Evenimentul Zilei > Horoscop > Ziua Regilor. Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ziua Regilor. Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ziua Regilor. Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

10 mai

 

Horoscop Pe 10 mai s-au născut: Fred Astaire, Donovan, Thomas Lipton, Marina Vlady, Elvira Popesco, Karl Ernst Kraft, Damian Crâşmaru, Constantin Diplan, Necula Răducanu.

Horoscop În calendarul fix creştin-ortodox este pomenirea Sf. Apostol Simion Zilotul, Isihie Mărturisitorul și Lavrentie. La nunta lui Simion, în Cana Galilei, bunul Iisus a făcut prima Sa Minune: a transformat apa în vin. „Minune” repetată de-a lungul istoriei, fără patos religios, de mai toţi cârciumarii. Dar nu despre păcatele omeneşti vorbim, ci de faptul că „mirele văzând o minune ca aceasta îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi lăsându-şi nunta şi casa, I-a urmat cu osârdie, pentru care s-a numit Zilotul, adică râvnitor”. (Vieţile Sfinţilor)

Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

Mai sunt pomeniți astăzi și Sfinții Alfeu, Filadelf și Ciprian. Nimic în ”Kalendar”.

Ziua de 10 mai este importantă pentru România, în istorie fiind legată strâns de regalitatea română. Aș numi această zi, ZIUA REGILOR, a domnitorilor și voievozilor, a celor care au condus pe aici, prin părțile astea, mai bine, mai rău, cum s-au priceput, dar iată, am supraviețuit, ca popor. Astfel:

10 mai 1866 – Prinţul Carol (1839-1914) din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Adunarea Constituantă (aleasă la 9.IV.1866) domnitor al României sub numele de Carol I; el a fost ales prin plebiscitul din 2-8.IV.1866, organizat după detronarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (11.II.1866); încă de la urcarea sa pe tron, Carol I s-a pronunţat, în domeniul politicii externe, pentru menţinerea şi consolidarea statutului internaţional de stat autonom, iar în plan intern, pentru modernizarea structurilor economice, politice şi militare ale ţării.

10 mai 1877 – Regele Carol I-ul contrasemneză Declarația de Independență a României adoptată de Parlament cu o zi mai înainte.

10 mai 1881 – Au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea Regatului şi încoronarea domnitorului Carol I (prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen/1839-1914) ca primul rege al României (la 14.III.1881, Parlamentul votase transformarea României în Regat); preşedintele Parlamentului înmânează regelui Carol I şi reginei Elisabeta (soţia sa) coroanele realizate din oţelul unui tun cucerit de la turci în timpul Războiului de independenţă (1877-1878)

10 mai 1947 – Preşedintele SUA, Harry Truman, i-a conferit şefului statului român, regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947), cea mai înaltă distincţie de război americană, Legiunea Meritului, în grad de Mare Comandor, ca o recunoaştere a contribuţiei României la mutarea frontului cu 500 km spre Vest şi, implicit, la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu cel puţin şase luni.

10 mai 2011 – Regele Mihai a anunţat transformarea Casei Regale a României în Dinastie cu caracter naţional şi independent. Prin ruperea tuturor legăturilor dinastice cu Casa Hohenzollern şi renunţarea la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern, regele Mihai anulează şi orice drept sau pretenţie a acestei case dătătoare de dinastii la nivel european asupra Casei Regale a României. Sursă RADOR.

În casa mea, în familia mea, sunt mai multe monarhiste și monarhiști. Cu tot dichisul, decorați de rege și cu cărți scrise despre Regele Mihai, Dumnezeu să-l ierte, cu activitate și activism! Eu sunt republican, în sensul dat în State. De multe ori am auzit refrenul: ”…tocmai tu, os de boier vechi, te tragi din marele clucer Dimitrie Ștefănescu și din Safta Krețulesca, boieroaică bogată cum nu se mai află astăzi, tocmai tu să nu fii monarhist?!”  Cred că apartenența la o castă nu are nimic comun cu sistemul politic al unei țări. Cred că România are altfel de interese decât o restaurație duioasă, inutilă și anacronică. Pe de altă parte întotdeauna coloniile iau sistemul politic al metropolei. Deoarece ”marele nostru licurici” actual este o republică prezidențială, sunt puține șanse, inexistente chiar, pentru o restaurație în România. Numai dacă nu vrea să-și bată joc cineva de noi! Dacă ați considera oferta de regi și regine de pe piață, ați vedea la ce mă refer. Toți sunt rude, iar consaguitatea a făcut ca niciunul dintre ei să nu poate fi bănuit de inteligență amplificată. De aici și gafele monumentale, sau dosarele de chemare în judecată ale epigonilor regalității. ”Un nobil deștept se ferește să fie arătat cu degetul”, a spus Cornelius Agrippa, astrologul imperial, cel care a inventat protocolul imperial și regal. De aceea, acum, marile monarhii, vezi Marea Britanie, sau Spania, au dat liber la mezalianțe, să se împrospăteze sângele gros compromis de prea multe căsătorii în familie. Poate se mai nasc și nobili inteligenți!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți în aceste zile de mai am inima grea. Mă gândesc ce bine și frumos era în antichitate, sau în epoca medievală, ba până acum ceva zeci de ani. Aveam dușmani buni, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare. Dușmanii veneau cu săbii și sulițe, apoi cu puști și tunuri. Te puteai apăra, era evident unde sunt dușmanii și unde prietenii, uneori chiar învingeam.

Acum toată lumea ne vrea binele! Invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri! Temeo Danaos… Ne aduc democrație, libertatea cuvântului, drepturile omului și ne iau în schimb petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase. Și patru-cinci milioane de români, să muncească în locul lor în țări străine și nepăsătoare. Cu suveranitatea suspendată de apartenența la UE și la NATO, cu o clasă politică submediocră aservită intereselor străine, România mai este independentă? Bună întrebare!

Dacă tot suntem în pântecele fiarei, înghițiți ca Iona de chit, dacă tot ne aflăm în UE și în NATO, haide să vedem ce planuri se mai fac, de exemplu, la UE:

 

”După ce directiva drepturilor de autor a fost adoptată în Parlamentul European și aprobată în Consiliul de miniștri al UE, discuțiile continuă asupra manierei în care reformele vor putea fi puse în aplicare în legislațiile naționale ale statelor membre. Principala problemă este legată de faptul că nu toate statele membre au susținut noua directivă. Țări ca Olanda, Polonia și Italia sunt printre cele care au votat contra noilor măsuri în Consiliu. Marea Britanie, Germania și Franța sunt printre țările care au votat în favoarea noii legislații. Dar chiar unele state care au votat pentru reformă, au făcut-o cu rezerve explicite. Declarațiile ulterioare subliniază regretul că instituțiile legislative nu au fost în măsură să propună  un concept de responsabilitate a drepturilor de autor pe care toate părțile să îl considere corect și convingător. Germania, de exemplu, a declarat că directiva ar trebui să fie aplicată în așa fel, încât siturile de descărcare să fie inutile în practică. Noile reglementări prevăd, în egală măsură, un număr de excepții la drepturile de autor, în special cele care se referă la extragerea de texte și de date și la utilizarea de materiale protejate prin drepturi de autor în scopul ilustrării unor lecții în cadrul învățământului la distanță.”

 

Să nu vă luați după coprofagi, Președenția României a UE se anunță un mare succes! S-au închis mai multe dosare importante, iar Summitul de la Sibiu o să fie un reper important în viața UE!

 

În altă ordine de idei, sau, în aceiași, mulți dintre domniile voastre, dragi prieteni, mi-ati scris întreband în ce carte, unde sa se gaseasca aceste istorii, informații și povesti pe care, iata, cu voia si ajutorul Domnului nu incetez sa va impartasesc din ele, de opt-nouă ani de zile. O mica parte dintre ele, asa cum s-au priceput Sfintii Parinti la Niceea în anul 325, le gasiţi in Cartea Cartilor, în Noul Testament. Altele sunt scrieri apocrife, adică lăsate în afara scrierilor canonice, dar nu mai puţin adevărate sau atinse de divin.

 

Legendele si istorisirile pe care le-am povestit si deie Domnul nostru Iisus sa nu incetez sa le spun, dar nici sa le smintesc cu ceva, sau sa le uit inţelesul, le-am auzit în lungile mele calatorii prin Orient, pe Drumul Mătăsii. Cincisprezece ani de zile am batut Orientul Mijlociu, Apropiat si Asia, Africa şi alte meridiane. Am călcat în atâtea ţări că nu le mai ştiu numărul. Poate 54, poate mai mult. Uneori cu treburi negustoreşti, sau meşteşugăreşti, dar întotdeauna gata să ascult sau sa citesc istorii de demult. Şi acei oameni străini, după ce ma cântareau indeajuns, îmi împartăşeau din ce aveau mai scump – amintirile unor vremi trecute, poveşti pline de pilde şi înţelepciune, de glorie şi mândrie, de onoare şi credinţă!

 

M-am întâlnit recent cu un mare istoric. A trecut repede prin pustnicia mea, se ducea la Brașov, la o conferință. Nu are importanţă numele, este la fel de mare şi cu el şi fără. M-a cercetat cu ochii lui pătrunzători şi mi-a spus: „Radule, faci o treabă bună cu ”horoscopul” tău. Studenţii vorbesc despre Lupul Şchiop şi parcă sunt mai drepţi şi mai mândri. Să ştii, când se dărâmă o casă rămân fundaţiile, dacă sunt bune se poate construi o altă casă. De aceea există interesul pentru daci – ei sunt fundaţia pe care se poate construi o nouă casă mândră, a noastră, a tuturor românilor. Vezi, deşartă tot sacul tău de poveşti, pentru că de data asta fundaţia trebuie să fie foarte tare. Bat vânturi, ce zic, furtuni, uragane, tornade…”

 

Aşa că o să vă mai supăr cu ce ştiu şi am auzit de la istoricii vechi ai neamului despre ce au făcut dacii de adevăratelea, nu ce a trebuit unul şi altul să scrie la comandă politică. Cum s-a născut şi a crescut Lupul Şchiop, avatarul nostru, al tuturor, ce a crezut poporul nostru despre una şi despre alta, că mare este înţelepciune lui, a poporului! Dacă un țăran este prost, zece milioane de țărani produc geniu, înțelepciune și normă morală. Cum vine asta? Bună întrebare, dar întotdeauna amân explicația, mai găsiți și domniile voastre, ce și cum, că nu-s muieți posmagii!

 

Dar asta mâine, pentru că mâine este o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Astăzi eşti dinamic şi convingător, trebuie să reuşeşti! Totuşi, dacă întâlneşti o opoziţie organizată, fii calm, nu ai altă soluţie decât să amâni ceea ce vrei să faci pentru o zi mai bună. Situaţia în care te afli este dintre acelea care în primul rând nu trebuie dramatizată. Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă vei constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile greşite se bazează pe date false. Iar tu nu-ţi doreşti să greşeşti.  Profesional treburile par să meargă ceva mai bine, dacă nu ai fi tot timpul fascinat de găsirea formulei care să te umple de bani. Acum, aici, imediat! Banii adevăraţi se fac în timp, iar averile solide în generaţii. Banii făcuţi uşor se duc uşor. Asta este toată filozofia financiară.

 

 

TAUR  Zi de cumpărături săptămânale, este vineri, doar.  Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie relaţiile din anturaj. Nu lua decizii. Distrează-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună! O zi peste care ar trebui să sari. Oricum, totul iese pe dos. Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor sau de aprecieri de la anturaj. Nu primeşti reproşuri prea multe pentru că mai tot zodiacul este lovit, şi te bucuri de o relativă înţelegere pentru lenea ta cea mare şi lipsa de performanţă. Bineânţeles că eşti frustrat. Frustrarea asta te impiedică să fii fericit şi să te bucuri de micile momente delicioase care formează starea de bine. Şi care momente plăcute se găsesc şi astăzi, numai că trebuie să le vezi. Vrei nu vrei, trebuie sa începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale, doar Venus este protectoarea ta!

 

 

GEMENI  Conjunctura astrologică te sfătuieşte să foloseşti vinerea aceasta, dar şi tot weekend-ul, ca să te relaxezi şi să te odihneşti. Eşti obosit şi trebuie să eviţi să devii obosit cronic! Zăpăceala, haosul general te avantajează astăzi. Îţi dă timpul necesar ca să-ţi aranjezi convenabil treburile. Din întâmplare sau tocmai ăsta este geniul zodiei, reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, fie că este vorba de bani, profesie, legături sociale sau amor. Totuşi astăzi nu ai imaginaţia proverbială a zodiei, aşa că trebuie să te limitezi la activitatea curentă, automată, zilnică. Un adolescent permanent, astăzi treci printr-o criză de maturitate sentimentală. Acest lucru poate să-ţi dea un sentiment de neplăcere, de izolare, care nu te caracterizează. Nici o problemă, mâine este o altă zi!

 

RAC  Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste despre nişte bani. Nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Ai şansa să-ţi clarifici un pic dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian şi să faci un bilanţ adevărat şi cinstit. Domneşte un sentiment de satisfacţie suspect, aşa că vezi bine ce se întâmplă în spatele decorurilor. Dialogurile abundă astăzi ca într-o piesă de Caragiale. Trebuie, doar, să pui întrbările potrivite ca să obţii răspunsurile pe care le doreai. Pentru unii nativi din zodie este un bun prilej să faca mici reparaţii în căsuţa, sau măcar să redecorezi camera. Sanatatea este buna, iar banii nu sunt foarte rari la tine in buzunar, o sursă din trecut îţi umple parţial cardul.

 

LEU   Sunt favorizate activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Uneori şi azi este cazul, lipsa noutăţilor înseamnă calm şi linişte. Odihneşte-te mai mult, ai nevoie! O zi calmă, cum nu ai avut de mult. Aşa că te poţi concentra pe ceea ce îţi place mai mult. Energia ta vitală este în creştere, iar tot ceea ce te deranjează este că toţi prietenii din anturaj sunt foarte ocupati. În domeniul sentimental nu-ţi face false probleme care îşi au originea, de fapt, în suspiciune şi lipsa de încredere. Trebuie să fii mai realist, să laşi bănuielile şi gelozia, care nu sunt nici plăcute nici productive. Ultima parte a zilei este extrem de interesantă pentru că te apuci să-ţi vânezi propria coadă cum fac adesea felinele, adică te apuci să faci modificări şi lucruri inutile.

 

FECIOARĂ  Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Atenţie la discuţiile în contradictoriu cu persoanele apropiate, cu familia. Veşti bune. Zi favorabilă călătoriilor, mai ales cele scurte. Te bucuri de o formă exclentă. În ceea ce priveşte munca, ziua de astăzi este indicată pentru terminarea, închiderea unor dosare, afaceri, proiecte, finalizări şi clarificări de orice gen. Pune-ţi lucrurile în ordine, atât bunurile cât şi sentimentele. Primesti şi daruiesti multă afecţiune. Te afli în postura idilică de a fi în foarte bune relaţii cu cei pe care îi iubiţi. Nu-ţi fie frică că momentul trece, această perioadă face să ai o dinamică buna a intensităţii pasionale dar şi a securităţii afective. Sanatatea este buna, banii – constant. Pe total o zi bună!

 

BALANŢĂ   Evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri sau persoane pot fi neperformante din cauze obiective, aşa este destinul lor! Lasă-te condus de intuiţie. Trebuie să dai consistenţa necesară eforturilor şi să eviţi inactivitatea.  Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici iti indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor financiare. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. O zi de realizări şi acumulări. O serie de evenimente şi mai ales niste mici esecuri trecute te vor obliga astazi la o analiză  aprofundată. Noi prietenii sau relaţii pot face ziua interesantă. 

 

SCORPION Dimineaţa ai probleme de rezolvat în activitatea ta.  Abordarea sistematică a situaţiei iţi furnizează rezolvarea. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajutor, nu intra în criză de timp! Perioada iti este favorabilă. energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Primesti un cadou neaşteptat sau are loc o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp. Ai câteva prilejuri  bune de afirmare  – poate mai urci o treaptă pe scara socială. Nu sunt recomandate călătoriile lungi, mai ales în străinătate. Ceva neplăceri o să ai, totusi, din partea duşmanilor, ştiuţi şi neştiuţi, care nu vor să te simţi chiar bine în acest început de sezon cald. 

 

SĂGETĂTOR   Emoţional, configuraţia astrologică arată unele porniri impulsive, probabil repede cenzurate de raţiune. Vorbeşte puţin şi ascultă mai mult, zâmbeşte, este vineri şi trebuie să te relaxezi! Eşti într-o perioadă excelentă. Nu neaparat ca ai avea performanţe de excepţie la serviciu sau unde îţi desfăşori activitatea – şi asta se poate intampla – dar mobilul tău sună neâncetat. Afaceri si afaceri. Unele cu bani altele de amor. Alege cu grijă, anul acesta oferta este cam proastă. Si nu uita sfatul meu: carpe diem, trăieşte-ţi viaţa, distrează-te. Aspectele favorabile din propria zodie şi din casa banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung.

 

CAPRICORN   Astăzi dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac un companion plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-te şi încercă să te odihneşti mai mult! O zi ceva mai obositoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită enervările şi deciziile pripite. Este o zi densă şi plăcută, în acelaşi timp.  Dimineaţa, cineva din Scorpion sau Vărsător te indispune, păstrează-ţi calmul şi totul se va rezolva perfect.  În a doua parte a perioadei un prieten îţi va cere o favoare. Probabil că vei decide să-l ajuţi, dar nu în modalitatea în care o vrea el. Toată ziua este foarte bine aspectată în domeniul afacerilor şi al evenimentelor şi întâlnirilor sociale. 

 

VĂRSĂTOR   O zi de vineri liniştită. Fără frică şi fără complexe poţi rezolva azi unele situaţii personale. Domeniul sentimental este bine aspectat. Vorbeşte, explică, motivează şi poţi avea succes! O zi profitabilă, pentru că ştii ce se întâmplă. Mai mult, ai intuiţia desfăşurării viitoare a evenimentelor. Este ziua atenţiei sporite. Este o perioadă puţin aspectată şi aspectele acelea nu sunt foarte favorabile. De aceea horoscopul persoanelor cu care eşti într-o oarecare legătură poate fi mai puternic.  Trebuie să fii atent la ceea ce se spune, sau se face pentru tine, în numele tău, sau împotriva ta.  Este, de asemenea, o zi oarecum favorabilă relaţiilor de familie şi de prietenie.

 

PEŞTI  Te grăbeşti inutil. Nu uita că graba strică treaba! Trebuie, numai, să ţii seama de diferenţe. De natura relaţiilor umane. Ceasul tău biologic te îndeamnă la mese tradiţionale, la ore fixe. Ziua de astăzi   este o perioadă de timp legată de posesiuni şi bani. Există o configuraţie astrologică destul de favorabilă, dar cu un Saturn disarmonic. În perioada în chestiune ai mai multe ocazii să câştigi bani, riscând moderat. Norocul este de partea ta. Nu trebuie să faci cheltuieli pentru bunuri de folosinţă îndelungată pentru că se vor dovedi, mai târziu, păguboase. 

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.