Editura Evenimentul si Capital

L-am visat pe Barack Hussein Obama. O fi de bine? Închiderea hypermarketurilor, a marilor spații comerciale. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 13757 Vizualizari

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, nu știu cum s-a întâmplat, dar pe 23 august am sărbătorit. Cu crenvurști vienezi, muștar franțuzesc de Dijon, mici din republică, roșii grecești și bere cehească. Nimic românesc, până și mașina cu care am fost la cumpărături era coreeană. Am avut oaspeți, un mare regizor german de origine română și actrița principală dintr-un serial de la Hollywood. Un secret, trebuie să îl țin, dar care, peste câtva timp, vă va face mare plăcere.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți, nu știu cum s-a întâmplat, dar pe 23 august am sărbătorit. Cu crenvurști vienezi, muștar franțuzesc de Dijon, mici din republică, roșii grecești și bere cehească. Nimic românesc, până și mașina cu care am fost la cumpărături era coreeană. Am avut oaspeți, un mare regizor german de origine română și actrița principală dintr-un serial de la Hollywood. Un secret, trebuie să îl țin, dar care, peste câtva timp, vă va face mare plăcere.

Horoscop Am ajuns la concluzia că pe 23 august 1944 a fost ultima zvâcnire națională a românilor, au făcut, ultima dată în istorie, ceea ce au vrut mușchii lor. Ce au vrut mușchii tânărului Rege Mihai, Dumnezeu să-l ierte, care credea că o să-și cumpere, cu prețul vieții a multor zeci de mii de militari români, dreptul la supraviețuirea dinastiei. Bun, nimeni din cei care ne-au condus nu poate fi bănuit că a avut un coeficient de inteligență decent, măcar, dar asta este o altă poveste.

Horoscop Frumoasa și tânăra actriță a cotcodăcit că să fii naționalist nu este chiar politic corect. I-am răspuns că patriotismul, naționalismul, cum vrei să-i spui, cu toate că sunt diferențe de nuanțe, trece prin stomac. ”Buy british” a fost invenția britanicilor, nu a românilor. Patriotismul este, în primul rând, o atitudine economică. Ca în orice colonie și în România conceptul de solidaritate națională, patriotismul, a fost compromis cu multă pricepere, fiind astăzi ceva uitat, sau chiar de condamnat. Patriotismul, mândria națională se referă la un grup de persoane, un popor, cu aceleași obiceiuri, tradiții, atitudini și preferințe generale. Care, poate constitui o piață aproape închisă, autosuficientă. Banii rămân în țară, se plimbă de la român, la român. Taxele și impozitele se duc în interesul românilor, la învățământ, sănătate, pensii, protecție socială etc.

Horoscop Străinii au venit cu zâmbetul pe buze și au ocupat România. Cu supermarketurile lor, cu mărfurile lor, cu mașinile lor, cu băncile lor, cu dezvoltările lor imobiliare. Cu tot. Prin orice produs sau serviciu străin pe care îl cumpărăm investim în economia țării respective pentru că respectivul produs are incluse taxele și impozitele țării de proveniență.

Horoscop Mărturisesc, păcătuiesc, cumpăr unt irlandez, pentru că unt românesc nu găsesc la supermarketul nemțesc, singurul din Vălenii de Munte. De fapt, cumpărând unt străin, plătesc impozitul pe produs, investesc în sănătatea, învățământul și pensiile din țara de origine. Dacă, măcar, mărfurile ar fi mai bune calitativ. Majoritatea produselor alimentare și de îmbrăcăminte este calitativ inferioară produselor similare românești, dinainte de lovitura de stat. Sunt mai frumos ambalate, desigur. Dar probabil că ați auzit de scandalul, repede mușamalizat, de lanțurile de supermarketuri care aveau două calități pentru același produs. Calitatea superioară era pentru Vest, cea inferioară, rămășițele, pentru Est, la același preț.

Alimentele nu mai au gust, îmbrăcămintea se deșiră după două spălări, produsele de folosință îndelungată țin doi ani de zile. Din nou dau un exemplu personal, cunosc lucrurile mai bine, pe pielea proprie. Am, încă în funcțiune, două frigidere Arctic, făcute acum 40 de ani. În timp ce rudele mele din State au schimbat trei combine fițoase, de firmă, în cei nouă ani de când m-am pustnicit. Anticele frigidere merg perfect, îmi îngheață ciorba pe primul raft. Sunt pentru oameni harnici. Secretul este să le dezgheți manual cât mai des, la două săptămâni, maximum, așa nu consumă mult. Am pus și un regulator, al energiei reactive și așa ajung la un consum, pentru amândouă, de circa 300 kWh pe an. Probabil că o să mai țină 40 de ani, pe vremuri produsele nu erau făcute în China. Să trăiesc eu cât or funcționa ele...

După ce am explicat toate acestea, tânăra și frumoasa actriță de la Hollywood a exclamat: ”...și oamenii de ce nu știu toate aceste lucruri, cred că s-au prostit, li s-a pus fluorină în apă!”

Horoscop În noaptea aceea l-am visat pe Barack Hussein Obama. Se făcea că eram la el acasă, pe terasă, în jurul unei mese albe-albe. Obama era îmbrăcat într-un pantalon scurt alb și un polo roșu cu o marcă prestigioasă, crocodilul lui Lacoste. Am remarcat că albise de tot, dar îi stătea bine, îi dădea un aer de onorabilitate. Mi-a pus o întrebare, am răspuns. Mi-a mai pus una, am răspuns, din nou. A venit și Michelle cu o tavă, care era, evident, de argint pe care erau ceștile de cafea. ”Mister Rado, știu că nu bei cafeaua cu zahăr. Ce părere ai despre închiderea hypermarketurilor, cum va afecta modul de viață american?”

Nu știam nimic despre acest subiect, despre închiderea hypermarketurilor, așa că m-am trezit brusc cu acea senzație ciudată că visu-i realitate și realitatea este vis.

Horoscop Era ora șase dimneața și cățelușele încă dormeau. Mémé dormea cu botișorul pe mâna mea. I-am scos binișor ”abajurul”, am făcut prostia și am operat-o, am castrat-o și ea și-a scos imediat firele. Bunul doctor Cristi Bobu a cusut-o din nou, dar a trebuit să-i mai facă o anestezie. Așa că Mémé era ca o hipiotă la Woodstock, drogată și turtită. Multe păcate am, iată, încă unul! Dar, am făcut acest gest contra naturii, ca să le dau o șansă mai mare cățelușelor mele să fie adoptate, după ce o să mă înalț, pentru că nimeni din familia mea, împrăștiată în cele patru vânturi, nu o să mai poată să aibă grijă de ele.

Horoscop Așa că am întins mâna după o tabletă, antică, dar încă bună, funcțională, și am făcut o mică cercetare despre ceea ce mă întrebase Michelle Obama, despre dispariția hypermarketurilor, a marilor spații comerciale.

Se pare că visu-i, realitate! Marile spații comerciale, hypermarketurile, în SUA, cel puțin, își închid porțile. De exemplu, emblematica ”Sears” o firmă tradițională americană, cu 125 de ani vechime, închide anul acesta, numai în septembrie, 63 de locații. Încă șapte lanțuri de hypermarketuri își restrâng, drastic, activitatea. În special cele cu produse de folosință îndelungată. Agenția pentru Comerț estimează, că pe tot cuprinsul SUA, din Alaska în Hawai, se închid, în anul 2018, peste patru sute de hypermarketuri. Totuși, mărcile respective nu dispar, se trece masiv la comerțul on-line. Numai în Sterling și Winchester, Virginia, unde am familie, mi se spune că sunt șapte clădiri de supermarketuri goale, părăsite, ruine ale epocii comerțului electronic. Oameni rămași fără slujbe, furnizori care nu mai au unde vinde mărfurile, transportori care nu mai transportă nimic, cumpărători debusolați pentru că nu mai știu de unde să mai cumpere ce le trebuie, etc etc.

Horoscop Presa isterică și anarhistă, de stânga, jubilează, spune că prin dispariția hypermarketurilor se ajută ecologia și se face economie. Ca și când se mai poate face ceva împotriva încălzirii globale! Este păcat, spălatul mașinii în fața casei și defilarea de la hypermarketuri erau componente principale ale modului de viață american. ”Comerțul on-line încurajează egoismul și solitudinea și compromite solidaritatea de grup”, spune psihologul Mark Stillman, de la Academia de Studii Comportamentale, de la Quantico.

Horoscop Totuși, comerțul spațiilor largi, nu se predă și nu moare. Vorba cântecului cu Jeana, se transformă. De exemplu, în State are succes, în prezent, noul lanț de mini-marketuri ”Lion Food”, marca și franciza ”Mega Image” pe care o cunoaștem destul de bine. Și ”Lidl” a apărut în Sterling, aducând nostalgii în rândul populației cu ascendență teutonă. Pe de altă parte, cam de doi ani, a început să se găsescă pe piață și marfă americană, bună și rezistentă, luînd locul caricaturilor produse în China. Am primit și eu două cămăși de bumbac făcute în Baton Rouge, Louisiana. La un an lumină înaintea cămășilor din Thailanda, China, sau India. Bine croite, făcute pentru dimensiunile unui alb, bine țesute, cu nasturi adevărați și cu doi de rezervă.

Poate că sub mandatul lui Donald Trump se va înapoia America, americanilor! Asta am uitat să-i spun lui Obama... Nu-i nimic, o să-i spun în visul următor, doar mâine este, în definitiv, o altă zi! Sau, peste o săptămână, când sper să intrăm în regimul zilnic.

☼ ♀ ♂

Horoscop zodiacal pe zile, pentru săptămâna 27 august – 2 septembrie

BERBEC Luni, aspectele îţi dau câştig de cauză, ai o zi bună. Atât în domeniul sentimentelor, cât şi în carieră, profesie, meserie, ba şi la bani. Marţi, zi indicată pentru cumpărături sau achiziţii. Ziua de azi poate aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: un posibil câştig de bani sau o călătorie neaşteptată, dar plăcută. Miercuri, posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Marte slab aspectat. Seară plăcută, poate o veste bună. Joi, nu uita ca optimismul este incapăţânarea de a spune ca te simţi bine cand totul in jurul tau merge rău. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Vineri trebuie să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, lămureşte detaliile contractuale şi aspectele legale ale posesiunilor comune. În weekend, astrele te avantajează, tot ce ţi-ai propus poate fi încununat de succes. Cu toate acestea, nu te hazarda: atenţie la acţiunile în domeniul sentimental, nu insista.

horoscop

TAUR Luni, poziţia lui Mercur indică avantaj în comunicare. Astăzi propriile idei pot să te surprindă, prin originalitatea şi supleţea exprimată, aşa incât profită, mai ales în domeniul sentimental. Marţi, mai calm şi mai activ decât de obicei, poţi să rezolvi astăzi unele lucrări întârziate sau să aplanezi conflicte. Nu te lăsa încărcat cu sarcini suplimentare, arătă că ai şi limite. Miercuri este ziua în care te poți surprinde pe tine însuţi cu energia debordantă şi iniţiativa de care poți da dovadă. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele profesionale. Nimic financiar, nimic speculativ – poate unde banii sunt din ce în ce mai rari şi preţurile cresc. Joi, în sfârşit a sosit momentul să culegi roadele eforturilor şi investiţiilor realizate cu sacrificii până acum. Bucură-te de ultimele reuşite alături de prietenii pe care i-ai neglijat în ultima vreme datorită multiplelor preocupări. Vineri, dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Astăzi fă-ţi o imagine care să corespundă preferinţelor anturajului. Ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur! Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte, fii atent! În weekend, din păcate nu toate merg conform planurilor atent ticluite de tine. Acceptă imprevizibilul, căci îţi poate aduce mai multe satisfacţii nebănuite, atât în domeniul profesional, cât şi în cel social.

horoscop

GEMENI Luni, amână, dar nu renunţa! Nu lăsa nici o schimbare majoră să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt, să vină cum vor ele, poate te vor surprine, dar înţelept te vei numi. Un semn de foc iţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Marţi, pe fondul unor aspecte astrale favorabile, dar şi datorită eficienţei tale obişnuite, astăzi este o zi în care te poţi felicita, toate problemele au fost fie rezolvate din timp, fie preîntâmpinate. Miercuri, o veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie, sau o afacere din trecut. Se profilează o zi cenuşie. O poţi înviora cu o masă cu prietenii. Poate plătesc ei, poate nu costa mult, dar poți să te inveseleşti! Joi, zâmbeşte, ţine capul sus şi îmbracă-te bine. Daca vrei să faci parte din elita trebuie să faci eforturi şi să te comporţi ca atare.Vineri, aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia duală a Gemenilor să rezolve problemele legate de relaţiile cu terţi, să negocieze în amănunt sau să rezolve probleme cu autorităţile. În weekend e timpul să-ţi iei inima în dinţi şi să-ţi infrunţi destinul cu privire la problema care te macină în ultimul timp. Astrele te vor favoriza să te faci înţeles fără resentimente. Atenţie să nu ratăceşti un obiect. Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil.

horoscop

LIVE VIDEO! Vezi ACUM meciul Irina Begu - Bianca Andreescu la Miami! Premii FABULOASE la turneul american

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI