Editura Evenimentul si Capital

Horoscop 2019. Mercur retrograd, zodii și perioade cu comunicarea afectată. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 14196 Vizualizari

Horoscop În primăvara acestui an, la începutul lui aprilie, când Mercur era retrograd, am făcut o comunicare despre preponderența anuală a unor elemente în care Mercur este retrograd. Am avut grijă să fiu precis, clar și scurt, ca să nu provoc confuzii, doar Mercur era retrograd! Comunicarea a fost bine primită de comunitatea internațională.

13 decembrie

Horoscop Pe 13 decembrie s-au născut Karim Aga Khan IV, Gustave Flaubert, Heinrich Heine, Cristopher Plummer, Dick Van Dick, Ionel Perlea, Leonard, Mihai Cruceanu, Ovidiu Maitec.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții: Lucia, fecioara din Siracuza, Dosoftei, mitropolitul Moldovei, Eustratie, Auxentie, Evghenie, Mardarie și Orest.

Tradiţional, Sânmicoară, Sfânta Lucia. Este obiceiul ca în dimineaţa zilei de Sf. Lucia femeile şi fetele nu cos, ca să nu le doară ochii peste an. (Speranţia).

Tradiţii, superstiţii, obiceiuri. O poveste, spusă de Cornel Vulpe din Drajna de Sus, aruncă o altfel de lumină asupra Sfintei.

În vechime se întâmplau minuni. Se spune că prin Vrerea Domnului s-a zămislit fecioara Lucia. Ea era foarte curată la suflet şi scrierile vechi elineşti spun că… lumina! Da, că emana din trupul ei o lumină blândă şi caldă. Dar păgânii au vrut să stingă mica lumină, dovadă vie a Puterii Lui Iisus. Rănită fiind, fecioara nu s-a săvârşit decât după ce au venit preoţii şi au împărtăşit-o. Când sufletul a plecat la dreapta Tatălui corpul Sfintei a mai luminat odată foarte puternic, ca un fulger. Apoi a rămas în locul frumoasei şi luminoasei Lucia cea tânără, corpul zbârcit şi mic al unei babe de o sută de ani.

Poate unde Lucia vine de la “luce”, Lumină.

Lumină și căldură… sunt două dintre condițiile vieții! Apropiindu-ne de solstițiul de iarnă, întunericul și frigul devin permanențe cotidiene, începe iarna. Este normal și istoric ca lumea să-și pună întrebări despre viitor, despre anul ce va să vină. Așa că o să vă răspund aici, în rubrica mea din EVZ, la multele întrebări pe care mi le puneți. Unora le-am răspuns direct, altora nu o să le răspund niciodată, după cum bine știți nu fac horoscoape personale, din motive serioase și răspund numai la o întrebare.

O să discutăm puțin despre Mercur. Mercur are domiciliul diurn în Gemeni și cel nocturn în Fecioară. Exil: Săgetător, Peşti. Creştere: Fecioară. Descreştere: Peşti. Hermes (Mercur la romani) este mesagerul zeilor, zburînd cu iuţeala gîndului din înaltul Olimp şi până în cel mai îndepărtat colţ al lumii, încălţat cu sandale înaripate şi purtînd în mîini caduceul - semnul solilor dat de Apollon - şi purtînd o pălărie cu boruri largi - Hermes este protectorul drumurilor şi al călătorilor, al negustorilor şi al hoţilor. El a inventat alfabetul, numerele, măsurile, învăţîndu-i apoi pe oameni cum să le folosească.

Este zeul elocvenţei, al înţelepciunii şi al dibăciei.

Grafic, Mercur este reprezentat printr-un cerc dispus între un semicerc şi o cruce simbolizînd comunicarea dintre suflet, spirit şi materie, principiul armonic şi inteligent al vieţii.

Cabalistic, Mercur este creditat ca simţul văzului Marelui Om Cosmic, fiind facultatea de a vedea, a percepe şi raţiona a umanităţii. Pe plan intelectual reprezintă inteligenţa şi guvernează percepţia.

Alegoric, Mercur este “comunicatorul, solul, mesagerul zeilor”, uneori reprezentat doar prin caduceu.

În zilele noastre, marea majoritate a astrologilor profesioniști din lume, cei care contează, crede că rolul lui Mercur este în creștere, datorită importanței comunicării, în cotidian. Omul este conectat prin tehnologie și primește o ploaie de informații, infinit mai multe ca acum cincizeci de ani, de exemplu.

De aceea se consideră că perioadele în care Mercur este retrograd, sunt nefavorabile, indicând vicii și erori de comunicare și de aici o mulțime de probleme. Din fericire, Mercur nu este retrograd nici multă vreme, nici de multe ori. În medie, cam în fiecare an, Mercur este retrograd cam două săptămâni, de trei-patru ori pe an.

În primăvara acestui an, la începutul lui aprilie, când Mercur era retrograd, am făcut o comunicare despre preponderența anuală a unor elemente în care Mercur este retrograd. Am avut grijă să fiu precis, clar și scurt, ca să nu provoc confuzii, doar Mercur era retrograd! Comunicarea a fost bine primită de comunitatea internațională.

De exemplu, în anul 2016, Mercur a fost retrograd de patru ori în zodiile: Capricorn, Taur, Fecioară și, din nou, Capricorn. Preponderența clară a elemntului pământ. În anul 2017 Mercur a fost retrograd tot de patru ori, în zodiile: Capricorn, Taur, Fecioară, Săgetător. Trei zodii de pământ, una de foc. Din nou preponderența elementului pământ. În anul 2018 Mercur a fost retrograd de trei ori în zodiile: Berbec, Leu, Săgetător. Preponderență clară a elementului foc.

În anul 2019 Mercur va fi retrograd de trei ori. Prima perioadă: 5-28 martie, în Zodia Peștilor. A doua perioadă: 7-31 iulie, începe în Leu și se sfârșește în Rac. A treia perioadă: 31 octombrie – 20 noiembrie în Scorpion. Preponderență clară a zodiilor de apă.

Cine să fie foarte atent ca să nu aibă necazuri în perioadele menționate mai sus? Cei născuți în zodiile de apă respective, dar și Gemenii și Fecioarele, Mercur este planeta lor guvernantă. Aceasta în principal, Mercur ”telefonează” prin aspectele care se stabilesc cu diferitele planete, care se află în alte zodii.

Putem specula că, în perioadele menționate, sau în cele adiacente, dar nu mai mari de o săptămână, pot fi posibile impasuri politice, mai toți care contează în politica românescă sunt semne de apă. Iar Herr Klaus Werner Johannis von Hermannstadt este Geamăn!

Am primit din State patru filme Sci-Fi, sau SF, făcute anul acesta. De o prostie sinistră, nu m-am putut uita decât câteva minute. Nu știu cum se cheamă, ca să vă avertizez, le-am șters repede de pe SSD, îmi ocupau loc degeaba. Scenarii mai tâmpite și actori mai stângaci nu am văzut în viața mea. Doar efectele VFX trezesc puțin interesul. Exces de tehnologie în dauna calităților umane. Oare cine se uită la astfel de filme?

Așa că o să mă uit la un film vechi și bun. Nu l-am văzut niciodată, nu l-am văzut la momentul lui, apoi timpul a trecut… ”Grease” un film-etalon cu John Travolta și Olivia Newton-John din anul 1978, sper să fie ceva frumos, cu tineri care se iubesc, cântă și dansează în lumină și soare! Nu știți povestea extraordinară a frumoasei și talentatei Olivia Newton-John, formidabila ei luptă cu cancerul? Iată, anul acesta a împlinit 70 de ani…

O să vă spun altădată povestea Oliviei, zile sunt destule, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

☼ ♂ ♀

BERBEC Astăzi eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! Este o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poţi găsi soluţia optimă problemelor tale. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. O zi cam dubioasă, cu plusuri şi minusuri, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii. Problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi.

Bombă la Miami! Naomi Osaka, eliminată în turul 3! Cum poate ajunge Simona Halep lider mondial

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI