Evenimentul Zilei > EVZ Special > Harașo! Dezvoltatorul Sputnik V: Puteți bea în timpul vaccinării, nu am interzis alcoolul
Harașo! Dezvoltatorul Sputnik V: Puteți bea în timpul vaccinării, nu am interzis alcoolul

Harașo! Dezvoltatorul Sputnik V: Puteți bea în timpul vaccinării, nu am interzis alcoolul

Directorul Centrului de Cercetări „N. Gamaleya”, academicianul Aleksandr Ghințburg, i-a liniștit pe ruși de sărbători.

Una mică nu strică

Potrivit doctorului în științe biologice, profesorul Școlii de Biologie a Sistemelor a Universității  „George Mason” (SUA), Ancha Baranova, alcoolul suprimă sistemul imunitar, motiv pentru care consumul de băuturi alcoolice poate avea efect negativ asupra eficienței vaccinării, dar că o doză mică de alcool nu poate face vaccinul inutil.

Pe de altă parte, vineri, compania AstraZeneca a anunțat  că va testa combinarea vaccinului său contra Covid-19 cu cel rusesc, Sputnik V.

Dezvoltatorii ruşi ai vaccinului au sugerat încă de luna trecută că Astra Zeneca ar trebui să-şi combine vaccinul propriu cu cel rusesc, pentru a-şi spori astfel eficiența.

Rusia a anunţat că vaccinul său are o eficienţă de 92% în ceea ce priveşte protejarea de Covid-19, conform datelor preliminare, în vreme ce vaccinul dezvoltat de AstraZeneca are o eficienţă de 70%, conform datelor unui studiu clinic efectuat la scară largă.

PAGINA ANTERIOARA