Evenimentul Zilei > Horoscop > Cum este ziua de astăzi, așa va fi tot anul! Ce zodie se simte bine, sau cheltuiește mult. Horoscop 10 ianuarie 2019
Cum este ziua de astăzi, așa va fi tot anul! Ce zodie se simte bine, sau cheltuiește mult. Horoscop 10 ianuarie 2019

Cum este ziua de astăzi, așa va fi tot anul! Ce zodie se simte bine, sau cheltuiește mult. Horoscop 10 ianuarie 2019

Horoscop Previziunile meteorologice, spre deosebire de celelalte forme de aflare a viitorului, sunt circumscise unor date fixe, puţin numeroase (eventual egal stabilite în decursul anului). Să nu uităm că sub numele generic de calendar popular vorbim în fapt de mai multe calendare (agricol, pastoral, apicol, viticol etc) ce se întrepătrund, oferindu-ne acum o reţea mult mai densă de zile sacre, propice pentru desfăşurarea numeroaselor practici spirituale, magice.

 

Horoscop Pe 10 ianuarie s-au născut Andreas Vesalius, Rod Stewart, George Foreman, Grigore Moisil, Zoe Alecu, Dan Damaschin, Petrache Poenaru, Valeriu Branişte.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Antipa de la Calapodești și Grigorie, episcopul Nissei.

 

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” este Sf. Grigorie, Episcopul Nissei, frate cu Vasile cel Mare. Numai Sf. Treime mai ştie cum se numea sărbătoarea veche peste care s-a aşternut ziua de astăzi din calendarul creştin. Mai ştiu şi Maica Domnului şi Filipul şchiop, dar asta este altă poveste.

"Previziunile meteorologice, spre deosebire de celelalte forme de aflare a viitorului, sunt circumscise unor date fixe, puţin numeroase (eventual egal stabilite în decursul anului). Să nu uităm că sub numele generic de calendar popular vorbim în fapt de mai multe calendare (agricol, pastoral, apicol, viticol etc) ce se întrepătrund, oferindu-ne acum o reţea mult mai densă de zile sacre, propice pentru desfăşurarea numeroaselor practici spirituale, magice. Aşa este cazul şi cu această zi, 10 ianuarie, care, într-unul dintre calendare era o zi-cheie pentru înregul an." (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pag. 48)

Horoscop Nu este o sărbătoare importantă, cu roşu, în calendarul creştin, dar a fost un reper important, foarte important, în alt calendar, poate cel al agatârșilor, geto-dacilor, tracilor, sarmaţilor, roxolanilor – al grecilor, sau al nordicilor, al europenilor, în general. Pentru că spre deosebire de alte popoare, noi nu nu am venit de nicăieri, suntem europeni vechi şi mărturie ne sunt obiceiurile şi tradiţiile cu conexiuni şi asemănări în toată Europa, până în Portugalia şi Suedia. Până în insula verde a Irlandei și în munții picților celor albaștri, scoțienii de astăzi. Poate de aceea nu se mai studiază astăzi folclorul, etnografia, antropologia, mitologia în general, pentru că s-ar dezvălui adevăruri incomode, incorect politic!

Ei bine, se spune că aşa cum este ziua de astăzi, aşa va fi tot anul. Ce vei face, pe cine vei întâlni, ce vei spune – pot influenţa tot anul tău. Fii atent!

Horoscop Bănuiala mea, dar şi a altora, este că ziua aceasta era începutul, sau un reper foarte important, a Misterelor Eleusis, a Marilor Taine.

 

 

Trebuie să ştiţi ceva despre mine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi. Sunt un mare pasionat de jocuri de strategie pe computer. TBS. Jocul meu preferat, pe care îl joc permanent din 1993, când a fost lansat, este „Master of Orion”. În altă ordine de idei, dar o să vedeți că există o conexiune, poate vă este folositor să vedeți ceva: https://www.youtube.com/watch?v=LiO9V55foLY&feature=youtu.be. Este despre informație, cum cuceresc musulmanii lumea întreaga și noi ne văietam în loc sa luăm măsuri ascuțite.  Nu ştiu cum, dar încercând să văd în spatele micului război din Franţa și văzând clipul de pe Youtube, trimis de o prietenă din domeniu, am făcut imediat asocierea cu iscusitul joc. Vechi, „Master of Orion” dar foarte bun. Nu se mai fac astăzi jocuri de strategie de nivelul lui. Conexiuni la greu, tehnologiile influențau regimul politic, ecologia și bogăția creșteau populațiia și dorința de extindere, de colonizare a altor planete. Sau a altor continente. Europa, de pildă. Astăzi contează grafica, culorile, rezoluţia… nu inteligenţa AI. Apoi m-au scârbit opiniile a tot felul de „experţi” în problemele Franței. Nu, nu mă uit pe FB, nu am televizor, dar nu pot să rămân neinformat, așa că Pierre îmi trimite mici digesturi din presa franceză, iar mulți dintre domniile vostre au plăcerea să mă informeze, cu una, sau cu alta. Monitorizare profesionistă în toată regula! Încă mai înjuram în gând, enervat de opiniile ”specialiștilor” Doamne iartă-mă, când mobilul şi Skype au sunat în acelaşi timp. Un evreu, un francez şi un iranian. Cu cine să vorbesc primul? Bună întrebare, am tot timpul să mă hotărăsc, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼    ♂    ♀

 

BERBEC Eşti tentat să cheltuieşti mult, fiind doar o descărcare din cauza unei instabilităţi emoţionale trecătoare. Orice lucru are şi o parte bună, benefică, concentrează-te, trebuie să reuşeşti! Promovează-ţi interesele cu îndrăzneală – stelele îţi sunt favorabile, atît în afaceri cît şi în dragoste. De fapt, pentru un procent dintre Berbeci, pare a fi o nouă relaţie sentimentală. Surprize plăcute. Poţi să-ţi îmbunătăţeşti astăzi modul de viaţă de o manieră agreabilă. Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai. 

TAUR  Evită activităţile care nu sunt absolut necesare.  Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, "răspândacii", dar nu ştiu nici ei pe ce lume sunt! Totuşi nu lua lucrurile în tragic dacă total sau parţial lucrurile întârzie, sau nu se finalizează chiar cum îţi doreai.  Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu. Mai ales dacă este o problemă de sănătate, medicală, sau de dietă.

GEMENI Puţină încetineală nu strică, pentru ca relaxarea are virtuţile ei. Sunt favorizate numai activităţile de rutină, nu-ţi schimba programul obişnuit. Poate, o veste despre nişte bani! Toată dimineaţa eşti ocupat cu precizarea idealurilor, ambiţiilor şi posibilitatea parvenirii pe scara socială. Adică vrei să-ţi schimbi serviciul, sau să te apuci de noi studii. Ceea ce configuraţia arată că nu ar fi o idee prea bună! Din nou luxul devine o necesitate cotidiană. Pe de altă parte, carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale. Dragostea este bine aspectată, sănătatea este mulţumitoare, dar, dar… banii sunt cam absenţi în horoscop.

RAC   Se pare că te pregăteşti de un drum, dar nu ai niciun chef! Mizezi prea mult pe defensivă în acest moment. Poate ai dreptate şi experienţa îţi spune că poate fi foarte obositor şi neplăcut. Ziua de astăzi este o perioada plină de evenimente pentru zodia Racului. Sunt şi nişte pregătiri de făcut şi nişte praguri de trecut. La un moment dat, probabil că în jurul prânzului, din cauza vitezei o s-o iei pe arătură, de nu se mai înţelege nimeni cu tine. Apoi, uiţi brusc totul! Dragostea este atât de bine aspectată încât îţi trebuie frâne  pe toate roţile ca să nu o iei razna după oricine şi oricând.

LEU  Te simţi bine în pielea ta, şi azi nu-ţi mai faci griji. Ba, chiar îţi faci un mic cadou, o carte, ceva simplu de îmbrăcăminte… Relaxează-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună! Ai nişte poliţe de plătit şi trebuie să demonstrezi anturajului că meriţi aprecierile şi preţuirea de care te bucuri. Şi mai ales postura de lider. Nu că responsabilitatea şi seriozitatea ar fi marile tale calităţi, dar nu trebuie să te laşi furat prea des şi minimalizat, niciodată! Este o perioadă numai bună de promovare profesională, sau de o altă schimbarea avantajoasă.

FECIOARĂ   Eşti în toane bune şi zâmbeşti tot timpul. Se pare că ai găsit piatra filozofală, pentru că buna ta dispoziţie este contagioasă şi obţii aprobarea şi cooperarea celor din jur! E de bine… Totuşi ideile îţi vin foarte repede – găseşti soluţii şi legături la toate situaţiile prezentate astăzi. Astăzi ai dificultăţi să te adaptezi la ambianţă, la ritmul impus. Trebuie să te menajezi, nu face eforturi mari astăzi, oboseala ta a devenit cronică. De asemenea nu trebuie să te laşi distras şi influenţat de veştile care circulă la serviciu.

