Halucinant: Transferul pacienților tineri COVID-19 în Germania, refuzat. „Acolo se fac experimente pe ei”
- Sabina Popescu
- 3 noiembrie 2021, 07:43
Situații inedite în spitalele din România. Tineri spitalizați, aflați în stare critică după infectarea cu SARS-COV-2, refuză tratamentul oferit de medicii nemți peste hotare. Motivele invocate fac referire, printre altele, la realizarea unor experimente asupra trupurilor bolnavilor.
1.876 pacienți COVID-19 se află internați, în prezent, în secțiile de Terapie Intensivă, ca urmare a dezvoltării unor simptome grave ale bolii. „E plină tot timpul (n.r. secția ATI). Nu cred că a existat jumate de oră de când s-a deschis caravana în care paturile să fi apucat să se răcească. Abia apucăm să le schimbăm cearceafurile și urgența e după colț”, a spus un medic.
„Suntem epuizați, am ajuns într-un burnout din care prea curând nu vom ieși... Suntem epuizați, alte cuvinte nu sunt”, a mărturisit un alt cadru medical. Unii nu știu cum să mulțumească personalului medical. Alții, însă, continuă să creadă că pe trupurile lor se fac experimente.
Transferul pacienților COVID-19 în Germania, refuzat
Este și cazul unor pacienți internați la Institutul Marius Nasta din București, unde medicii au recomandat familiilor să îi transfere pe cei dragi în Germania. Dintre patru pacienți acceptați pentru acest demers, doar doi urmează să fie transferați.
„Avem pacienți tineri, intubați, pentru care familia refuză să-și dea acordul să fie transferați în străinătate. Apropiații cred că acolo se fac experimente pe ei”, a spus un medic.
„Se fac experimente”/„O carte science fiction foarte bună”
Un cadru medical trimis din Germania în România a recomandat familiei unui tânăr în vârstă de 27 de ani să îl transfere la Hamburg. Aceasta, însă, a refuzat. Tot pe motiv că pe trupul tânărului se fac experimente.
„Frica de necunoscut, de a accepta că există șanse mai bune, am auzit și că o să facă tratamente experimentale pe pacienți. Când duci teoria conspirațională la extrem ai șanse să faci o carte science fiction foarte bună”, a spus medicul ATI Claudiu Ruscu.
„Când dai de necaz, gândești, dar e prea târziu”
Sunt, însă, și pacienți care văd pericolul și regretă că nu s-au vaccinat. Doamna Floarea, în vârstă de 57 de ani, a mărturisit că toată familia sa a fost infectată cu coronavirus, însă doar ea nu s-a vaccinat împotriva COVID-19.
„Îmi pare rău, o să-l fac și sfătuiesc pe toată lumea să îl facă. Ei au fost faza mai ușoară. Ei au vaccinul... Când dai de necaz, după aia gândești, dar e prea târziu”, s-a exprimat pacienta.
„Cei care sunt nevaccinati să meargă să se vaccineze. Eu am ambele vaccinuri și mi-a fost mult mai ușor. Poți să te îmbolnăvești, dar scapi”, a spus un alt bolnav, potrivit stirileprotv.