Evenimentul Zilei > Economie > Hidroelectrica a câştigat un contract cu RATB pentru vânzarea de energie
Hidroelectrica a câştigat un contract cu RATB pentru vânzarea de energie

Hidroelectrica a câştigat un contract cu RATB pentru vânzarea de energie

Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie electrică, a obtinut un contract în valoare de aproape 39 milioane lei pentru furnizarea de energie electrică către RATB, a anunţat compania naţională.

Contractul se încheie pentru o perioadă de 12 luni, între 1 iulie 2016 şi 30 iunie 2017, presupunând livrarea unei cantităţi de energie estimată la circa 97.530 MWh la medie şi joasă tensiune. 

La licitaţia electronică organizată pe platforma SEAP au mai participat alţi 7 ofertanţi: Arelco Power SRL, CEZ Vânzare SA, Electrica Furnizare SA, Tinmar Energy SA, RWE Energie SRL, E.ON Energie România SA, Romelectro SA. 

Valoarea estimată iniţial a contractului a fost de 42.258.705,24 lei, fiind atribuit în final la preţul de 38.879.364,62 lei, în condiţiile în care criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”.  

Compania a mai obţinut un contract cu Metrorex, în valoare de peste 56 milioane lei, în data de 13 iunie 2016, având cea mai bună ofertă de preţ.

Hidroelectrica, aflată de câţiva ani în procedură de reorganizare judiciară – administrată de Euro Insol, condusă de Remus Borza – a devenit cea mai profitabilă companie din România, la sfârşitul trimestrului unu 2016 înregistrând un profit operaţional de 68% din cifra de afaceri.

Astăzi este termenul la care instanţa urmează să se pronunţe privind ieşirea companiei din insolvenţă. Autorităţile au în plan listarea pe Bursă a Hidroelectricii.