Editura Evenimentul si Capital

Hipsterii s-au înfrânt la Roșia Montană

11-10/Marius_Ghilezan_9e46bfce08-465x390
Autor: | | 36 Comentarii | 1418 Vizualizari

August la Roșia Montană. Fâsfest la final. Activiștii ecologiști s-au înfrânt încă o dată. Când n-au târât extratereștrii prin altare au tras tabere de instrucție de biruit patlagina în sirop de tuse.

Zic s-au înfrânt pentru că din lupta lor n-a ieșit niciun marș de forță. A rămas doar pleava tarlalelor cosite. Și amintirile mersului lor legănat. Au țipat cât au țipat la gulerele halbelor până au picat lați printre căpițe urlând: “uniți salvăm!” Ce anume? Moșia lui David, poate de la ipotecă. Cine e David? Un țăran care a reușit cu trei pari la staul și două vaci să-i smulgă gigantului Soros vreo 30.000 de dolari. Ăsta da învingător.

Un circus mundi cu ansamblul de balet al Ministerului de Interne cu bulanele în brațe a crispat corul de greieri din șură. “Cutia de umbra” a tras sudălmi de mirul pământului. Baba Zula, aria urbană, alcoolul și prafurile au tras liniuțe fine în calendarul de acțiuni, fără de care sponsorii ar fi fost rău șucăriți. Asta e alternativa civică la mineritul modern. Trei zile și trei nopți de nesomn pentru restul de 362 de zile de disperare pentru locuitorii celui mai sărace urbe din panoplia bogatelor lumii. Asta da înfrângere.

Cum înfrânții lumii se aleg dintre naivi, biruitorii întotdeauna dintre învârtiții bugetelor. Grase și ascunse. Așa-i în tenisul ecologist. Unii se înfrâng la firul ierbii, alții cheltuie pe la Copacabane câștigul gros din bifat acțiuni de salvare, în timp ce profeții mai trag un bonus din zăpăcit lumea.

Îmi amintesc că în urmă cu mai mulți ani am participat și eu la o sesiune de brainstorming pentru salvat Vama veche. Pe atunci nu știam că din acțiuni de “salvare” ies profituri grase. Nesalvată Vama veche ar fi rămas fără gipane, cefe late și investiții în armuri de piatră. Un festival de muzică rock, Stuffstock (numele îmi aparține n.a.), a salvat un comerciant de la faliment. Acum pricep că în spatele fiecărei astfel de ajutoare stă un samsar care adună profitul. Bine că m-am prins repede.

În orașul meu, Timișoara, Nebunul din Flora proclama: “unii se nasc proști, alții se formează cu timpul.” Tu, hipsterule, în ce categorie te încadrezi? Fraierii întotdeauna easy come, easy go!

O noua RASTURNARE de situatie in cazul lui Radu Mazare! Fratele sau a facut DEZVALUIREA ZILEI

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI