11 decembrie

Horoscop Pe 11 decembrie s-au născut Jean Racine, Alexandr Soljeniţîn, Hector Berlioz, Robert Koch, Carlo Ponti, Jean-Louis Trintignant, Alfred de Musset, Gianni Morandi, Czeh Szabo, Aurel Babeş, Gheorghe Buzdugan, Paul Riegler.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Daniil Stâlpnicul, Luca cel Nou, și Sf. Varsava.  Nimic în „Kalendar”!

O să vă mai spun o poveste. Mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-aţi scris că mai doriţi istorisiri, legende, din cele pe care le ştiu. Iarna este timpul poveștilor, la căldură și în siguranță. Ascult şi mă supun!

"Evenimentul Zilei" din 11 decembrie 1942 nu a apărut în ziare, în  "Book of facts" sau ”Book of Days”. Pe subiect, până acum, s-au scris nouă cărţi, s-au turnat trei filme, un miniserial şi vreo două-trei jocuri de computer.  Şi astăzi este considerată o temă foarte delicată, oficialităţile americane, când sunt întrebate, neagă cu hotărâre evenimentul. Cu toate că, în Richmond, cred că mai trăieşte un fost congressman de Virginia, fiul unui anume căpitan, care, dacă reuşeşti să-i câştigi încrederea, poate să-ţi spună o "poveste frumoasă de război”. Eu l-am ascultat cu atenţie.

Cel mai important lucru în sprijinul poveştii, este că un numar mic de militari au supravieţuit, dintre cei care au luat parte la raid, iar unul dintre ei, cu grad de căpitan, a lăsat o declaraţie scrisă la un notar. Notarul paraguyan, o să vă spun odată și odată povestea, dacă nu v-am spus-o! Declaraţie care urma să fie făcută cunoscută publicului după 50 de ani. Cei 50 de ani au trecut, dar declaraţia a intrat sub incidenţa actelor care privesc securitatea naţională a SUA, noul "Patriot Act". Aşa că nu o să vedem curând originalul declaraţiei şi confirmarea legendei urbane.

Totuşi, o mulţime de oameni au luat cunoştiinţă de conţinutul mărturiei căpitanului, din nou formatul, pe atunci, în 1942, OSS (Office of Strategic Services). Unii dintre ei au vorbit, jurnaliştii au ascultat, editorii au verificat informaţiile – totul părea că este adevărat! Dar imediat au primit un telefon.  După cum ştiţi foarte bine, în orice redacţie este cel puţin un informator al serviciilor secrete! În timp de război sunt mai mulți.

Vedeţi, dragi padawani şi hobbiţi, un om, sau un popor, nu pot să trăiască – şi mai mult, să aibă succes pe scena vieţii mondiale fără un mit, o latură spirituală puternică, care să motiveze, să legitimeze şi să ofere explicaţii.

 

Cel mai bun exemplu este poporul evreu, evreii care au jonglat de-a lungul istoriei între „poporul ales” şi „victimele holocaustului”, obţinând mari avantaje, pe ambele căi. Sunt de admirat pentru tenacitatea cu care și-au urmărit scopurile eterne ale nației și cât de precis au aplicat Legea Talionului. După mii de ani și-au refăcut statul și o să termine și Templul, unii spun că este aproape gata, este subteran.

 

Legendele, miturile, istoriile, tradiţia spirituală sunt absolut obligatorii, mai ales în ziua de azi, când lumea este cuprinsă de febra războiului, violența și agresivitatea generală sunt la valori îngrijorătoare. URSS, pe când era superputere, avea simbolul, legenda lucrurilor mari, uriaşe, făcute pentru eternitate, arta proletară gigantică, după cum spunea bancul epocii: "cel mai mare pitic din lume s-a născut în URSS!"

 

Iată, americanii, devenind lideri mondiali, au seria „super”.  Superman este mitul modului de viaţă american. Mai mult, în ultimul timp s-au atacat, prin confiscare, o serie de simboluri. De exemplu: Graalul şi Lancea Destinului.  Graalul, Sfântul Potir care a strâns sîngele lui Iisus răstignit şi Lancea Destinului, suliţa romană a centurionului Cornelius Longinus, care a împuns partea dreaptă, unii istorici spun că a pus capăt suferinţelor Fiului.

 

Aceste două "artefacte", cuvîntul este un barbarism, dar vom supravieţui dacă îl folosim, dădeau puteri miraculoase posesorului.

 

Se spune că Graalul a stat în Bizanţ până a fost jefuit de veneţieni, acum este într-o mânăstire din Occident, iar Lancea Destinului a avut o poveste, o legendă, mult mai furtunoasă.

 

Lancea Destinului a fost făurită în anul 30 la Damasc, din cuţitul profetului Ilie, cuţit cu care ucisese 400 de vrăjitori de ai lui Baal şi din „aripa unui înger”. Fierarul care a făcut celebra lance era şchiop ca şi Hefaistos-Vulcan, zeul metalurgiei şi i-a cerut lui Longinus imensa sumă de 30 de talanți imperiali, monede de aur. Cât solda lui pe doi ani! Este interesant că suma de 30 de monede o mai găsim în scrierile sfinte, 30 de arginţi este răsplata trădării lui Iuda! Centurionul Cornelius Longinus nu era bogat, dar era dintr-o ascendenţă foarte nobilă, făcea parte din una dintre cele cinci curii ale Romei, clan care pretindea că se trage chiar din Remus. Abătut şi trist că nu avea banii necesari, centurionul mergea încet prin locul unde este astăzi mormântul lui Saladin. Un loc unde s–au întâmplat mai multe minuni, de-a lungul timpului. Brusc, în faţa lui, aerul a început să tremure, să vibreze, ca de o căldură intensă şi de neunde, din nimic, în faţa lui au apărut un sol şi câţiva soldaţi. Solul îl întreabă dacă este centurionul Cornelius Longinus. La răspunsul afirmativ, îi dă o pungă, mare și grea, un inel şi o scrisoare, un sul de pergament. Scrisoarea era de la un necunoscut, un egiptean bogat care spunea că a fost salvat de către centurion de tâlharii de pustiu djete, care îi atacase caravana. Şi ca mulţumire a găsit de cuvinţă să-i trimeată o sumă mică, neînsemnată, doar 30 de talanţi, de imperiali, monede de aur. Şi un inel găsit în pustiu, dar care are o mare putere de protecţie. Longinus îşi amintea vag de episod. Cu vreo trei ani mai înainte patrula cu oameii lui spre părţile perşilor şi, într-adevăr, a scăpat de tâlhari o caravană. Cu inelul este altă poveste, o să v-o spun altădată.

 

Cornelius nu a mai stat să vadă ce şi cum, ci a chiuit ca un copil şi a fugit să-i ducă banii fierarului cel şchiop. O lună de zile a durat „fabricarea” Lăncii Destinului, pentru că despre ea este vorba! Când a fost gata, centurionul a rămas mut de admiraţie. Lancea nu era grea de loc, dar trecea prin orice scut, sau armură şi tăia orice sabie sau lance.

 

Cu această lance Cornelius Longinus pune capăt suferinţelor Mântuitorului care se chinuia îngrozitor, răstignit pe Crucea Lui. L-a împuns în partea dreaptă de a curs apă, adică limfă şi sânge. Acesta este adevărul, sigur, în dogmă este altfel, multe sunt altfel. Legenda spune că bunul Iisus s-a uita la Longinus şi a spus: „Mulţumesc!” Apoi a spus ultimele Lui cuvinte către Tatăl lui.

 

De atunci Lancea Destinului, consacrată de sângele lui Iisus, dădea sorţi de izbândă purtătorului ei, în luptă, oricât de nefavorabilă ar fi fost situaţia.

 

Lancea Destinului a avut o istorie furtunoasă şi îndelungată. A fost în mâna împăratului Traian, numai aşa a putut cuceri Dacia, apoi în cea a lui Constantin cel Mare, adusă de mama sa Elena. La conciliul ecumenic de la Niceea, din anul 325, în faţa împăratului a mers cel mai bun militar roman, Rufus Publius Cato, purtând Lancea Destinului şi un scut cu „crux immissa”. Lancea Destinului a fost în mâna Sf. Mauritius, primul cavaler creştin, apoi, din nou la Roma şi de aici la cavalerii cei puri, la catari. Care nu au pierdut bătăliile niciodată, oricât de disperate ar fi fost. Totuşi, un trădător a furat relicva nepreţuită şi neputând să iasă cu ea din castelul Montsétgur, a îngropat-o în mare taină. În câteva zile, catarii au fost învinşi.    

 

În anul 1938, Lancea Destinului a fost găsită în Sudul Franţei, în excavaţiile făcute printre ruinele castelului Montségur, de către arheologul dr. Otto Rhan, la ordinul special a lui Hitler. De atunci armatele germane au repurtat victorie după victorie, unele neaşteptate şi surprinzătoare.

 

La 11 decembrie 1942 un commando american OSS fură Lancea Destinului, artefactul care dădea succes militar sigur, aşa spunea legenda, din Bârlogul Lupului din Berlin. Mărturia căpitanului OSS, depusă la notar, arată că membrii commandoului, îmbrăcaţi în uniforme de ofiţeri Waffen SS, au pătruns pe coridoarele subterane ale bunkărului führerului.

 

Pe coridoare s-au înâlnit chiar cu Göering şi cu Hitler. I-au salutat impecabil, cu salutul nazist, încremeniţi şi cu ochii la Hitler. Tot commandoul american era parfumat cu parfumul preferat al lui Adolf Hitler, "Edelweiss", pe vremea aceea, pe bază de lavandă.  Cei doi au trecut, Hitler, simţind mirosul preferat, a zâmbit şi i-a salutat pe americani cordial, iar Göering i-a spus lui Hitler: "Vedeţi, Mein Führer, ce ofiţeri arătoşi şi disciplinaţi avem! Victoria este de partea noastră!" Căpitanul american mărturiseşte că a simţit brusc un impuls iraţional să scoată Lügerul din toc şi să-l omoare pe loc pe Hitler. Şi pe Göering!

 

Dar a respectat ordinul primit, realizând că Lancea Destinului era mult mai importantă decât însuşi Adolf Hitler! Au reuşit să spargă seiful în care se găsea Lancea Destinului, au luat-o şi au adus-o în America, via Elveţia. Au pierdut trei oameni în luptele ce nu au putut fi evitate, pe drum. Lancea Destinului a fost depusă la Fort Knox ca un tezaur de nepreţuit! Nemţii au pierdut războiul, americanii l-au câştigat. O copie bună a Lăncii Destinului se află în Viena. Originalul este, însă, la americani!

 

De atunci America a devenit cea mai mare putere mondială şi a câştigat multe războie, mai puţin cel din Vietnam. Pentru că atunci nu au respectat protocolul Lăncii Destinului, „first blood”. Lancea nu dă câştig decât celui care se apără, nu agresorului.

 

De fapt, în istorie, Statele şi-au creat mereu un casus belli, ca să fie în postura defensivă de a răspunde unei provocări. Amintiți-vă de Pearl Harbour și de armele de distrugere în masă al lui Saddam. Lancea Destinului. Şi am încălecat pe o şa… dar dacă nu este o poveste?

 

Este, nu este, o poveste, o să aflăm noi, că nimic ascuns nu va rămâne acoperit, așa spune Biblia și mai spune, în Geneză, la fel ca frumoasa Scarlett O’Hara că mâine este o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

BERBEC Astăzi eşti puţin prea încăpăţânat, după părerea anturajului. Încearcă să-ţi păstrezi calmul şi dacă întâlneşti o opoziţie organizată, nu ai altă soluţie decât să amâni pentru o zi mai bună. Daca ai câine, ieşi cu el la o plimbare lungă. Cu semenii tai se pare că nu te poţi înţelege, e mai bine să eviti astăzi orice discuţie serioasă cu umanii. Limitează-te la zâmbete şi interjecţii. Dacă poţi, astăzi lasa grijile pentru altii, nimic nu este mai important pentru sănătate decât o conștiință liniștită, o judecată clara și echilibrul interior.

 

TAUR Trebuie să te ocupi de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Nu lasa situaţia să-ţi scape de sub control, să te depăşească! Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Vine soarele şi pe strada ta daca eşti cumpătat si faci provizii de răbdare. Cei din jur te acceptă, profita ca sa-ti promovezi cu tact interesele. Un aspect particular al conjuncturii astrologice iţi indică sa ai grija de propriile buzunare mai ales cind ești in transportul in comun sau într-un magazin aglomerat.

 

GEMENI Mai multă atenţie! Atât în ceea ce priveşte relaţiile tale sentimentale, sau cele de la serviciu, dar şi atenţia care trebuie s-o acorzi alimentaţiei sănătoase, meselor la ore fixe. Astăzi ai o ocazie de parvenire socială, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu să o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Fereste-te astăzi de obiectele viu colorate, de oamenii îmbrăcaţi în culori aprinse. Este o impresie, nu o prezicere astrologică!