BALANŢĂ   Poţi să desfăşori o energie inepuizabilă, la prima vedere. Nimic nu îţi pare prea greu, tot la prima vedere! Astăzi nu trebuie să fii original cu orice preţ, fă ceea ce se aşteaptă de la tine! Transformarea care pare că are loc în sufletul tău este doar de suprafaţă, de fapt răspunzând unor comandamente sociale. Cu o conjunctură favorabilă, te poţi lansa într-o cursă palpitantă pentru bani şi amor. Tradiţia spune că nu poţi să le ai pe amândouă, aşa că nu fugi după doi iepuri în acelaşi timp. În ultima parte a zilei stai bine cu norocul. Dar nu cumpăra nimic în ultimele ore ale perioadei  pentru că este pagubă curată.

 

SCORPION  Emotivitatea nu te ajută prea mult, ai probleme de rezolvat în activitatea ta.  Abordarea sistematică a situaţiei iti dă datele necesare rezolvarii. Cere ajutor, nu intra în criză de timp! Mijlocul zilei îţi oferă o mulţime de ţinte, dar mai ales din domeniul anturajului. Te înverşunezi să le arăţi prietenilor de la serviciu sau de la facultate, sau de unde activezi, cine eşti tu cu adevărat, şi dacă i-ai lăsat în pace cu acul tău cel veninos, până acum, a fost din cauza Legii Junglei: „cruţaţi-i pe bătrâni, pe nevolnici… şi pe fraieri !”. Ai timp şi pentru dragoste şi pentru carieră, chiar şi pentru familie, pentru că ai viteză, nu glumă!

 

SĂGETĂTOR  Astăzi te gândeşti la plaje însorite şi la cocotieri, nu prea ai chef de iarnă şi de frig. Pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Discuţii plăcute şi, adeseori, chiar necesare! Monotonia vieţii şi platitudinea oamenilor sunt capcane mortale pentru dinamicii centauri. Nu te speria, o să gaseşti ceva cu care să-ţi condimentezi ziua. Mici sau mai mari probleme cu sănătatea.  O veste bună, pe care o aşteptai cam de multişor.  Atenţie la mijloacele de transport în comun.  O amică din zodia Berbecului, un alt semn de foc, îţi este favorabilă în toate şi te poate ajuta, dacă nu o s-o ofensezi cu veşnicele tale ironii. Ultima parte a zilei îţi aduce o surpriză.

 

CAPRICORN  Cu Soarele, Saturn, Mercur şi Pluton în zodie, aspectate complex, se poate spune astăzi că ai o viaţă plină. Ai şi aspecte favorabile, profită de ele, dar cu masură, nu risca, nu te grăbi! Rezolvă cu mult calm discuţiile cu sexul opus – diplomaţia şi intriga au rezolvat infinit mai multe probleme decât violenţa şi războaiele. Ultima parte a perioadei, odată cu Saturn, protectorul tău, în domiciliu, la tine în zodie, bine aspectat, îţi este favorabilă la bani – câştiguri mici, dar necesare. Statistic vorbind, câteva procente din cei născuţi sub semnul Capricornului îşi sărbătoresc ziua de naştere. La Mulţi Ani! Cu sănătate, belşug şi amintiri frumoase !

 

VĂRSĂTOR  O zi a dezvăluirilor, ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Aspecte favorabile cumpărăturilor făcute cu bani puţini, dar cu inspiraţie, domeniul neguţătoriei e avantajat. O periodă favorabilă mai ales pentru nativele zodiei… care poartă ochelari. Poate aşa o să vadă mai bine că anturajul nu  li se potriveşte! Sunt favorizaţi, în special cei care lucrează în domeniile high tech, în informatică şi comunicaţii.  Un dar neşteptat şi o veste bună. Ai câteva prilejuri  bune de afirmare  – mai ales în cercul de prieteni, sau între rude. Pe de altă parte stelele arată „un nou început” (pleonasm! – dar merge…) poate o nouă relaţie, poate un nou segment al vieţii.

 

PEŞTI  Domneşte o mare tensiune în jurul tău, dar trebuie să-ţi păstrezi calmul. O zi plină, densă, plină de probleme, dar pentru că eşti calm şi organizat reuşeşti să ţii lucrurile sub control! Magnetismul personal al nativilor, carisma cum se spune, este în creştere – poţi rezolva uşor  problemele sentimentale şi să convingi partenerii de afaceri. De asemenea poţi aborda uşor noi prietenii, relaţii de dragoste, chiar. Din nou: nu exagera cu mesele şi mîine se mănîncă, fii disciplinat şi organizează, deci, regimul alimentar.  Banii şi veniturile, în general, sunt bine aspectate, încasările pe care le aştepţi vor fi puţin întîrziate – câştiguri mici dar suficiente – împărţite, însă, cu alţii.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.