Evenimentul ZileiHoroscopCovideala și Nastratin Hogea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Covideala și Nastratin Hogea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Covideala și Nastratin Hogea. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Horoscop 13 ianuarie. Iei partea rudelor, prietenilor, chiar dacă dreptatea lor este problematică. Chestia cu Platon, adevărul şi prietenul e pentru filosofi, pentru tine contează mai mult interesul celor dragi.

 Horoscop 13 ianuarie

 Covideala și Nastratin Hogea. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Pe 13 ianuarie s-au născut Georges Gurgieff, Sophie Tucker, Charles Perrault, Robert Stack, Wyatt Earp, Minnie Theobald, Dinu Brătianu.

Nimic în “Kalendar”, iar în calendarul creştin-ortodox cinstit sunt Sfinţii Ermil, Stratonic şi Iacob din Nisibe.

Emile Zola rastoarna guvernul

Evenimentul Zilei” din 13 ianuarie 1898 a fost apariţia, în prima pagină a ziarului „L’Aurore” a celebrului articol al lui Emil Zola „J’accuse!” (Acuz!). Un articol care ar trebui studiat de toţi jurnaliştii şi politicienii, un articol în care marele scriitor acuza direct, pe faţă şi pe nume membrii ai guvernului francez şi conducători ai armatei.

Opinia publică a reacţionat, demonstraţii, bătăi pe stradă cu poliţia! Zola este condamnat că ar fi instigat la violenţă. El pleacă în Marea Britanie, de unde continuă luptă împotriva guvernului incompetent şi corupt. Toate acestea în legătură cu „afacerea Dreyfus”.  Trei luni mai târziu, sub presiunea opiniei publice, guvernul cade, îşi depune mandatul. Este înlocuit de altul – istoria nu precizează dacă a fost mai corupt, sau mai incompetent, decât cel pe care l-a înlocuit!

Bun, în manualele de relaţii publice este un bun exemplu de campanie câştigătoare contra puterii. Un singur om, împotriva unui guvern. Da, dar îl chema Ėmile Zola!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi ştiu că luna ianuarie este depresivă. De aceea se fac şi solduri, discounturi! Ca să se mai distreze lumea, la shopping. Îmi cereţi poveşti, ca să vă mai rupeţi de la realitatea nu prea simpatică. Ca să vă mai deau un motiv de stres în plus, un fin din State care lucrează la o agenţie americană cu trei litere, mi-a spus că agentul lui de bursă l-a informat că cea mai mare migraţie a capitalurilor este spre fabricanţii de medicamente, în special la firmele carora li s-a făcut reclama gratuită în media pentru vaccinurile contra covid. Se pregăteşte lumea pentru o viață lungă și sănătoasă, iar alții se îmbogățesc fără limite pe seama prostiei majorității, mi-a spus, cu ironie, americanul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: