Hillary şi Obama, discuţii cordiale

Hillary şi Obama, discuţii cordiale

Rivalii democraţi, Hillary Clinton şi Barack Obama, au schimbat tonul discuţiilor. Dezbaterea televizată din Los Angeles, de aseară, s-a axat pe subiecte precum Irak, sănătate şi economie, fără ca cei doi să mai arate cu degetul unul spre celălalt.

Cei doi candidaţi pentru nominalizarea democrată la alegerile prezidenţiale au apărut în platoul CNN surâzând şi gata să prezinte cu calm de ce sunt ei cei mai potriviţi pentru această candidatură.

"Am avut în persoana lui Hillary Clinton o prietenă înainte de această campanie şi voi fi în continuare prietenul ei după ce vom încheia cursa", a declarat senatorul din Illinois, Barak Obama.

"Diferenţele dintre Obama şi mine nu se compară cu cele care există între noi şi republicani", a replicat senatorul de New York, Hillary Clinton.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă a contrastat cu celelalte dezbateri pe care le-au avut în campania electorală, discuţia de aseară a fost una dintre cele mai substanţiale din punct de vedere al politicilor ce ar trebui adoptate în rezolvarea problemelor cu care se confruntă americanii.

Cei doi sunt împotriva războiului din Irak

În ceea ce priveşte războiul din Irak, Obama a declarat că cel mai probabil i-ar pune stop, pentru că a fost împotriva lui încă de la început, opinie cu care şi Hillary Clinton a fost de acord. Totodată ea a explicat de ce i-a acordat votul de încredere preşedintelui Bush, privind războiul din Irak.

"Sunt de părere că era nevoie de introducerea unor inspectori în Irak pentru ca ei să afle dacă Saddam Hussein avea un program activ de arme nucleare", a declarat aceasta.

Divergenţele au apărut pe tema asigurărilor de sănătate

Deschiderea subiectului "sănătate" l-a determinat pe Obama să declarae că va face ca sistemul asigurărilor de sănătate să fie disponibil tuturor, fără a impune cumpărarea unei astfel de asigurări.

Senatorul de Illinois va propune ca toţi copii să fie asiguraţi, iar tinerii până în 25 de ani pot să rămână pe asigurarea de sănătate a părinţilor.

Hillary Clinton, însă, cea care a fost vârful de lance a reformei sănătăţii în mandatul soţului său, a declarat că orice plan privind sistemul de sănătate ar trebui să aibă o acoperire universală. Clinton a subliniat faptul că are experienţa necesară pentru a se înhăma la un astfel de proiect.

Super Tuesday

Cursa democraţilor rămâne strânsă cu doar patru zile înainte de "Super Tuesday", când mai mult de 20 de state, printre care California şi New York, vor vota.

Obama a început această campanie cu câştigarea alegerilor din Iowa, după care a terminat pe locul doi în spatele lui Hillary Clinton, până săptămâna trecută în Carolina de sud unde a câştigat 55% din sufragii. Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din New Hampshire şi Nevada.