Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP Prioritatea președenției estoniene a Consiliului UE. Raportul IRIS. Harry Potter, două noi cărți │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
HOROSCOP  Prioritatea președenției estoniene a Consiliului UE. Raportul IRIS. Harry Potter, două noi cărți  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP Prioritatea președenției estoniene a Consiliului UE. Raportul IRIS. Harry Potter, două noi cărți │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

HOROSCOP În seara zilei de 22 iulie 2017, Soarele iese, în mod convențional din Zodia Racului și intră în cea a Leului. Este jenant să vezi că se mai confundă, chiar de astrologi, zodiile cu constelațiile, dar o să supraviețuim, sunt prostii și rele mai mari pe lumea asta. Astrologia este inofensivă, dar utilă.

 

HOROSCOP  Pe 22 iulie s-au născut Alexandru cel Mare, Gregor Mendel, Petre Roman, Licia Albanese, Georgeta Cernat, Mihaela Peneş, Leon Rotman, George Ivaşcu, iar pe 23 iulie s-au născut Haile Selassie, Raymond Chandler, Max Heindel, Vera Rubin, Saul Hudson, Martin Gore, Amalia Rodrigues, Claudiu Bleonţ, Liana Cornelia Axinte.

 

În calendarul creştin ortodox se aminteşte, pe 22 iulie, de Sf. Mironosiţă, întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena. Şi Sf.Cuv. Marcela. Pe 23 iulie sunt Sfinții Foca, Apolinarie, Vitalie și Valeria.

 

HOROSCOP  Tradiţional, la noi, folcloric vorbind, este, pe 23 iulie, Sf. Sfinţit Mc. Foca, patronul focului, hai să zicem a „combustiei spontane”, care pedepseşte cu foc venit din senin, fără cauză, pe păcătoşii care nu-l respectă, nu ţin ziua. Am mai vorbit de el şi altădată.

 

Se povesteşte că un şvab a făcut căpiţe de fân, dar câteva le-a făcut şi de ziua Sf. Foca. Deodată, brusc, vede că i se aprinde fânul, iar şvabul începe să alerge de colo-colo, făcându-şi cruci şi jurând: „Tomnule Foco, tomnule Foco, nu le harde pe toate, doar cele drei le-am făcut heute, restul sunt de hieri!”

 

Şi s-a minunat fără seamăn tot satul cum au ars doar căpiţele făcute în ziua de Sf. Foca, iar celeleate au rămas fără să ardă un pai! (Pamfilie, Olteanu).

 

De la început un avertisment, serios, celor care călătoresc în acest weekend. Mare atenție, stelele arată accidente și incidente, dar care pot fi evitate prin calm și iscusință.

 

HOROSCOP  Dar, după cum v-am obișnuit deja, iată încă două informații din curierul de Bruxelles, care mi s-au părut de interes public:

 

Una dintre prioritățile președinției estoniene a Consiliului U.E este ameliorarea revoluției digitale și progresul protecției datelor. Marju Lauristin, eurodeputată socialistă estoniană a pronunțat un discurs în plenul P.E în care a subliniat faptul că serviciile societății informaționale trebuie să devină accesibile pentru toți cetățenii din statele membre. Prin intermediul acestora se vor crea locuri de muncă înalt calificate și se va ameliora creșterea economică, a adăugat ea. În ce privește circulația datelor, președinția estoniană intenționează să promoveze serviciile de sănătate online, dar pentru aceasta este necesar să fie garantată confidențialitatea  datelor personale. De altfel, în reuniunea de marți, a ministrilor de la Tallin, s-a sugerat ca soluțiile digitale pe care le utilizează estonienii cotidian, de exemplu pentru a comunica cu autoritățile publice,  să fie disponibile și în alte țări. Libera circulație a datelor între autoritățile din diferite țări înseamnă că un arhitect nu ar mai avea nevoie să solicite un permis pentru a construi o casă în alt stat membru.Datele deja înregistrate ale celui care solicită ar putea fi disponibile online pentru autoritățile competente ale altui stat membru și s-ar putea vedea imediat calificările persoanei respective. Pentru multe țări, problema este crearea unui cadru juridic comun și clar prin care să poată funcționa o economie europeană a datelor. În acest sens, Estonia va face mai multe propuneri pe durata mandatului său de șase luni. În timpul reuniunii ministeriale de la Tallin s-a semnat și o declarație comună referitoare la stabilirea unei baze comune pentru standardele 5G, care va permite conexiuni internet mult mai rapide în toată Europa și va favoriza dezvoltarea noilor tehnologii.Se estimează că până în 2020 vor fi circa 26 de miliarde de aparate conectate și 70% din populația Europei va deține un smartfon.

Dar, ce este 5 G ? Este cea de a cincea generație de infrastructuri de comunicații, o structură ce va susține digitizarea activităților economice și sociale din lumea întreagă. Este pasul spre viitorul în care miliarde de aparate vor fi conectate în permanență.

 

HOROSCOP   Observatorul European al Audiovizualului a publicat un nou raport IRIS-Special dedicat perioadelor de alegeri și referendumuri și reflectării lor în media. Este oare, mediatizarea echitabilă, exprimarea jurnaliștilor despre candidați este decentă, profesionistă și respectă normele minime ale jurnalismului decent ? Dar cine dictează regulile în perioadele electorale ? Iată doar câteva întrebări cărora le răspunde raportul intitulat Mediatizarea alegerilor – cadrul legal în Europa. Produs în colaborare cu Institutul pentru Dreptul Informației din Amsterdam, raportul prezintă principalele aspecte ale dreptului european al mediei în perioade electorale. Sunt analizate și câteva dintre tendințele ce reies din meditizarea ultimelor alegeri(Franța și referendumul din Turcia). Este analizat și rolul crescând al mediei online, autorii examinând și mecanismele de autoreglementare ale marilor platforme. Sunt prezentate și textele juridice ale Consiliului Europei referitoare la mediatizarea alegerilor, dar și Convenția europeană pentru drepturile omului și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului în materie de mediatizare . Sunt apoi analizate profilurile marilor state membre ale Consiliului Europei cum sunt Franța, Germania, Italia, Polonia, Rusia, Spania și Marea Britanie. Dar nu sunt uitate nici state mai mici, cum sunt Irlanda și Olanda care au avut alegeri recent și pot fi exemple pertinente. Ultima secțiune prezintă startegiile de reglementare generală referitoare la media și explorează chestiuni cum sunt publicitatea politică, utilizarea și eventualul abuz de sondaje de opinie pe parcursul campaniei și la ieșirea de la urne, știrile false, protecția vieții private și a datelor candidaților și perioadele de liniște, cand campania electorală se oprește.

 

HOROSCOP  Acum 20 de ani se lansa, pe 26 iunie 1997, în condiții foarte modeste, primul tiraj al lui Harry Potter. Joanne Rowling, pe numele de pană J.K. Rowling, semna o carte care, ea și următoarele volume, au făcut-o celebră și bogată. Nu mă voi referi la ecranizări, este o altă poveste! ”Harry Potter” a fost, în mod greșit, înghesuit în raftul cu cărți pentru copiii și adolescenți. S-a întâmplat aceiași eroare ca și cu ”Cărțile Junglei” a lui J.R. Kipling. Ce să înțeleagă niște mudblood!

 

HOROSCOP  Personal, am urmărit evoluția autoarei, progresul ei pe drumul greu și periculos al înțelegerii magiei. Nu, nu a făcut progrese personale, autoarea s-a oprit la niște concepte frumoase și fantastice, denumiri care în limba engleză sună interesant, a inventat câteva cuvinte noi, după modelul marelui înaintaș J.R.R. Tolkien. Dar, după mult timp, în literatura britanică se discuta despre onoare și magie, curaj și sărăcie, prietenie și sacrificiu, învățătură și responsabilitate.

 

Editura lui J.K. Rowling, Bloomsbury, a anunțat că, în luna octombrie, se vor lansa două noi cărți cu Harry Potter. Să ne amintim că pe 31 octombrie începea saga lui Harry Potter, în acea zi îl înfruntă pe Voldemort, prunc fiind. Aș putea spune că Forța este puternică în Harry Potter!

 

Carțile vor apărea într-un tiraj nemaivăzut. A transpirat faptul că subiectul cărților va fi mai mult despre magie și învățarea ei la Poudlard. Despre ceea ce vă povesteam, probabil că lipsa de progres pe drumul magiei, de informație nouă, a fost observată de mai multă lume.

 

Îmi amintesc de o noapte magică de iulie când, în State fiind, stăteam la rând în fața unei librării care urma să pună în vânzare, exact la miezul nopții, un nou volum cu ”Harry Potter”. Era foarte multă lume, așa că am strigat: ”Lăsați-mă să trec, sunt un astrolog!”   Lumea, parcă fermecată, s-a despărțit și am luat primul exemplar care s-a vândut, cartonat și bine legat. Mă uit la el acum, câte amintiri nu-mi trezesc cărțile din bibliotecă!

 

HOROSCOP  Weekend fiind, aștept oaspeți, unii s-au anunțat deja. Nu invit pe nimeni în pustnicia mea, este sărăcie și mizerie, dar de unde să obțină sfatul bun, decât de la un pustnic, fie el și în rodaj. Din afara lumii problemele ei se văd mai exact și mai complet, când nu ești în malaxorul vieții profane. Vin fiinlandezii, și-au aruncat buzduganul, au trecut granița poloneză spre unguri și sâmbătă dimineață SOO o să fie aici, la mine, în Prahova submontană, cei mai buni, dintre cei mai buni. Mi-am pregătit lecțiile, materialele video, creioanele colorate și mai ales amintirile mele. Sunt bucuros când pot să fiu cuiva de ajutor, cu atât mai mult unei nații întregi.

 

În congelator am câteva kilograme de carne de la abatorul din Starchiojd, când se face noaptea-noapte o să mă duc în pădure, la locul știut numai de mine. Este acolo o săracă lupoaică costelivă cu trei cățelandri frumoși și curajoși, care scâncesc și dau din coadă când mă văd. Nu strică, nu fac daune, vor și ei să trăiască. De ce nu o înțelege lumea că este loc pentru oricine, dacă fiecare stă acasă la el. Lupoaica în pădure, europenii în Europa și musulmanii în Asia. Asta este toată filosofia!

 

Să văd ce mai fac până mâine, nu mi-e somn, abia aștept să-i văd pe Pekka și pe Kirsi (ziua ei este pe 24 iulie, o Leoaică tare de tot), sunt oameni la care țin mult. La fel de mult țin la domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți, dar ajunge cu mărturisirile emoționante, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                 ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

   

BERBEC   Conjunctura complexă îţi indică în weekend o surpriză, o oportunitate pentru interesele tale. Nu trebuie să o ratezi, atenţie mărită!  În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară pentru cine ştie ce fiţe la cluburi (ignifuge) şi/sau peteceri incerte. Sau, să te coci plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvântătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu invidiază. Au, după cum bine spunea Carl Sagan, o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău, te muşcă sau zgârie, direct şi fără bârfe pe la spate. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

 

HOROSCOP

 

 

TAUR    Familia şi prietenii, cei din jur, vor să-ţi modifici planurile de weekend. Se "testează" răbdarea şi capacitatea ta de fi cooperant! Fă-le pe plac, dar aminteşte-le la fiecare zece minute! Supraveghează-ţi, în acest weekend, cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investeşti utopic în propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica, ca în acest weekend faci compromisuri păgubitoare! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii.  Cu toate că gândeşti prin o anumita logica, duminică, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că în lumea de astăzi interesele personale primează. Şi egoismul propriu nu este nici logic nici dialectic, ba dimpotrivă.

 

HOROSCOP

 

GEMENI  Ai impresia că eşti din nou la cârma destinului tău, că eşti stăpân pe situaţie. Cel puțin în domeniul sentimental, pe parcursul acestui weekend. Dar, nu exagera cu promisiunile fantastice! Repausul este poate, cea mai mare dintre încercări. Întotdeauna îţi faci programe peste programe şi duminică seara realizezi că nu ai avut timp. Nici o problemă! În acest weekend ai nevoie doar de repaos şi relaxare, dar şi de distracţie, de şampanie şi caviar. Ai ceva de sărbătorit şi lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării! Duminică nu trebuie sa risipeşti starea placută de lene şi răsfaţ cu proiecte belicoase despre ordine şi curaţenie, mai bine trage plapuma peste ochi! Lenea, comoditatea, este o arta, aşa că fi artist.

 

HOROSCOP

 

RAC   Conjunctura te avantajează, puține aspecte, doar două planete retrograde. O nouă energie, vitalitatea sporită, te electrizeză, iar faptele din acest weekend pot dovedi că ai şi ceva noroc. Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo, sau o întârziere a unei persoane, sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii, mai ales dacă vrei să profiţi de timpul frumos şi să te duci la munte. Mare aglomerație! Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme. Doar pe seară te mobilizezi un pic ca să pui la punct programul de luni.

 

HOROSCOP

 

LEU   În weekend, cu Soarele, patronul, în domiciliu, în zodie, eşti avantajat faţă de alte semne. Cât timp rămâi discret şi rezervat, domnia şi imperialismul tău pot fi acceptate şi preţuite. Lucrurile încep să meargă spre bine. Nu trebuie să te oboseşti peste măsură, deja eşti într-o starea de oboseală cronică. In acest weekend o sa realizezi că nu contează cât dormi, dacă treci de zece ore!  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori leii se prind în capcană cu mâncare pentru pisici, adică ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflectează cui foloseste situaţia. Sâmbăta este o zi bună pentru vizite la rude sau prieteni. Proprietatea, familia şi spiritualitatea sunt valorile tradiționale dragi dumneavoastră si mai tuturor celor din zodia Leului. Stelele se bucură se vă ajute în acest weekend.

 

HOROSCOP

 

FECIOARĂ   Jupiter îţi schimbă priorităţile. Domeniul sentimental trece pe locul întâi! În weekend eşti gurmand şi gata de distracţii, de tot ceea ce îţi face plăcere. Dar, nu exagera! Weekendul acesta este o perioadă de aşteptare şi relaxare.  Ai, în sfîrşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi – din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai. În rest poţi să ieşi cu familia la un suc şi o cafea, că nu face rău la fizic. Duminică oferă-ţi un cadou şi dă telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoşte de dimineaţă – daca este buna sau, nu! Ganduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Zi de cumpăraturi si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

 

HOROSCOP

 

BALANŢĂ   În weekend începi o nouă pagină, o nouă etapă. Ai curajul opiniilor şi deciziilor tale, ceea ce te ajută să te afirmi. Standardele tale sentimentale sunt ridicate şi de aceea ai dificultăți. Sâmbătă este o zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, mai ales dacă eşti solicitat să dai o mână de ajutor în casă. Investiţiile pe termen lung făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile… joci la loto? Păcat!  Leagă-te la cap pentru ca o să te doară! Duminică, ceva migrene din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii după barfe, zvonuri si intrigi, sau după televizor. Lumea pare că a căpiat de tot, poate de căldură,  şi nu este nici un motiv să o iei şi tu razna!

 

HOROSCOP

 

SCORPION    O perioadă creativă în care ai idei şi imaginaţie. Duminică ai intuiţia unor marcaje care te pot ghida către un viitor confortabil. E o "foaie de parcurs" pe care trebuie s-o respecţi! Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Ideea este că uneori ai nevoie de puţină singurătate ca să ai o perspectivă mai bună asupra vieţii personale şi weekendul acesta este un bun prilej. Paradoxala situaţie! Chiar dacă „nimc nu este important”, după cum spune Kabbala, duminică poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul, original! Trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici măcar nu te aşteptai! Mai lasă gândurile negre şi nu te mai zdrobi să placi tuturor. Fii tu, chiar tu, cel original și inconfundabil.

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR    Weekendul se divide în două părţi, dominate de Venus şi respectiv, Mercur. Nimic rău, nimic trist, sau negativ, cele două planete sunt binevoitoare. Dragostea şi comunicarea sunt avantajate! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încercă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cît mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa! Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca să rezolvi o situatie prezenta.  O calatorie sau o deplasare, pentru un oarecare procent dintre Săgetători.  Duminică poţi să primeşti o veste bună, care te bucură mai mult sau mai puţin, pentru că, se pare, a venit destul de târziu.

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN    Ai o relație, cu cei dragi, avantajată, luminoasă. Laude şi aprecieri îţi confirmă acest lucru. Încrederea este reciprocă în relaţiile tale sentimentale. Toate drumurile îți sunt deschise! Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de la rude sau prieteni. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul și mai cald, poate pentru vacanță sau croazieră, care pare că se apropie, în sfârşit. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o înghețată cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi să începi să citeşti un roman-fluviu, ştiu că îţi plac ficţiunile istorice.

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR    În weekend câştigi în încrederea în propriile forţe şi în capacitatea de a rezolva situațiile, ceea ce e apreciat de către cei dragi. După o perioadă mediocră, ai o perioadă cu şanse bune! .    Nu ai liniște pentru ca eşti în urmă cu multe treburi și nici bani nu prea ai. Drept pentru care îți cam ploua în gânduri. Chiar nu merită! Mâine este o nouă zi, mereu este o nouă zi! Două zile cam plictisitoare şi lipsite de nerv, dar pe care poți să le faci foarte bune, dacă vrei. Sâmbăta este, totusi, mai densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva. Adică juci rolul unui detectiv particular. Fără să faci parte din “trustul ochiul şi timpanul” în acest weekend ascultă cu atenţie şi nu întrerupe persoanele care fac destăinuiri. Nici nu ştii câte poţi să afli, pentru că adevărul este întotdeauna dincolo de noi…

 

HOROSCOP

 

PEŞTI   În weekend începi o etapă de iluminare spirituală. Evită să faci confidenţe, unii oameni nu pot înţelege evoluţia, ba chiar se simt vexaţi. Trebuie să le protejezi ignoranţa, nu vorbi inutil! Sâmbătă eşti bine privit de stele. Dacă ai ceva sentimental mai greu de rezolvat, încearcă acum, poate vei obține un rezultat. Ori la bal, ori la spital! O veste interesantă pentru tine. Conjunctura îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli. Stelele arată un drum, dar este lăsat la latitudinea dumneavoastră. Întotdeauna în viaţă suntem între Destin şi Liberul Arbitru. Dacă, totuşi te hotărăşti să pleci sau chiar eşti pe drum, atenţie la drum şi la bagaje! Duminică seara o veste – pe care o aştepţi de ceva timp.

 

HOROSCOP END