Horoscop Pe 12 noiembrie s-au născut Auguste Rodin, Gerhard von Scharnhorst, Grace Kelly, Alexandr Porfirievici Borodin, Hassan Rohani, Neil Young, Cote de Pablo, Anne Hathaway, Vasile Goldiş, Nadia Comăneci.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox, pe 12 noiembrie, sunt Sfinții Ioan cel Milostiv din Alexandria, Nil Pustnicul și năsăudenii Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigorie din Zagra și Vasile din Telciu.  

 

Tradiţional, de astăzi încep Martinii de toamnă. Iarăşi o sărbătoare antică foarte importantă pentru că ţine trei zile, centrată pe Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur, de pe 13 noiembrie.

 

Nu sunt sărbători destinate ursului, lui Moş Martin, ci tot lupilor. Filipii cu altă denumire. Şi ziua de astăzi, ca şi ziua de 10 noiembrie este destinată rugăciunilor pentru sănătatea lupilor, adică a dacilor.

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, am trecut de un weekend, în care, primul de foarte mult timp, nu a mai venit nimeni la poarta mea. O fi venit, dar eu nu am auzit, pentru că până în Sf Duminică a Paștilor, de la anul, pe 28 aprilie, porțile pstniciei mele sunt închise. Dar ca să nu mă plictisesc, oricum eu nu mă plictisesc niciodată, nu știu ce este plictiseala, mi-ați scris mulți dintre domniile voastre. De la simple întebări, la adevarate compuneri de mai multe pagini. Ciudat, nu știu dacă trebuie să mă bucur, este faptul, că, destui dintre domniile voastre doresc un manual de astrologie, îmi cer lecții de astrologie, Așa că ascult și mă supun, vorba jinnului din sticlă, cred că ați observat jocul de cuvinte, iată, despre zodii, tot din manualul de astrologie, pe care l-am scris acum 30 de ani și stă într-un sertar:

 

Cele douăsprezece zodii, sau semne zodiacale, corespund cu douăsprezece tipuri umane, cu douăsprezece atitudini de bază, cu douăsprezece moduri de expresie. Conferirea caracteristicilor zodiacale s-a făcut, probabil, în urma observaţiilor asupra unui număr de indivizi, timp de multe generaţii. Istoria spune că preoții sumerieni, acum peste cinci mii de ani au observat oamenii timp de peste 900 de ani și au găsit că se pot împărți în 12 categorii.  Împărţirea s-a făcut luînd ca bază numărul doisprezece, cu semnificaţie ocultă pentru sumerieni şi care corespunde cu numărul aproximativ de faze complete lunare din intervalul unui an. Zodiacul caldeean este solar şi lunar, tipurile umane deosebindu-se între ele prin configuraţii diferite ale Cosmosului în momentul naşterii, a modului cum se aspectează Soarele cu Luna, a expunerii Pămîntului diferitelor sectoare de radiaţii, influențe, ce vin din spaţiu.

 

Soarele impune regimul alimentar şi de viaţă al mamei, influenţat de anotimpuri, de climă, de variaţia temperaturii şi schimbările anuale meteorologice.

Dacă planetele reprezintă surse de energie (electromagnetică, gravitaţională etc.), zodiile sînt porţile prin care energia se exprimă; faptul că fiecare planetă are un domiciliu într-o zodie anumită, semnifică că semnul este de natura planetei, rezonează la “tonalitatea” ei şi are deci caracteristici comune cu astrul respectiv. Dar, zodiile sunt fructul Pământului, reprezintă perioade de timp, zile pământești, o lună-timp, au în comun cu constelațiile doar numele.

 

Dintr-o epocă îndepărtată, probabil elenistică, provine împărţirea semnelor zodiacale în trei grupe: genuri, calităţi, elemente. Pornind de la zodiac care este întregul, fiind guvernat de cifra 1, genurile împart zodiacul în două grupe – cifra 2, calităţile divid în trei grupe – cifra 3, iar elementele în patru grupe – cifra 4.

 

GENURI. Semnele zodiacale sînt succesiv alternante masculine şi feminine. Începînd cu Berbecul care este un semn masculin, urmează apoi Taurul care este feminin, continuînd cu Gemenii care este masculin şi aşa mai departe.

Termenii polari de pozitiv şi negativ nu sînt utilizaţi în semnul unei ierarhii (adică 6 semne ar fi inferioare şi 6 superioare), ci în modul în care sînt folosiţi într-o baterie electrică.

Semnele masculine, Berbecul, Gemenii, Leul, Balanţa, Săgetătorul, Vărsătorul, sînt pozitive, spontane, active, Yang, extraveritite cum ar spune C. G. Jung. Semnele feminine, Taurul, Racul, Fecioara, Scorpionul, Capricornul şi Peştii, sînt negative, reflexive, pasive, Yin, introvertite.

 

CALITĂŢI. Calităţile, în număr de trei, care se mai numesc şi cruci, au rolul de a simboliza evoluţia fiinţei umane.

Crucea cardinală formată din patru zodii: Berbecul, Racul, Balanţa şi Capricornul semnifică apariţia, formarea, evoluţia. Sînt semnele începutului de anotimp şi marchează debutul, elanul, activitatea, energia, dorinţa de a continua, ascensiunea către putere.

Crucea fixă cuprinde Taurul, Leul, Scorpionul şi Vărsătorul şi semnifică posesia, stabilitatea, materialitatea, obstinaţia. Semnele corespund mijlocului anotimpurilor cînd energia este bine fixată într-o anumită formă. Calitatea fixă caută stabilitatea în acţiune, detestă schimbările, stabilizează achiziţiile, determină realizarea concretă.

Crucea mutabilă: Gemenii, Fecioara, Săgetătorul şi Peştii semnifică schimbarea, mişcarea, transformarea. Semnele respective dau nativilor necesitatea de a analiza, de a concluziona, dînd facultăţile intelectuale potrivite transformării, trecerii şi adaptării. Această calitate dă un oarecare grad de indecizie în faţa schimbării, dar şi capacitatea de a înţelege şi concretiza ideile în vederea evoluţiei.

 

ELEMENTE. Împărţirea semnelor zodiacale în elemente este considerată a fi cea mai importantă. Elementele sînt în număr de patru: FOC, PĂMÎNT, AER, APĂ şi fiecare cuprinde o triadă de zodii.

 

Focul: combinaţie de cald şi uscat, în proporţie fixă de 5/4, cuprinde Berbecul, Leul şi Săgetătorul. Se interpretează ca o indicaţie a forţei, a voinţei, a luptei, a îndrăznelii, a încrederii în sine, a totalitarismului şi agresivităţii. Berbecul ne face să ne gîndim la un foc puternic care se consumă repede, la elanul primar, la entuziasm; Leul este focul interior care nu vrea să se stingă, orgoliul, puterea; Săgetătorul reprezintă focul magic şi “focul” unei cauze, al unui scop sau al unei misiuni.

Elementul foc corespunde din punctul de vedere al chimismului celular cu oxigenul, din punctul de vedere metabolic – cu mişcarea, excitaţia, acceleraţia, iar din punct de vedere psihic – cu violenţa, idealismul, exaltarea.

 

Pămîntul: combinaţie de uscat şi rece (în aceeaşi proporţie de 5/4 care rămîne constantă şi la celelalte elemente) cuprinde Taurul, Fecioara şi Capricornul. Atributele acestui element sînt stabilitatea, densitatea, concretul, simţul practic, concentrarea, fanatismul şi pesimismul. Elementul pămînt, atribuit zodiei Taurului ne face să ne gîndim la pajiştea pe care el paşte, la pămîntul fertil, la moşie, la ţara-mamă, la nevoia de proprietate. Fecioara este nisipul mişcător, solul abstract, laboratorul agronomic unde totul se selecţionază, se analizează. Capricornul reprezintă munţii, sălbăticia şi solitudinea piscurilor. Din punct de vedere atomic, elementul pămînt corespunde carbonului, metabolic – coeziunii, solidităţii şi concentraţiei, iar pe plan psihic – realismului, perseverenţei şi fidelităţii.

 

Aerul: combinaţie de umid şi cald, adică triada Gemenii, Balanţa şi Vărsătorul. Denotă inteligenţă, imaginaţie, adaptabilitate, superficialitate şi instabilitate. Gemenii ne fac imediat să ne gîndim la dualitate, la adolescenţă, la curenţii de aer – brizele plăcute de la mare, la imaterialitatea gîndurilor, la curiozitate şi comunicaţie. Balanţa este aerul dulce, uşor, în căutarea armoniei, a abstractului. Vărsătorul reprezintă fluidul (eterul?) care leagă fiinţa umană de Cosmos, ingeniozitatea, aerul tuturor. Pe planul chimiei  reprezintă azotul, metabolic – expansiunea, evoluţia, dilataţia, pe plan psihic – difuzia, nepăsarea, uşurinţa.

 

Apa: combinaţie de rece şi umid. Racul, Scorpionul şi Peştii sînt considerate a fi semne de apă. Simbolizează disciplina, conformismul, inconştientul, sensibilitatea şi visarea. Racul ne face să ne gîndim la un lac, la un flux şi reflux, la fecunditate, la imaginaţie, la regres. Scorpionul ne aduce în minte o apă tulbure sau învolburată, inconştientul colectiv, puterea instinctului. Peştii sînt în apă şi încearcă să se strecoare printre curenţii adverşi, printre două vise. Triada apei simbolizează chimic hidrogenul, metabolic – distrugerea, dizolvarea; psihic – stagnarea, supunerea, pasivitatea.

 

Teoria elementelor s-a născut demult, cînd cosmologia era rudimentară şi nu exprima decît bunul-simţ, aerul guvernând primăvara, focul – vara, pământul – toamna și apa –iarna. Era relativ ușor și comod să ai numai patru elemente, tabloul chimic al lui Mendeleev, cu peste o sută de elemente a explicat științific alcătuirea materiei, dar a încurcat căile spiritului. Oricum, Dimitri Ivanovici Mendeleev are un mare merit mondial, el este cel care a stabilit formula votcii la 40% alcool, așa că i se iartă complicarea învățăturii!  

 

Temperamentele umane, recunoscute mai mult sau mai puțin în prezent de medicina oficială, corespund astfel: temperamentul bilios – uscat şi cald, de natura lui Marte şi Jupiter, corespunde semnelor de foc; temperamentul coleric – sec şi rece, de natura lui Saturn şi Uranus corespunde semnelor de pămînt; temperamentul sanguin – umid şi cald, de natura lui Mercur şi Venus, corespunde semnelor de aer; iar temperamentul limfatic – umid şi rece de natura Lunii şi a lui Neptun, corespunde semnelor de apă.

 

După cum se observă:

Semnele de AER şi FOC sînt MASCULINE

Semnele de PĂMÎNT şi APĂ sînt FEMININE

 

Zodiacul este un instrument de cercetare, de descoperire şi cunoaştere a naturii umane, a calităţilor şi defectelor, a capacităţilor şi inabilităţilor, a fondului sufletesc, a sentimentelor, etc.

 

Dar să nu uit că v-am promis că o să vă spun ce zodii se poate să primescă vești bune, în săptămâna 12-18 noiembrie, pe care o începem astăzi. Nu este un calcul foarte complicat, dar ia destul timp. Cu cheile papei Urban, casa a III-a, indicatorul Hermes-Mercur și preponderența conjuncțiilor, am ajuns la concluzia că, în săptămâna în curs se poate să primească vești bune patru zodii: Berbecul, Gemenii, Leul și Capricornul.

 

Știți că nu mai fac politică, nu mai mă lasă medicul meu, zice că îngrașe, dar tot nu pot să nu mă stăpânesc și să spun, ca iepurașul care își curăță pușca, ca don’ Liviu fiind Scorpion, nu o să primescă nicio veste bună…

 

Buuun, ce spunea fătuca aia frumușică, Scarlett O’Hara? Că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂      ♀

 

BERBEC Conjunctura astrologică te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti sau informaţii. Atenţie la presă şi la reţelele de socializare, poţi avea unele date de excepţie. Nu le pierde! Eşti într-o perioadă de reconstrucţie sentimentală şi profesională şi ziua de ast[zi e nimerită să-ţi lămureşti unele lucruri şi mai ales să te înţelegi pe tine, structura modului în care înţelegi ceea ce se întâmplă. Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.

 

TAUR Astăzi ai o eficacitate sporită în tot ceea ce faci, pentru că ai renunţat la îndoieli şi la tatonările inutile. Ai găsit un nou echilibru moral şi fizic. Cine nu riscă, nu câştigă! Astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba. Mergi înainte pe drumul tău însorit, fără să-ţi pese foarte mult de ceea ce se întâmplă în jur. Atitudinea ta este pragmatică şi utopică în acelaşi timp, performanţă rară şi notabilă, însă poţi să ratezi cu uşurinţă câteva ocazii.

 

GEMENI Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Seară plăcută, relaxantă. Nu fă confidenţe despre viaţa ta personală, despre proiectele tale de viitor, mai ales la serviciu sau la muncă, sau unde activezi. Nu uita că ceea ce este important pentru tine este să placi celor din jur! Sigur, în primul, primul rând este siguranţa proprie! 

 

RAC Sinergia aspectelor îţi este favorabilă, în special în ceea ce priveşte noile idei, noile proiecte, noile căi de urmat. Trebuie doar să îndrăzneşti, norocul ajută pe cei curajoşi! Ori problema cu care te confrunţi azi este foarte complexă, ori, din cauza oboselii, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat nu aştepta să intri în criză de timp, cere ajutor. Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Totuşi, cu ceva curaj o să reuşeşti în ceea ce îţi propui.

 

LEU Dimineaţa ai o oarecare nesiguranţă, neaşteptată şi nerecomandabilă. Trebuie să treci repede peste starea aceasta, vremurile sunt aspre şi ca leu-paraleu trebuie neapărat să prevalezi! Configuraţia astrologică îţi indică o energie în creştere. Profită de această amplificare a vitalităţii, cu harnicia şi voinţa care te caracterizează, să prevalezi, să ai succes. Energia suplimentară furnizată de Cosmos te face să te risipeşti mai ales în latura mai frivola a vieţii, sigur, după orele de program.

 

FECIOARĂ Toată ziua persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special Leii şi Săgetătorii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni. Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere.

 

BALANŢĂ Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă înţeleaptă de departe. Analizează cu atenţie, probabil că nu te afectează, adică nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi. O zi care se anunţă obişnuită, dacă nu te-ar nelinişti veştile rele din presă. Vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de programul tău şi gândeşte de bine, pozitiv. Binele la bine trage, răul la rău!  Sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese.

 

SCORPION Astăzi ai parte de multă înţelegere şi căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă şi solidaritatea anturajului este ca un balsam pentru sufletul tău. Ai un program aglomerat, cu multe de făcut, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără să spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Te pricepi… Nu-ţi lipseşte ambiţia şi energia, dar în conjunctura actuală, astrală şi de la locul de muncă, nu-ţi foloseşte la nimic, singura cale de urmat este „politica struţului”. Şi faptul că acasă, familia, prietenii te susţin, orice ar fi.

 

SĂGETĂTOR În ultimul timp întâmplările şi evenimentele s-au bulucit în viaţa ta şi tu ai ripostat automat, fără multă gândire. Azi a venit timpul să-ţi faci un plan, să te gândeşti şi să acţionezi! Este o perioadă favorabilă celor din zodie care caută un loc de muncă sau doresc o situaţie profesională mai bună. Perioada iti este favorabilă, in general. Ziua de astăzi face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. 

 

CAPRICORN Ai unele probleme personale şi de familie şi simţi nevoia să le discuţi cu cineva. Îţi trebuie un sfat bun, o perspectivă obiectivă. Uită-te bine, persoana de încredere este lângă tine! Dimineaţa trebuie să te ocupi de problemele altora. Totuşi, ai o informaţie pe care o aşteptai de mai mult timp şi care te avantajează. Seară plăcută, poate la un film nou, poate la sală să te ţii în formă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.

 

VĂRSĂTOR La serviciu este o perioadă puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe cu două înţelesuri. Nimic foarte important, în aparenţă. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi ţi se propun programe de distracţie. Ţine-ţi cunoştiinţele (mai ales cele feminine) strict la distanţa potrivită, nu încuraja efuziunile sentimentale şi micile confesiunile mincinoase. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia.

 

 

PEŞTI Limitează-te la activităţile de rutină. Astăzi nu trebuie să întreprinzi nimic important. Evită graba, mai ales spre seară. Nu este o zi grozavă, dar nici cea mai proastă din anul acesta! Cu toate că oboseala cronică te-a ajuns din urmă, continuă cu dinamism, dispui de o mare rezervă de „încăpăţânare”. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă, aşa că fii atent la semnalele care apar pe piaţă, în presă, pe reţele. Stelele au un moment de bunăvoinţă în ceea ce priveşte comunicarea.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop  horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop