Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 12 septembrie 2022. Babylon 5 revine!
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 12 septembrie 2022. Babylon 5 revine!

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 12 septembrie 2022. Babylon 5 revine!

Dacă depinde de tine, dimineața, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor, strategice. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Astazi trebuie sa foloseşti una dintre reţetele verificate ale reuşitei in viaţă: sa te comporti ca si cand totul ar fi absolut perfect!

12 septembrie

 

 

 

Pe 12 septembrie s-au născut Henry Hudson, Jesse Owens, Maurice Chevalier, Ian Holm, Jordan Gatling, Angela Moldovan, Aurel Ionescu, Constantin Ionescu Mihăileşti, Gheorghe Longinescu, Ion Agârbiceanu.

 

În calendarul creştin ortodox, pe 12 septembrie, sunt Sfinţii: Avtonom, Macedonie şi Teodul. Nimic în ”Kalendar”.

 

Evenimentul Zilei” din 12 septembrie 490, înainte de Hristos, a fost câștigarea, de către atenieni, a bătăliei de la Maraton purtată contra invadatorilor persani, mult mai numeroși.

 

Astrologia fără istorie nu face doi bani! Ce a fost, o să mai fie, este unul din principiile astrologiei creștine enunțate de cardinalul Pierre d’Ailly, singurul din istorie care a refuzat, din modestie și umilință, să fie papă. El lega repetările istorice și de conjuncțiile Jupiter-Saturn, care se repetă, grosso modo, la douăzeci de ani. O generație, spunea cardinalul francez, în ”Astrologia Creștină”.

 

 

În istorie, asiaticii au râvnit întotdeauna la Europa. Ca spațiu geografic, la bogăția orașelor, dar mai ales la oamenii de aici. În special, la femei!

 

Europa a fost întotdeauna ținta invaziilor, a migrațiilor, a cuceririlor, sau invadării ”pașnice”. În negura timpurilor, când nici nu exista istorie, Europa a fost invadată de brahiocefali, ”capetele rotunde și brațele lungi” din stepele asiatice. Mult mai mulți ca rezidenții europeni, dolicocefalii ”cu capul alungit” – asiaticii cu capetele rotunde au prevalat ca formă anatomică, dar au preluat spiritul și cultura europeană.

 

Este foarte interesant, în istorie, că, întotdeauna, spiritul european a învins. De exemplu, creștinismul, o religie inflexibilă orientală, semită. A fost adaptată, în o mie șapte sute de ani, la spiritul european. A preluat sărbătorile și multe din tradițiile europene. Creștinismul nu mai este de mult asiatic, este european, a devenit european.

 

Europa a fost ținta popoarelor născute pe cai, războinici de vază: hunii, mongolii, turcii. Au cucerit pe ici, pe colo. Unde au ajuns, s-a ales praful. Dar, nu au reușit să schimbe spiritul european!

 

Acesta și pentru că oferta europeană este greu de refuzat: liberatea individuală, liberul arbitru, o abordare solară a vieții.

 

Revenind la bătălia de la Maraton, mai doresc doar să punctez un singur lucru. La luptă a participat și Eschil, poate primul dramaturg european de mare clasă. Rănit ușor în luptă, făcea parte din trupele de elită, hopliții. Trebuie să vă mai risipesc un clișeu, nu mă lasă istoria. Filmele de la Hollywood sunt foarte bune și frumose, dar sunt opere de artă, nu istorie. Hopliții erau tancurile lumii antice, nu erau dezbrăcați și cu pătrățele pe abdomen. Coif greu de bronz, facial, un scut rotund cu o grosime de doi centimetri, dublat cu lemn ușor de tei, prin care nu trecea nicio săgeată, ba chiar nicio suliță. Armură de piele groasă, întărită cu bronz, uneori pieptar integral din bronz, jambiere înalte, apărau și genuchiul, tot din bronz. O brățară lungă pe tot antebrațul drept, din piele, întărită cu bronz. Oameni de bronz! Erau înarmați cu două suliți și o sabie în formă de frunză de laur, din materialul acela nou, fierul!

 

Eschil a mai lupta și în bătălia navală de la Salamina. Rezultatul trăirilor și luptei lui a fost o piesă nemuritoare, ”Perșii”. Bun, Eschil a scris 92 de piese de teatru, nu s-au păstrat decât șapte. Dragi lupi, padawani și hobbiți ați auzit până acum de piesa ”Perșii”, ați văzut-o vreodată jucată pe scena unui teatru? Răspunsul este evident. Mă tem că repertoriul dramatic contemporan este pe măsura căutătorilor de pokemoni, a maneliștilor, sau a celor care cred că rușii o să piardă războiul!

 

Nu știu, nu ghicesc, nu îmi trece prin cap, nimeni nu mi-a dat nicio explicație, ce vrea să se facă cu migratorii ăștia. În prezent, astăzi, când se aniversează victoria de la Maraton, pe teritoriul Europei se află 54 de milioane de oameni care gândesc asiatic, de musulmani și numărul lor crește cu o rată de mii de persoane pe zi. Cred că nu există nicio gîndire, niciun plan, lucrurile se întâmplă și asta este tot! Toți politicienii europeni se zbat ca o găină cu gâtul tăiat, pentru că sunt prizonierii tâmpitului de politic corect și a altor vorbe mari. În definitiv nu bogații o să suporte șocul și cheltuiala cu musulmanii, ci amărâții de noi, oamenii de rând!

 

Dar despre altceva doream să vă informez. Mai ales pentru amatorii de SF. Unul dintre cele mai mari spectacole științifico-fantastice din toate timpurile revine în 2023 într-un proiect secret care prezintă toți membrii supraviețuitori din distribuția principală originală a serialului.

 

Un nou proiect secret Babylon 5 care prezintă toți membrii supraviețuitori din distribuția principală originală a emisiunii, a dezvăluit creatorul său John Michael Straczynski.

Straczynski, mai cunoscut sub numele de „JMS”, de fanii săi, a folosit Twitter pentru a anunța informație despre proiect, spunând că acesta a fost deja produs și va debuta la San Diego Comic Con din 2023. „Este cel mai apropiat lucru de originalul B5 în tonul a ceea ce am făcut de atunci. De parcă nu ar fi trecut deloc timpul”, a scris el pe ”Twiter”.

 

Babylon 5 a depănat povestea stației spațiale omonime, care era un avanpost diplomatic, care orbitează o planetă în jurul stelei Epsilon Eridani. Pe parcursul a cinci sezoane, echipajul stației și ambasadorii extratereștri sunt implicați într-un război interstelar cu o specie străveche, Umbrele, în timp ce luptă împotriva conspirațiilor străine și a ascensiunii dictaturii pe Pământ. Straczynski a scris 92 din cele 110 episoade ale serialului (precum și șase filme TV, proiectul direct pe DVD The Lost Tales și 10 din cele 13 episoade ale seriei controversate, Crusade). Babylon 5 a fost salutat pentru abordarea sa asemănătoare romanului, a povestirii.

 

În martie 2021, Straczynski a lansat o solicitare pe Twiter pentru oricine a lucrat la efectele speciale pentru spectacolul original și care ar putea avea încă unele dintre fișierele CGI pentru a lua legătura cu el atunci când era nevoie. Atunci au început zvonurile printre fanii cunoscători despre un film animat Babylon 5, sau o serie de filme, produsă de Warner Bros. Cu toate acestea, fără un cuvânt oficial, alte formate, inclusiv drame audio și chiar acțiune live, nu pot fi excluse. Cu toate acestea, animația s-ar potrivi în ceea ce privește necesitatea fișierelor CGI și pentru a ocoli faptul că distribuția a îmbătrânit.

 

Vorbind despre distribuție, Straczynski a anunțat o veste fericită, afirmând pe Twitter că toți actorii supraviețuitori din distribuția principală vor fi incluși. Printre aceștia se numără Bruce Boxleitner (John Sheridan), Claudia Christian (Susan Ivanova), Peter Jurasik (Londo Mollari), Bill Mumy (Lennier), Tracy Scoggins (Elizabeth Lochley) și Patricia Tallman (Lyta Alexander). Straczynski a fost dornic să sublinieze că ” totul înseamnă chiar totul”, astfel încât, din punct de vedere tehnic, ar trebui să includă și membrii distribuției principale, Andrea Thompson, care a jucat rolul telepatului Talia Winters înainte de a pleca în episodul din sezonul doi „Divided Loyalties”, Jason Carter, al cărui personaj Marcus Cole a murit la sfârșitul sezonului patru, și Julie Caitlin Brown , care a jucat rolul asistentului ambasadorului G’Kar, Na’Toth, în sezoanele 1 și 5.

 

În ceea ce privește posibila intrigă a acestui nou proiect, speculăm acum, dar mult discutatul Război Telepatic, care are loc la doi sau trei ani după încheierea celui de-al cincilea sezon al serialului, ar fi un candidat principal pentru o poveste nouă. Zvonuri! Aceasta ar putea fi o modalitate de a o aduce înapoi pe Talia Winters, precum și o modalitate de a-l include pe ticălosul favorit al fanilor lui Walter Koenig, Psi Cop Bester. Straczynski a spus că patronii lui Patreon vor primi detalii despre acest nou proiect înaintea tuturor.

Între timp, proiectul de repornire continuă să stea într-o poziție de reținere în timp ce așteaptă aprobarea pentru a filma un pilot. Seria de repornire va intra în producție anul acesta. Au existat temeri că repornirea va fi anulată, dar în schimb, președintele The CW, Mark Pedowitz, a amânat repornirea până după ce s-a obișnuit publicul cu schimbarea proprietarului The CW. Pedowitz este fan Babylon 5 și l-a contactat direct pe JMS pentru a-l asigura că repornirea este în siguranță pentru moment și că opțiunea The CW pentru scenariul pilot va fi mutată în 2023.

 

Unii fani și-au exprimat nedumerirea că repornirea va apărea pe The CW, care este cunoscut pentru producerea de emisiuni destinate publicului mai tânăr. Cu toate acestea, Straczynski a dat asiguri fanilor că repornirea nu va fi făcută pentru publicul adolescent. Un sondaj recent al audienței The CW a constatat că spectatorul standard al rețelei are în medie 58 de ani.  Telespectatorii mai tineri preferând să vadă în flux TV în loc să îl vizioneze în difuzare. Ca atare, emisiuni precum Babylon 5, care a fost difuzat inițial între 1993 și 1998, vor atrage mai mult spectatorii mai în vârstă care l-au vizionat prima dată, sporind atractivitatea pentru The CW.

 

Și pentru oricine nu a văzut încă emisiunea originală, dar ar dori să fie la curent cu cea mai bună emisiune science-fiction din toate timpurile, Warner Bros a remasterizat toate cele cinci sezoane (deși, din păcate, nu și filmele de televiziune sau serialul de continuare, „Cruciadă”) și sunt disponibile pentru streaming pe HBO Max în SUA, Amazon’s Freeview în Marea Britanie și prin site-uri de descărcare, cum ar fi Apple TV. Încă nu se vorbește despre o lansare Blu-ray, dar dacă cineva din departamentul de divertisment acasă al Warner Bros citește asta, ne-ar plăcea să punem mâna pe un Blu-ray! Să așteptăm anul 2023… ce provocare, pentru mine!

 

Poate că totul se rezumă la vechea vorbă că mâine este, în mod necesar, o altă zi!

 

 

HOROSCOP  12 septembrie 2022

 

BERBEC    Ești ”defazat”, nu ești în ritmul realității. Ești ori prea rapid, ori derapezi în natură, nu îți este capul la treabă. Lasă confuzia poetică, concentrează-te pe treaba ta, îți trebuie bani! Totuși, o zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe de distracţie. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiunile mincinoase. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia.

 TAUR   Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă din Orient, dar nu toate sunt negative, analizează, unele nu te interesează – nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi! Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la o terasă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la rude, la familie, sau la prietenii buni, la anturajul apropiat, în general.  O zi, o perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu semnele de foc, mai ales cu Berbecii!

GEMENI   Dacă depinde de tine, dimineața, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor, strategice. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Astazi trebuie sa foloseşti una dintre reţetele verificate ale reuşitei in viaţă: sa te comporti ca si cand totul ar fi absolut perfect! Aşa poate vei atrage şi norocul de partea ta. Ai o perioadă bună în care se pare că ai depăşit obstacolele, întârzierile, piedicile şi capcanele puse la serviciu sau unde îţi desfăşori activitatea. Se pare că eşti liber, în fine, mai liber, să iei deciziile care îţi convin în viaţa ta profesională ceea ce te motivează să te implici în proiecte de anvergură. Fă-o cu curaj, ziua îţi este favorabilă!

RAC    Astăzi trebuie să afişezi un surâs încântător, dezarmant! Aşa îi îmblânzeşti pe cei care vor să-ţi facă reproşuri. Începutul săptămânii te găsește cu o listă lungă de cheltuieli, dar, zâmbind! Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele „tabu” . Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Ceva legat de un aspect al lucrului în echipă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu anturajul cu colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

LEU   Începutul săptămânii este un reper. Viața este făcută din module, începe o nouă perioadă, fii gata – prevenit, înseamnă pregătit! Trebuie să-ți adaptezi atitudinea la schimbările din jurul tău. Spre seară, o veste nu prea grozava. Esti sanatos si ai putere de munca, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale, totuşi. Evită enervarea şi stresul printr-o atitudine prevenitoare faţă de anturajul apropiat, faţă de familie. Nu sta în curent şi este bine să verifici şi să cureţi aerul condiţionat înainte să-l pui în funcţiune. Că nu mai este mult şi vine toamna și frigul!

FECIOARĂ   În fuga ta permanentă în căutarea oportunităților favorabile, astăzi nu neglija afecțiunea pe care trebuie s-o arăți celor dragi. Nu înlocui întrecerea socialistă cu competiția corporatistă! Un îmceput de săptămână de lucru care aduce lucruri bune. Nu trebuie sa risipesti starea placuta de lene si rasfat cu proiecte belicoase despre ordine si curatenie, mai bine gândeşte-te la nişte “pauze”! Lenea, comoditatea, este o arta. Nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie si instraineaza, in loc sa atraga! Trebuie doar sa inspiri incredere. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut.

BALANŢĂ   Conjunctura îţi este mai mult favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să vrei să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi in presupuneri. Nu fi preocupat sau îngrijorat de nerealizări, Cosmosul are alte priorităţi şi o altă scară a valorilor decât noi. Totul este bine, vorba câtecului şi aceasta stă scris în stele. Şi nu uita vorba anglo-saxonă : „No news – good news!”. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geaman din familie. Călătoriile sunt bine aspectate începând de astăzi. Fie că este vorba de o deplasare scurtă sau de o călătorie mai lungă, schimbarea locurilor îţi aduce succes.

SCORPION  În ultimul timp întâmplările şi evenimentele s-au bulucit în viaţa ta şi tu ai ripostat automat, fără multă gândire. Astăzi a venit timpul să-ţi faci un plan rațional, o foaie de parcurs! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celei dragi, celui drag, celor dragi! Rezolvarile şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil.  Poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite dar fără să-i înțepi prea tare! Poate unde vrei să fie intotdeauna dreptate! Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este înă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil.

SĂGETĂTOR    Pui multe sub semnul întrebării, analiza te obosește și nu ajungi la niciun rezultat. Suspiciunea ta este motivată, dar mai așteaptă puțin, ai răbdare, până să tragi concluziile necesare. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci nici un efort.  Perioada în discuţie este favorabila iar aspectele negative nu sunt decât faulturi de joc. Nimic foarte malefic. Pe piaţa stelelor se spune că se creează noi „sindicate” între personaje şi persoane din anturajul tău, poate chiar dintre rude, aparent fără nimic în comun, dar care, pe termen lung pot sa-ti intersecteze interesele.

CAPRICORN    Cei din jurul tău, cei dragi, au atitudini care te surprind. Totuşi, oferă-le credit şi treci mai departe. Nu ridica tu primul piatra! Zvonurile te enervează, prea multă prostie și răutate! Nu cumpăra nimic, nu juca la bursă, nu împrumuta, ocoleşte băncile şi casele de pariuri. Climatul general la serviciu este neplăcut şi încordat, tensiunea tinde catre cote maxime, dar aproape nimic nu se petrece. Adică nici un eveniment important. Se vorbeşte despre reducerea personalului, despre mărirea salariilor şi alte minciuni. Totul pare un imens arc care se comprimă, se comprimă! Din punctul tău de vedere este o perioadă… interesantă. Acasă trebuie să te descarci de stresul acumulat şi să discuţi mult şi vesel cu membrii familiei tale.

VĂRSĂTOR      Ai unele probleme personale, de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie o opinie, o perspectivă obiectivă asupra problemei. Mai caută puţin şi vei găsi sfatul de taină! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se rezolvă de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu te deplasa după căderea întunericului. Începe, din seara aceasta, o vreme de studiu, de un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Poate pentru că unii nativi au timp liber la dispoziţie. O zi plăcută, in care te simti tot timpul vesel si entuziast si de aceea orice iti iese, iar familia si prietenii te apreciaza in mod deosebit.

PEŞTI   Începi să-ţi dai seama că se cam abuzează de bunele tale intenţii! Pune punct – și de la capăt, cât mai repede, mai ales dacă este vorba despre serviciu, nu lăsa să se folosescă de tine! Promovează-ţi, cu hotărâre, interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi colosale – pentru alţii! Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Gândeşte bine înainte de a face sau accepta ceva. Stelele arată că dacă stai bine-merci rezolvi mai multe probleme decât dacă te agiţi!  Sigur, dă şi telefoanele acelea care trebuie, cui trebuie! Nu uita că în Levant la pile egale, meritul contează!