Reamintim că în spaţiul media au apărut informaţii potrivit cărora arhiva ANPC ar fi fost încărcată în mașini cu numere ungurești pentru a fi făcute dispărute anumite documente sensibile.

„A apărut acest material în presă legat de mutarea arhivei dintr-unul dintre spațiile autorității într-un alt spațiu al aceleiași instituții. Această mutare avut în vedere descongestionarea spațiului pentru a putea primi cei 10 tineri angajați în timpul mandatului meu. Vorbim de documente vechi, unele dintre acestea de peste 15 ani. Vorbim de camere ocupate care vor putea deveni astfel aerisite pentru suflul tânăr adus instituției. Autorul pozelor este unul dintre comisarii retrași de pe teren din dispoziția mea, fiind unul dintre aceia care confundă activitatea de comisar cu cea de perceptor de taxe. La o simplă trecere în revistă a documentelor încheiate de acesta, se poate observa superficialitatea, diletantismul profesional şi calitatea discutabilă a întocmirii. Faptul că nu mai are permisiunea să întocmească documente de control pe teren l-a transformat într-un personaj atât de toxic încât să şi acuze proprii colegi şi când aceştia fac lucruri bune. Oricând, activitatea de mutare a documentelor poate fi verificată, mai ales că acestea se aflau într-un spaţiu insalubru, în dezordine”, a declarat Horia Constantinescu.

„Solicit public verificarea activității domnului Benone Spermezan. Solicit, de asemenea, public verificarea întregii mele activități, activității colegilor la nivel național, mai ales a celor din regiunea Dolj, față de care am înaintat plângeri structurilor anticorupție. Interesant este că marea majoritate a celor cu astfel de probleme au strâns rândurile în Sindicatul Forţa Legii. Solicit public acestora determinarea membrilor de sindicat de a se supune unei evaluări adevărate”, a mai spus fostul președinte al ANPC”, potrivit dcnews.ro