13 mai

 

 

 

 

Horoscop Pe 13 mai s-au născut Maria Tereza, Joe louis, Daphne du Maurier, Alphonse Daudet, Roger Zelazny, Ludovic Spiess, Ileana Popovici, Mircea Ciobanu.

Horoscop Pe 13 mai, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Sergie Mărturisitorul şi Glicheria.

 

În calendarul vechi, în ”Kalendar”, adică, nu este nimic notabil. Ba, să nu uit, ieri a fost Sărbătoarea Uitată a Hărmanului celui Mare, un fel de Caloian, ăl mai mare peste dăunători. Este bine să nu o aminteşti înainte, spune legenda, ci ca un om cumsecade şi cinstit să te baţi peste frunte şi să zici în ziua următoare: ”Ah (nu wow) am uitat de Hărman! Ducă-se toate lighioanele, goangele şi viermii pe pustii!”

 

Drept pentru care făcu şi subsemnatul cum trebuie şi este potrivit, ca să nu sărăcim, sau să avem ceva smitit la avere!

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți pe Pământ se petrec fenomene ”naturale” din ce în ce mai îngrijorătoare, mai periculoase, care anunță sfârștul civilizației umane actuale, în timp, sigur, nu imediat, dar absolut sigur.

 

Ați fost informați, sunteți martori la fenomene din ce în ce mai violente ale schimbării climatice cunoscute sub numele generic de încălzire globală. Ați fost informați și sunteți martori la creșterea fără precedent a frecvenței cutremurelor, a erupțiilor vulcanice și a altor fenomene catastrofale. Dar, lovitura de grație vine din spațiu. Nu sub forma unui asteroid ucigaș, mare cât un oraș. Nu. Radiații!!!

 

În anul 2016 un grup de oameni de știință amatori, atâta m-a dus capul să traduc ” citizen scientists” au descoperit ceva. Și au făcut un raport la NASA, bineînțeles. În raport se spune că un grup de canadieni, uniți într-un grup de observatori ai cerului și în special al aurorelor boreale, numit ”Alberta Aurora Chasers” au observat ceva, adică  altceva.  Un fel de auroră boreală, dar care avea alte culori, roz-mov, în timp ce aurolele clasice sunt verzi-gălbui, eu le-am observat în Nordul Finlandei. Fabulos! Noul fenomen s-a numit STEVE, adică Strong Thermal Emission Velocity Enhancement.

 

STEVE este diferit de aurora clasică, se poate întâlni la latitudini mult mai mici, până la 10 grade, decât aurora și poate avea o viață de 20 minute până la o oră în timp ce aurora boreală pe care am observat-o în Nord, în Finlanda a durat doar 14 minute și 20 secunde, acesta fiind un timp mediu.

 

NASA este foarte îngrijorată de acest fenomem extrem, dar nu face public, pe scara largă, ci doar mormăie ceva prin rapoartele FYEO.

 

Aurora boreală, sau australă, este produsă de radiația solară, particule cu o mare energie care excită atomii de oxigen și azot, care emit fotoni, devin vizibili, într-o anumit spectru de radiații vizibile. STEVE pare că este produs de o radiație și mai intensă, care s-a extins și care produce efecte vizibile mai puternice și mai îndelungate. Aceasta într-o perioadă de acalmie a activității solare. Ce înseamnă aceasta? Că protecția Pământului, adică magnetosfera, ionosfera, centurile Van Allen, stratul de ozon, începe să cedeze!!!

 

Acest sistem complex, extraordinar, care permite viața pe Pământ, oprește, deflectă, sau absorbe radiația mortală a Soarelui și a Cosmosului, în general. Fără acest sistem de apărare, Pământul ar fi un deșert iradiat, fără pic de viață.

Cât mai avem de trăit? Bea Gallardo-Lacourt, un astrofizician de la University Calgary din Alberta, Canada, a râs când i s-a pus întrebarea, de către jurnaliști. Apoi a devenit serioasă. ”Nu știu!” a spus cu sinceritate omul de știință. ”Un milion de ani, sau zece zile. Eu sper mai multe milioane de ani. Dar, se întâmplă fenomene, unele rapide, neașteptate, pe care nici în vis nu le visam! Interesante din punctul de vedere al unui om de știință, dar îngrijorătoare pentru umanitate!”

S-a observat că STEVE bruiază orice dispozitiv GPS, sau mobil. Ce s-ar întâmpla dacă STEVE se va generaliza, cum se crede? Bună întrebare!

În prezent, toate marile agenții spațiale din lume cooperează la un program civil, inițiat tot de oameni de știință amatori, tot cei din Alberta, numit pompos ”Aurorasaurus” încercând să vadă extinderea fenomenului și dinamica lui. Sunt folosiți vreo sută de sateliți și se cere cooperarea cetățenilor de la sol. Se face apel la cetățenii și supușii din Marea Britanie, Canada, Alaska, Noua Zeelandă, Țările Scandinave și Finlanda, să facă fotografii, sau să filmeze cu dispozitive HD, dacă văd un STEVE. Se încearcă coroborarea datelor de la sol cu cele din spațiu. Dacă aveți o fotografie, sau un filmuleț, despre STEVE trimiteti la [email protected]. Face parte din program, strânge datele, face un triaj inițial, pe care date le trimite la NASA, ESA și JAXA unde se prelucrează.

The Damage Was Done! Formidabilul sistem de apărare al Pământului a fost sabotat din interior! Kerka Porta. Peste cinci mii de explozii nucleare au destabilizat atmosfera și delicatul echilibru al sistemului de apărare contra radiațiilor stabilit de Dumnezeu. Pentru că numai Dumnezeu putea imagina un sistem de apărare așa de complicat și eficient! Oamenii fac arme, să se omoare unul pe altul, nu sisteme de apărare față de radiațiile din Cosmos. Sau, o alte civilizație, dinaintea noastră? Altă întrebare bună!

La care întrebare nu știu dacă se poate răspunde, chiar dacă avem mereu speranța că mâine mai avem o șansă, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTA Corespondența, NUMAI la [email protected], cea anonima, de pe forum, nu contează, așa că se șterge!

 

☼    ♂     ♀

 

BERBEC Eşti în formă, dar trebuie să eviţi excesele, în special alimentare.  Ceva se intamplă în anturajul tău. Trebuie neapărat să aflii despre ce este vorba: nuntă, botez, divorţ, emigrare?! O zi obişnuită in care rutina te cam plictiseşte. O veste mai pe seara, dar nimic interesant, pâna la urma. Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Nimeni nu te obliga să le faci pe toate impecabil şi în timp record. Dar trebuie să te străduieşti mai mult, aşa, pentru imagine si posibilele laude pe care poti sa le primesti!

 

TAUR  Prudenţa şi diplomaţia trebuie să te caracterizeze astăzi, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu şi faţă de anturaj, în general. Dedică ziua lucrurilor obişnuite, de rutină. O zi bună în care nu te mai doare capul, nici la propriu, nici la figurat. Necazurile au trecut, de azi norocul îţi surâde din nou! Nu te repezi să tragi concluzii după ce ai evaluat situaţia cateva minute, lasă decizia până mâine, că noaptea este un sfetnic bun! O zi bună, după cum spuneam. Te-ai mai liniştit după grijile din ultimul timp. Trebuie sa-ţi adaptezi şi regimul alimentar şi totul va fi bine!

 

GEMENI  Comunicarea este punctul tău forte, dar astăzi nu trebuie sa insişti prea mult cu aceasta abilitate. Pentru ca să nu zăpăceşti anturajul cu dinamismul tau şi să dai naştere la confuzii! Ordine şi disciplină! Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale sentimentale. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa. Astăzi poţi primi o informaţie despre un loc de muncă mai civilizat, intr-o atmosferă mult mai placută, cam cu acelaşi salariu.

 

RAC  O atitudine diplomatică de genul „toţi o să avem de câştigat” este mai recomandabilă în această zi. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase şi plăcute. In cursul dimineţii trebuie să clarifici o serie de probleme întârziate, pentru că in a doua parte a zilei ai o intalnire. Esti foarte aglomerat, ai mult de munca şi nici un spor. Ofera-ţi o prajitura sau o îngheţată şi dă telefon unei prietene, poate ieşiţi in oraş. Dimineaţa este dedicată in special lucrarilor urgente in care vei risipi multă energie. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare. Cerul înstelat deasupra şi adevărul in inimă – daca adaugi si puţin mai multă dragoste ai tabloul zilei de azi pictat de astre.

LEU  Conjunctura favorizează nativii care activează în media, comerţ, transporturi, educaţie şi turism. Ai dori să obţii „ceva” de la „cineva”!  Fii calm şi prudent şi nu uita umbrela acasă! O zi plină de satisfacţii pentru tine. Cei din jur recunosc că ai dreptate si iţi acceptă argumentele. O zi calmă şi fără prea mult efort. Te simţi excelent, puţin obosit, iar la serviciu lucrurile par că merg mai bine. Horoscopul iţi arată că astăzi nu trebuie să incepi nimic nou, mai ales in domeniul serviciului, sau să faci cheltuieli exagerate. Astăzi, chiar dacă nu prea îţi convine, este bine să asculţi sfatul bun al unui senior din familie.

 

FECIOARĂ   Astăzi eşti bine-dispus şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi poţi primi un răspuns favorabil pentru una dintre problemele la care te gândeşti mult. Eşti avantajat dacă cauţi să ieşi în evidenţă la locul tău de muncă. Astăzi ai uşurinţă în exprimare. Regaseşti un obiect pe care l-ai crezut pierdut. Sinceritatea şi spontaneitatea ta cuceresc imediat, doar ai tot interesul să fi plăcut de colegii de la serviciu. Lucrurile sunt foarte clare şi simple dacă doreşti să te simţi bine astăzi. Zâmbeşte şi Soarele va străluci din nou! Nu e greu!

 

BALANŢĂ   Astăzi ai un debit verbal prea mare. Fii clar şi concis şi dă atenţia respectivă detaliilor. Răbdarea poate să-ţi aducă realizări şi succese mai mari decât te aşteptai! Nu pleca la drum lung! O oportunitate de făcut bani, aşa că fă bine şi nu-i da cu piciorul. Stăpâneşte-ţi remarcile ironice şi criticile la persoană. Vremea în schimbare iţi dă nelinişti care nu sunt ale tale. Scutură-te de ele şi regăseşte-ţi optimismul şi buna dispoziţie! Astăzi zi de cumpărături de completare, după consumul din weekend, doar este luni.

 

 

SCORPION  Poţi face un serviciu unui apropiat, cuiva din anturaj, care îţi va deveni recunoscător. Investeşte în relaţiile umane, sociale, pentru că pot aduce apreciere. Să nu te aştepţi la altceva! Cheltuieşti ceva bani, nu prea mulţi, dar îţi acoperi o parte dintre facturi. De dimineaţă ai impresia că este o zi cam amestecată, dar trece repede, şi devine doar o amintire. După amiază asta o poţi petrece făcând ceva sport, bazin sau sauna, ca să te relaxezi, scoţi toxinele şi poţi să mai dai jos din kilograme.

 

SĂGETĂTOR Astăzi poţi să eviţi unele momente dificile. Nu te repezi, nu întrerupe persoana cu care vorbeşti. Stai în defensivă şi nu te apuca să emiţi judecăţi de valoare. Nimeni nu are nevoie de ele! La serviciu este încă o perioadă calmă fară prea mult de lucru. Pe seară o veste despre o excursie şi ceva petreceri. Aspectele benefice sunt in cumpană astazi cu influenţe mai puţin favorabile, asa că ai astăzi o zi obositoare, dar placută! La serviciu, sau unde activezi, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori. Un zâmbet cu subânţeles este mult mai indicat. O zi bună în care este bine să vorbeşti mai puţin şi să asculţi mai mult. Poţi afla o mulţime de noutaţi care iţi vor fi de folos. 

 

CAPRICORN  Nu-ţi pierde timpul cu persoane care te plictisesc îngrozitor şi îţi devorează timpul. Sigur, dacă nu este şeful tău! “Ceaţa” pare a se risipi în jur şi vezi mai bine drumul tău de urmat. Lucrurile neterminate sunt specialitatea ta. Astăzi trebuie să faci o listă de cum o să rezolvi tu toate lucrurile lăsate aiurea, in coada de peşte de-a lungul timpului. Eşti făcut din pulbere de stele. Azi eşti cât poţi tu de interesant, vesel şi inteligent – convinge-i de aceasta şi pe cei din jur. După o dimineaţă densă şi evident obositoare, stelele îţi recomandă să te relaxezi, să faci puţin sport, poate alergătură prin parc, poate sală, poate sauna.

VĂRSĂTOR  Ai o mare nevoie de aprobare şi de bunăvoinţa celor din jur. Poate unde eşti puţin nesigur şi nehotărât. Caută un sfat bun la seniorii care sunt dispuşi să te ajute! Nu pleca la drum lung! O zi mai obositoare decât de obicei. La serviciu poate si acasa ceva s-a încurcat şi lumea aşteaptă să rezolvi tu. Totuşi, o seara plăcută. Un coleg de la serviciu iţi solicită azi ajutorul. Fă tot posibilul, pentru că stelele spun ca ajutorul dat se va intoarce înzecit. Configuraţia astrologică nu este foarte prielnică in abordarea unor persoane din sfera autoritaţii publice. Aşa că lasă pe altă zi mai favorabilă!

 

PEŞTI   „Vai, ce mă bucur că ne-am întâlnit!” Configuraţia astrologica iţi indică o posibilă întâlnire neaşteptată, dar care îţi este folositoare, mai ales prin noutaţile pe care poţi să le afli. Astăzi ai prilejul de excepţie să întâlneşti o persoană deosebită. Priveşte în jur cu atenţie, oamenii de calitate nu sar în ochi. O zi bună, care poate deveni şi mai bună dacă gândeşti pozitiv şi nu te repezi. Mai pe seară, o veste bună despre o călătorie şi nişte bani!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: