Evenimentul Zilei > Actualitate > Halep, neintersată să joace alături de Nadal și Federer: „M-au căutat, dar nu am vrut”
Halep, neintersată să joace alături de Nadal și Federer: „M-au căutat, dar nu am vrut”

Halep, neintersată să joace alături de Nadal și Federer: „M-au căutat, dar nu am vrut”

Simona Halep, locul 2 WTA, a mărturisit că organizatorii Ligii Internaţionale de Tenis (IPTL) au ofertat-o pentru a juca în Asia, în această lună. Însă, aceștia s-au lovit de refuzul celei mai bune jucătoare din România.

Constănțeanca de 24 de ani nu a fost ademenită de faptul că ar fi putut să joace alături de granzii tenisului masculin, precum Rafael Nadal sau Roger Federer și să încaseze un cec important pentru o simplă prezenţă în IPTL. Simona a ales în schimb să nu ia în considerare această propunere și să-și vadă în continuare de antrenamentele sale din această lună. „M-au căutat să joc, dar nu am vrut, pentru că întotdeauna am făcut sfârşitul de sezon acasă şi am încercat să mă pregătesc cât de bine pot pentru următorul an. Nu ştiu dacă voi juca în viitor, s-ar putea, nu zic nu acum, dar anul ăsta am considerat că nu trebuie să joc”, a declarat Halep pentru Digi Sport.

În cazul unei eventuale participări, Halep ar fi fost răsplătită pe măsură. Nadal și Federer au încasat un milion de dolari pentru fiecare zi de tenis.

Turneul este demonstrativ și are un format unic, cu jocuri tur-retur desfășurate în mai multe ţări asiatice de către cele cinci echipe participante:  Japan Warriors (Japonia), Singapore Slammers (Singapore) – câştigătoarea ediţiei din 2015, Indian Aces (India), UAE Royals (Emiratele Arabe Unite) şi Filipine Mavericks (Filipine).