 

RAC Astăzi nu te grăbi să schimbi ceva din rutina vieţii tale. Evenimente păguboase şi oameni mediocri, sau numai stupizi, te atrag în discuţii fără sens şi finalitate. Pierzi timpul cu graţie. Conjunctura iti indica ca ai toate sansele sa pierzi din vedere, sau sa uiti niste amanunte importante, care puteau sa-ti foloseasca in cursul unei discutii. Probabil că nici nu o să-ţi aminteşte despre ce este vorba. Prostia este molipsitoare, din fericire pe termen foarte scurt! Sau, mai lung???

 

LEU Configuraţia stelară arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Un alt Leu sau o Leoiacă te poate ajuta decisiv. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită, în această perioadă măcar, creditele şi împrumuturile. 

 

FECIOARĂ O zi densă, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor, cu siguranţă despre vacanţa de Crăciun şi Anul Nou. Ai o pofta teribila de lucruri bune si de calitate. Cu bani multi poti sa gasesti ceva mancare, cat despre marfuri si oameni sa nu mai vorbim! Este cazul să limitezi cheltuielile extravagante şi să mai pui ceva bani deoparte, bănuți albi pentru zile de sărbători de iarnă, că nu se știe niciodata! Care sărbători, iată, bat la uşă!

 

BALANŢĂ  Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Atenţie la discuţiile în contradictoriu cu persoanele apropiate. Veşti bune. Zi favorabilă relaţiilor umane, discuţiilor liniştite şi plăcute. Primești o veste sau te intâlnești pe neașteptate cu cineva care-ți povestește despre o cunoștință comuna care te poate ajuta foarte mult. Trebuie neapărat să te gândești la evenimentele din ultimul timp. Sigur, poate este inutil, pentru ca rezolvarea problemelor nu ține numai de tine, dar parcă poţi să nu te consumi şi să-ţi faci griji?!

 

SCORPION Emoţional, configuraţia astrologică arată unele porniri impulsive, repede cenzurate de raţiune. Vorbeşte mai puţin şi ascultă mai mult, în perioada aceasta unii îţi pot cere ajutorul. Problemele cu nervozitatea și neliniștea pot fi ușor rezolvate daca gandesti de bine, manânci alimente sănătoase și te culci devreme. Profita de configuraţia cosmică favorabilă și regăsește-ți echilibrul interior și pacea sufleteasca de care ai atata nevoie! Cumpărăturile în general și achizitionarea bunurilor de folosinta indelungată, în special, sunt favorizate astazi de aspectele planetelor.

 

SĂGETĂTOR Se pare ca au trecut şocurile şi trăirile intense, acum este loc de relaxare şi puţină reflecţie. De fapt ştii foarte bine ce-i de făcut, trebuie doar să aştepţi momentul potrivit. Astazi evita schimbarile bruște de program și, mai ales, nu lăsa anturajul să aibă iniţiative păguboase. O zi prea aglomerată şi excesiv obositoare pentu gustul tau. Simti nevoia să fii lăsat in pace. Nicio șansa, doar seara, acasă, poti sa scapi şi să te simţi bine.

 

CAPRICORN  Pluton și Saturn din zodie îţi măresc capacitatea de erfort, fie că este vorba de probleme de serviciu, fie de relaţii sentimentale. Astăzi ai aspecte bune mai ales în ceea ce priveşte relaţiile umane. Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă poți obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!

 

VĂRSĂTOR  Nicio planetă în zodie, iar aspectele sunt indiferente cu tine. Poţi să ai o zi liniştită dacă îţi doreşti acest lucru. Sau, poţi hotărî altfel! Liberul arbitru este azi stăpânul destinului. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie. Influenţele solare benefice aduc nativilor din Zodia Vărsătorului multă energie şi trăiri intense. Mare atenţie la serviciu pentru ca magnetismul personal să nu fie receptat ca o agresivitate lipsită de eleganţă.

 

PEŞTI Lucruri importante în perioada prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere, ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine. În general, este de bine! Pe seară – o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te pot obliga la o analiză  aprofundată. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. Invaţă, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor, să fii mai iute şi mai dinamic.

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: