!

SCORPION  O zi favorabilă Scorpionilor celor duri, dar senzuali. În astfel de zile obstacolele, încercările de orice fel, se trec mai uşor, cu avantaj din start. Totuşi, nu pleca la drum lung! Evită să mai aprinzi ţigaretă după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Seara plăcută şi relaxantă. Eventuală călătorie scurtă, dimineaţa, aşa ca să te afli în treabă. Sau pur şi simplu te întorci de undeva. Anumite zâmbete cu subanţeles si bătai pe umar te ajuta sa tragi concluzia ca lucrurile incep sa mearga spre bine, în cercul tău, în anturaj dar si in dragoste. Iaraşi crezi ca poti sa salvezi omenirea cu intelepciunea ta, sau macar o oaie ratacita. Crede, că nu superi pe nimeni!

SĂGETĂTOR  Evită mânuirea neatentă a unor obiecte. Mai ales din cele care se sparg uşor! Astăzi trebuie să te gândeşti cum poţi să te distrezi, dacă ai o zi liberă. Dacă nu, măcar mimează munca! O zi veselă şi optimistă, plină de veşti placute din partea celor dragi, mai ales din partea prietenilor şi colegilor. Astazi ai ceva important de lucru. Nu chiar ce-ţi doreai, dar până la urmă activitatea este… activitate! Întâlnirile şi şedinţele s-au aglomerat din nou, ai mult de „muncă” şi niciun chef. Oferă-ţi o prăjitura, adică o îngheţată, şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoaşte de dimineaţă – daca este bună, sau. nu. Gânduri mai roze găseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Azi, zi de cumpăraturi (cu prietena pe care ai chemat-o) si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

CAPRICORN  Solstițiul de vară. Eşti optimist, motivat şi azi depui mult efort, cu toate că este foarte cald. Entuziasmul tău e contagios şi reuşeşti să aduci o dispoziţie bună între cei din jurul tău. O zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile pe termen lung în relaţiile sentimentale făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile. Leagă-te la cap pentru ca o să te doara! Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neaşteptate in anturaj. Le rezolvi cu diplomatie si treci mai departe. Nu te repezi sa tragi concluzii dupa barfe, zvonuri si intrigi.

VĂRSĂTOR  Este momentul să-ţi declari sentimentele şi opţiunile, trebuie să fii mai determinat. Altfel, nimeni nu poate ghici ce om bun eşti şi ce suflet ales ai! Lasă timiditatea, nu se mai poartă! Totuşi, nu exagera, că nicio minune nu durează mult! Chiar dacă „nimc nu este important”, dupa cum spune Kabbala, astăzi poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul, original! Pe 20 iunie, una dintre cele mai lungi zile ale anului, trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada în care ajutorul vine de unde nici măcar nu te așteptai! Mai lasă gândurile negre şi nu te mai zdrobi să placi tuturor. Fii tu, chiar tu, cel unic și original!

 

PEŞTI  Astăzi eşti gata să te aventurezi în spaţii, relaţii şi trăiri noi. Împingi departe limita cunoaşterii, ca în filme! Dar, realitatea e chiar lângă tine, foarte seducătoare şi promiţătoare! Stelele îţi indică să te odihnesti si să-ţi menajezi sănătatea. Mai multă relaxare, somn suficient, puţină mâncare de calitate, evită stresul! Lumea spune ca regretă greşelile. Fals! Nimeni nu este chiar aşa de stupid incât sa faca in mod conştient şi premeditat o actiune contrară intereselor proprii. Astăzi – nu e rău deloc, deloc. Se poate spune, dupa configuratia astrologică, ca te bucuri de multe ore de influenţe favorabile in sensul ca nu o sa ai niciun necaz mare! De ceva timp incerci sa faci fata unei enervari fară motiv. Probabil este doar presiunea atmosferica, căldura excesivă, oboseala, stresul!

Te-ar putea interesa și: