Horoscop Pe 27 februarie s-au născut Constantin cel Mare, John Steinbeck, Henry Wadsworth Longfellow, Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Irwin Shaw, Joanne Woodward, Arthur Schlesinger, Ion Andreescu, Marin Constantin, Dănuţ Lupu, Ion Irimescu.

 

Horoscop Nimic în ”Kalendar”. În calendarul creștin-ortodox sunt Cuvioșii mărturisitori Pricopie și Talaleu. Mai mulți dintre domniile voastre mă întreabă de ce încep articolul meu cu sfinții creștini. Simplu, este o localizare în timp și o legătură cu folclorul. Să vedem ce au făcut, unii și alții, cu timpul! Episcopii creștini au suprapus aproape întotdeauna sărbătorile creștine peste vechi repere europene, vechi de mii de ani.

 

”Evenimentul Zilei” 27 februarie 1897 a fost ziua în care, pentru prima dată, mirii au părăsit petrecerea de nuntă într-un automobil decorat cu flori și târând după ei o mulțime de… clopoței!

Pe 27 februarie 1900 s-a fondat Partidul Laburist britanic. Primul secretar a fost Ramsey MacDonald.

27 februrie 1933 a fost ziua în care clădirea Reichstag-ului a fost cuprinsă de flăcări. Naţional-socialiştii, care de fapt puseseră la cale incendiul, au dat vina pe comunişti şi au suspendat drepturile civile şi libertatea presei. Acum ucrainienii dau foc școlilor românești și dau vina pe ruși.

Tot pe 27 februarie, dar în anul 1939 cea mai bântuită casă din Marea Britanie, Borley Rectory, a fost distrusă misterios, în întregime, de foc. Nu s-a raportat decesul niciunei fantome.

Pe 27 februarie 1948 comuniștii preiau puterea în Cehoslovacia. Când președintele Beneš, un erou de război, sub presiunea comuniștilor, a semnat demisia, a spus: ”Bine, semnez, dați-mi hârtia, ia să vedem ce mare brânză o să faceți și voi!

La data de 27 februarie 1952 a fost ceremonia de inaugurare a noului, pe atunci, sediu al ONU de la New York. Sursă: Book of Days, pagina 107-108.

 

 

Horoscop O notă deosebită amintirii împăratului Flavius Valerius Aurelius Constantinus Augustus, cunoscut de noi sub numele de Constantin cel Mare, cel pe care îl pomenim astăzi. Cel care a creştinat Europa, prin adoptarea, de facto, a religiei creştine, ca religie de stat, imperială, la Niceea, în anul 325.

 

Caracterul împăratului Constantin a fost un element principal în istoria Consiliului de la Niceea. La acea dată avea aproape cincizeci de ani, iar în timpul consiliului, la 25-26 iulie 325 şi-a sărbătorit, cu mult fast şi împreună cu cei 318 episcopi, douăzeci de ani de domnie. Inteligent, cu mult peste medie, dacă ar fi trăit astăzi ar fi făcut parte, fără îndoială, din elitistul club Mensa. Pasional şi cu o voinţă de fier. Uneori, chiar încăpăţânat.

 

Horoscop Excepţional strateg, un conducător înăscut, un magnific administrator – în sensul dat de Aristotel. Îi plăceau planurile elaborate şi schemele măreţe şi avea o mare capacitate de improvizaţie. Constantin, numit ulterior pe drept cuvânt "cel Mare" era ambiţios şi convins de propria superioritate. Ambiţia şi aroganţa sa erau legate de un sentiment aproape mistic, elitist, insuflat şi de mama sa Elena, că el este cel ales, cel mai inteligent, cel mai frumos, cel mai viril, cel mai puternic om de pe pământ – şi că nu poate avea decât succes în tot ceea ce întreprinde. Iar zeii, oricare ar fi ei, sunt numai de partea sa! Educat în sensul elenistic şi protector al artelor, mai ales al arhitecturii. Se cunoaşte că la curtea sa din Nicomedia erau plătiţi din visteria proprie o duzină de filosofi, cîţva poeţi şi scriitori de discursuri şi vreo doi matematicieni (astrologi).

 

 

 

Horoscop Mă întrebați, mulți dintre domniile vostre, cu ce se ocupă astrologia, în concepția mea. Ei bine, cu ce se ocupă Astrologia?  Cel mai bun răspuns l-au dat cei care au alcătuit Catehismul şi Enciclopedia Catolică: “…astrologia se ocupă cu studiul timpului, cu încercarea de a controla timpul şi oamenii şi prin aceasta, controlul istoriei!”.

 

Istoria? Sigur că da, cine nu cunoşte foarte, foarte bine istoria nu poate cuprinde astrologia. Astrologia științifică creștină.

 

Horoscop Am mai spus, de multe ori, repet, că la începutul civilizaţiei, în Sumer, astrologia era modul unic de a înţelege lumea, religie şi ştiinţă. În Sumer se făcea astrologie cu o mie de ani înaintea Chinei, aşa au fost datate primele tăbliţe de lut arse, cu cuneiforme, care tratează subiecte astrologice. Preoţii sumerieni, apoi akkadieni şi caldeeni urcau în fabuloasele zigurate, adevărate observatoare astrale şi apoi, pe baza observaţiei stelelor, aduceau regelui şi poporului poruncile zeilor: ce se va întâmpla şi ce trebuie făcut! Este evident că pretenţia de a prezice viitorul urcă la acele începuturi ale istoriei.

 

Horoscop Biblic, temeiul Astrologiei se găseşte în Geneză, cap. I, & 14,15,16,17,18 “…Dumnezeu a făcut stelele, ca să fie semne… să cârmuiască ziua şi noaptea…”. Iar acele semne, Vrerea Domnului, trebuie descifrate şi interpretate de cineva! Astrologia este de natură divină fiind adusă oamenilor de îngerii căzuţi, împreună cu alte ştiinţe.

 

În Vechiul Testament, legea iudeilor, "cititorii în stele" erau pedepsiţi cu alungarea şi chiar cu moartea. Era vorba despre amintirea, de fapt de coşmarul pe care l-au îndurat evreii în timpul robiei în Babilon. Pentru prima dată în istorie triburilor iudee au fost strivite politic, cultural, religios… Babilonul le era superior în toate! Şi nu mai era vorba de un amărât de tufiş din pustiu, chiar în flăcări, ci de "ochii zeilor" care te urmăreau din cer. Era vizibil pentru toată lumea! Cum să nu-i duşmăneşti pe babiloneni! Solidaritatea evreilor s-a bazat pe o ură aprigă împotriva celorlalte neamuri şi Vechiul Testament este mărturie. Dar, prin cititori în stele, se înţelegeau preoţii babiloneni, reprezentanţii religiei babiloniene. În acele timpuri astrologii se numeau "mathematicus".

 

În Noul Testament aluziile astrologice sunt destul de dese. Cei trei crai de la Răsărit urmăresc Steaua care îi conduce la ieslea Pruncului şi fac cadouri cu puternic substrat astrologic: aur (Soarele), smirnă (Jupiter) şi tămâie (Saturn) arătând Stăpînirea lui Iisus asupra materialului, astralului şi a energiei spirituale. În cea mai veche Biblie, păstrată în Irlanda de Sf. Patrick şi numită astăzi King James Version (KJV), așa spune legenda, se pomeneşte de “trei Regi-magi, puternici astrologi”. Iar prin Adorația Pruncului astrologia s-a creștinat. Se spune că Regii Magi s-au întors la ei pe alt drum, sugerând apariția astrologiei creștine, după cum a interpretat cardinalul Pierre d’Ailly.  12 sunt ucenicii Mesiei, Apostolii, după cum 12 sunt zodiile, tipurile psiho-somatice de oameni stabilite în vechime.

 

Astrologia a dat oamenilor controlul asupra timpului. Calendarul, anul, luna, săptămâna au fost stabilite pe criterii astrologice. De exemplu săptămâna poartă nume astrologice: Luni, ziua Lunii, Marţi ziua lui Marte, Miercuri a lui Mercur, Joi este ziua puternicului Jupiter, vineri a preafrumoasei Venus, sâmbătă a lui Saturn şi bineînţeles, duminică, ziua Soarelui.

 

Horoscop Lunile au fost stabilite “lunar”, după fazele Lunii. Ziua are douăsprezece ore, după cum douăsprezece sunt zodiile şi noaptea are la fel 12 ore. Ora, minutul, secunda au fost stabilite prin metode astrologice. V-aţi pus vreodată problema de ce avem 60 de minute, 60 de secunde şi nu 100 de minute şi 100 de secunde? Din motive astrologice! Zodiacul are 360 de grade, gradul are 60 de minute, minutul de arc are 60 de secunde!

 

Horoscop Astronomia s-a desprins din astrologie în Renaştere, odată cu apariţia raţionalismului ateu. De la început, din Sumer, astronomia era o derivată a astrologiei, vezi Vojtech Zaimarovský ”La început a fost Sumerul”, pagina 158.  Tot atunci, în timpul Renașterii s-a desprins chimia din alchimie, farmacia din homeopatie şi au apărut multe alte ştiinţe raţionaliste, cu o latură atee, care nu mai acceptau latura spirituală.

 

Dar, astrologia a legat pentru totdeauna fințele, orice de pe Pământ de Univers. Totul pare că este într-o legătură perfectă şi aproape divină!

 

Horoscop Este ziua în care o pomenim pe Elizabeth Taylor, una dintre cele mai admirate dive ale generației mele. Bun, preferințele mele merg către Vivien Leigh, perfecta interpretă a Scarlettei O’Hara. Dar nici Sophia Loren, Virna Lisi, Brigitte Bardot, Candice Bergen nu erau departe. Filme bune, actrițe frumoase și talentate, actori inspirați, regizori cu idei, scenariști cum nu mai sunt astăzi. Richard Burton, sau Paul Newman? Ce să revăd în seara aceasta? ”Cleopatra” una dintre cele mai fabuloase superproducții de la Hollywood, sau ”Cat on the Hot Tin Roof”?

 

Văd eu, am timp, este o noapte tipică de iarnă continentală, aici în Prahova submontană zgomotele sunt înăbușite de zăpadă, este foarte frig, ger, circulația pe șosea este foarte rară, numai mașini grele, iar oamenii și animalele s-au adăpostit cum au putut mai bine. Dar nu este nicio problemă, primăvara este aproape, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTĂ  Articolul de la Conexiuni va fi publicat, probabil, miercuri, 7 martie. Urmare anunțării intenției mele de a publica ”Epidemii, pandemii, obligativitatea vaccinurilor și profitul Big Pharma” am primit o mare cantitate de informații, la nivelul de peste cinci sute de pagini. Trebuie să le parcurg cu atenție și să verific. Verificare nu se face din trei surse, este o idee proastă, toate sursele pot fi false, infectate, manipulate – cultura, erudiția și expertiza sunt cele trei surse!

 

                                                   ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC  Astăzi ai destul de multe aspecte cosmice favorabile. Pentru un procent mare dintre nativi, cu siguranţă. Profita si gaseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa. Stelele spun sa dai dovada de bun-simt şi modestie! Măcar astăzi. Prietenii te cauta să-ţi împartaşească problemele lor. Vremea capricioasă, excesiv de geroasă și neplăcută şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi. Nu te grăbi să tragi concluziile care se impun, partenerul tău practica un "joc secund" aşa incât trebuie să vezi în spatele vorbelor şi în umbra celor afişate.

 

horoscop

 

TAUR  Horoscopul este slab aspectat, dar, totuşi, ai configuraţii minore faste mai ales in domeniul afacerilor cu amănuntul, comerţului, în general. Poţi să cumperi ceva care îţi place şi să fie şi relativ ieftin. O zi de marți, ziua lui Marte, aproape bună, cu unele aspecte favorabile, ceea ce poate însemna chiar încercarea de rezolvare a unei situatii financiare care te punea pe ganduri. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu lăsa mass media să-ţi otrăvească viaţa cu ştiri negative şi filme extrem de violente. În general filtrează informațiile, marea lor majoritate nu te interesează, nu-ți pierde timpul. O serie de evenimente te pot obliga la o analiză  aprofundată.  Noi prietenii sau relaţii fac ziua interesantă. 

 

horoscop

 

GEMENI  De astăzi luxul devine o necesitate cotidiană pentru tine. Ceea ce costă, nu glumă! Însă costumele Armani, rochiţele de casă mare, parfumurile neapărat franţuzeşti, gadgeturi scumpe şi maşinile tari nu-ţi mai sunt de ajuns. Vrei să intri în cercuri elegante, să admiri elitele adevărate, nu nişte dobitoci infatuaţi şi curtezane cu ifose. Ai dori să ai o viaţă socială deosebită, să frecventezi oameni plăcuţi şi deştepţi, artişti avangardişti şi filozofi abisali. Cam greu de găsit în România, aproape imposibil…  Dar totuşi, încearcă! Uneori încercarea, căutarea, explorarea sunt mai importante decât împlinirea şi realizarea. Iată, ca exemplu, Căutarea Sfântului Graal… Plimbarea planetei protectoare, Mercur, prin zodia Peştilor te face să emiţi tot felul de platitudini sau sentinţe de genul nemuritorului „iarna nu-i ca vara”, aşa că mai bine zâmbeşte! Cu gura închisă.

 

horoscop

 

RAC  Cineva, cumva îţi poartă de grijă. Nu ai timp pentru tristeţi existenţiale, scutura-te si imbarbatează-te singur. Astăzi ai nevoie de mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea in decizii pe care trebuie sa o arăţi anturajului. Totuşi, cineva bine plasat îţi arată bunăvoinţă. Nu te repezi să te foloseşti de cleştii nevertebratei care denumeşte zodia ta, sufocând persoana respectivă, ci dă dovadă de loialitate şi bună credinţă. Pe termen lung este o investiţie sentimentală/profesională care te va poate scoate din multe necazuri.

 

horoscop

 

LEU Prietenul dacă îţi dă informaţii (adică, la nevoie) se cunoaşte. Uneori este bine sa fii mai putin comunicativ si doar sa asculti, iar astăzi este una dintre acele zile. Vei afla o multime de noutati  nebanuite, care iti vor fi de folos. Sezi si cugeta, spune o veche zicala, care astazi ti se potriveste perfect. Ia mai multe informatii si abia atunci poti lua o decizie buna! Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Sigur că intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale, iar astăzi, marți, îţi faci planuri utopice pentru restul săptămânii. O informaţie de la nişte prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună, în cele din urmă.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Trădările sunt pur fictive.  Misterul vieţii este dincolo de noi. Cine crede că-l cuprinde este nebun şi nebun este acela ce-l crede. Stai in afara exagerarilor de tot felul ! Configuratia astrologica iti indica sa nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru că lucrurile se pot lămuri. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te-au făcut să te îndoieşti de un prieten. Adică ţi se pune pata şi n-o să te potoleşti până n-o să afli adevărul-adevărat, ca şi când ar exista aşa ceva pe lumea asta!  De obicei trădările astea sunt pur fictive şi fac parte din paranoia ta cotidiană bine temperată. Dar cui îi pasă, dacă tu te simţi mai bine!

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Astăzi ai o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. Dacă ai de dat examene, sau un interviu, sau pur şi simplu vrei să convingi pe cineva atunci astăzi este perioada ! A doua parte a zilei nu este favorabilă vizitelor, iarna este la vârf, stai acasă, o zi dedicată corespondenţei, plimbărilor cu gândul prin amintirile călătoriilor în țări străine și calde. Însă nu trebuie să uiţi că Saturn, din Capricorn, face să întârzie unele lucruri. De obicei cele pe care le aştepţi cu nerăbdare.

 

horoscop

 

SCORPION Uneori te înşeli în privinţa oamenilor. Luna in creştere in aceasta zi de februarie, geroasă și neplăcută, iti da idei cum sa abordezi in mod original problemele care te obsedeaza de ceva timp. Uneori te inseli in privinta oamenilor, pentru ca iti faci pareri preconcepute. Evita dezamagirea fiind mai pragmatic in relaţiile cu colegii. Configuraţia generală a horoscopului arata că începând de astăzi urmează o perioadă care îţi este în mod explicit favorabilă : câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă,  Leu sau Scorpion, promite că te va ajuta.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR Uneori lucrurile se rezolvă de la sine. Din nou, pentru a câta oara, ai de ales intre doua posibilităţi. Sinergia faptelor te conduc, insă, către o fundătura sentimentală! Neliniştea si nerabdarea proprii naturii tale sunt pe cale sa-ti joace o festa. Trebuie sa ai rabdare si sa astepti, altfel strici totul ! Aşa că lasă decizia pe mai târziu. Pe fondul unei configuratii slabe si cam confuze, vointa si determinarea care te-au caracterizat in ultimul timp incep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre. Uneori lucrurile se rezolvă de la sine. Analizează cu atenţie, sau cere un sfat, ca să nu regreţi mai târziu.

 

horoscop

 

CAPRICORN  O zi interesantă cu o paletă largă de evenimente. Astazi aspectele benefice sunt in cumpana cu influente mai putin favorabile, asa ca ai o zi echilibrată, pentru un procent dintre Capricorni monotonă, fara evenimente notabile ! Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai fie că nu, acum iţi ramâne doar sa tragi concluziile şi să-ţi fie de invăţătură ! De azi începe o perioadă potrivită pentru promovarea intereselor personale şi avansare sociala. Luna în creştere este un generator de idei fanteziste şi trăznite, idei pe care nu te vei gândi mult ca să le pui în practică. Un procent dintre nativi pot să aibă astăzi o surpriză plăcută : şefii sau patronii te pot aprecia în mod deosebit, pentru o periodă de realizări şi acumulări.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Astăzi este o zi din perioada când Vărsătorii cumpara extrem de scumpe aberaţii tehnologice, iar Vărsătoarele fac datorii la coafor, manichiuristă, croitoreasă, modistă, stilist, maseur, bazin, sală şi încă în multe alte locuri… Consumi, deci exişti! Semnele de foc şi de aer îţi sunt favorabile, dar este mai bine să nu te iei în beţe cu cei născuţi sub zodii de pământ şi apă. Rezolvi cu mult calm discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o bătaie pe umăr pot rezolva mai multe decât o atitudine încruntată, agresiva şi neplăcută. Oricum în această zi de marți, geroasă și neplăcută, comunicarea este avantajată, aşa că puteţi să vă proptiţi în faţa biroului şefului şi să-i cereţi o mărire de salariu sau să daţi papucii partenerului neperformant cu citate din Caragiale!

 

horoscop

 

PEŞTI  Daca este ziua ta: La mulţi ani!  Zodia ta este oricum bine aspectată, aşa că indrăzneşte să-ţi afirmi personalitatea şi opţiunile. Ai unele veşti care te neliniştesc şi te ingrijorează, dar în a doua parte a zilei ori primeşti un ajutor neasteptat, ori rezolvi tu situatia ! Te afli sub protectia binevoitoare a stelelor care te favorizeaza cu idei noi si indraznete, mai ales daca lucrezi in domeniul artelor. Stelele te avertizeaza asupra unei greseli pe care poti sa o faci astazi. Daca recunoşti despre ce este vorba este bine, daca nu o să ai timp după aceea să repari ce ai stricat !

 

horoscop