Halucinant de România! Droguri la farmacie! Cum s-a umplut țara de stupefiante

Halucinant de România! Droguri la farmacie! Cum s-a umplut țara de stupefiante

O adevărată afacere de familie au făcut membrii unei grupări care vindea, în toată țara, droguri de risc și mare risc într=o farmacie din București. Sute de români au primit acasă medicamente interzise fără prescripție medicală.

Cu ajutorul unor complici de la o farmacie din București, o femeie a pus la cale o adevărată rețea de vânzare a unor mdeicamnte intrzise fără prescripție medicală.

 

Cu ajutorul celor doi fii ai săi și a celor două nurori, femeia a început să vândă, prin internet, produs farmaceutice cu efect hallucinogen.

Unul dintre aceste medicamente, comercializat la suprapreț și care nu se eliberează fără prescripție medicală este Codeina.

Pentru destructurarea rețelei, polițiști de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Targu Mureș, sub coordonarea DIICOT Harghita, a efctuat 23 de percheziții în 13 județe și în municipiul București.

Suspecții sunt acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc și deţinere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

Peste 200 de clienți, în toată țara

DIICOT transmite că, în urma cercetărilor efectuate, s-a reţinut faptul că suspecţii au procurat în mod ilegal, de la o farmacie de pe raza municipiului București, medicamente care conţin substanţe stupefiante sau psihotrope, ce necesită în mod legal prescripție medicală specială.

Astfel, susțin oamenii legii, în perioada 2019-2020 suspecţii au comercializat medicamente de acest gen la peste 200 de persoane din Romania, la prețuri semnificativ mai mari decât prețurile maximale de vânzare cu amănuntul, stabilite prin dispozițiile legale.

„În cauză s-a constatat faptul că lider al grupării infracţionale este o suspectă care a condus această activitate prin membrii de familie, în fapt cei doi fii ai acesteia și cele două nurori.

Ca și mod de operare, s-a stabilit faptul că suspecţii au deţinut mai multe pagini pe o rețea de socializare, fiecare pagină având denumirea unui medicament, pentru a fi facilitată găsirea acestuia.

Printre medicamentele comercializate de către suspecţi au fost identificate și droguri de mare risc, respectiv Codeină, un drog susceptibil de a crea senzații halucionogene, dar și multe efecte negative asupra organismului”, precizează anchetatorii.

Trafic prin colete poștale

Referitor la modalitatea de livrare a acestor medicamente, DIICOT arată că produsele erau trimise către destinatari printr-o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucureşti, societate ce deţine un contract de livrare încheiat cu o firmă de curierat care livrează medicamente destinatarilor din Romania.

„Pentru probarea întregii activități infracționale, la data de 23.10.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Targu Mureș-SCCO Harghita au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu, ocazie cu care au fost găsite, ca fiind deținute ilegal, diferite cantități de medicamente conținând substanțe stupefiante sau psihotrope, mai multe plicuri cu substanțe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri și o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante”, au mai precizat procurorii DIICOT.

Percheziții în 13 județe și în București

Totodată, susțin oamenii legii, a fost ridicată, în vederea indisponibilizării, suma de 5780 de lei, despre care există indicii că provine din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conținut stupefiant precum și diferite înscrisuri utile cauzei.

Una dintre percheziții a fost efectuată la o farmacie de pe raza municipiului București, fiind ridicate totodată în vederea cercetărilor, de la toate cele trei puncte de lucru ale acesteia, înscrisuri și date informatice privind gestiunea acestor medicamente, urmând a se stabili modalitatea prin care acestea au fost scoase din circuitul legal.

„Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliție judiciară din cadrul structurilor de criminalitate organizată din județele Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu și a municipiului București.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operațiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, au compleetat oficialii DIICOT.

 

Droguri în farmacii: tinerii înlocuiesc etnobotanicele şi heroina cu siropuri de tuse

Scandalul Clejanilor. Ce fel de droguri producea Teo. Ce spune Margherita

Ne puteți urmări și pe Google News