Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Hackerii iranieni „l-au spart” pe șeful Mossad. Au publicat fotografii furate din telefonul soției
Hackerii iranieni „l-au spart” pe șeful Mossad. Au publicat fotografii furate din telefonul soției

Hackerii iranieni „l-au spart” pe șeful Mossad. Au publicat fotografii furate din telefonul soției

David Barnea se deplasează azi în Statele Unite ale Americii, unde urmează să se întâlnească cu oficiali de rang înalt de la Casa Albă, precum și cu cei de la CIA, Statul Major Întrunit, Pentagon, Departamentul de Stat, precum și cu alte agenții. Călătoria șefului Mossadului în Statele Unite se va concentra pe întărirea coordonării securității și a serviciilor de informații cu americanii în jurul problemei nucleare iraniene și pe fondul rapoartelor potrivit cărora o potențială revenire la acordul nuclear din 2015 se îndepărtează tot mai mult. Hackerii iranieni i-au publicat o parte din dosarul medical.

Un grup de hackeri legați de Iran a difuzat duminică imagini și documente medicale care ar fi aparținut directorului Mossad David (Dedi) Barnea. Grupul de hackeri a postat pe canalul Telegram la primele orele ale dimineții de duminică o fotografie a șefului spionajului israelian care ar fi fost făcută în timpul Campionatului European de Judo U23 din 2016, care a avut loc la Tel Aviv.

Imaginea a fost însoțită de o legendă amenințătoare care spunea: „Dedi, ești pregătit pentru următorul pont?”, ceea ce ar putea indica faptul că mai multe fișiere cu legătură cu Barnea ar putea fi divulgate în curând.  Duminică, grupul a postat rezultatele unui examen medical presupus a fi fost efectuat pentru Barnea în 2018. Documentul includea rezultatele unei examinări cardiace, precum și ale unor teste de auz și de vedere.

Un alt document scurs de hackeri prezintă rezultatele unui test de sânge care ar fi aparținut lui Barnea. Săptămâna trecută, aceiași hackeri au publicat o fotografie aparentă de la o consultație stomatologică cu o legendă care ironizează obiceiurile de igienă dentară ale lui Barnea. La începutul acestui an, grupul a dezvăluit o sumedenie de documente personale aparținând lui Barnea, inclusiv cartea sa de identitate. Oficialii israelieni spun că materialele au fost obținute de pe telefonul mobil al soției sale, scrie Ynews.

Întâlniri importante la Washington

Șeful Mossad, David Barnea, urmează să se deplaseze azi la Washington pentru discuții privind programul nuclear iranian, despre care biroul premierului spune că vor include întâlniri cu înalți oficiali de la Casa Albă, CIA, Statul Major al SUA, Departamentul Apărării, Departamentul de Stat și din alte părți.

„Călătoria liderului Mossad în SUA se va concentra pe întărirea securității și a coordonării serviciilor de informații cu americanii în jurul problemei nucleare iraniene”, se arată într-o declarație a biroului premierului Yair Lapid.

Săptămâna trecută, Barnea s-a pronunțat cu fermitate împotriva reînnoirii acordului nuclear iranian, în comentarii despre care Lapid i-ar fi spus că s-au abătut de la punctele de discuție oficiale. La o reuniune a cabinetului de astăzi, Lapid a declarat că întâlnirile lui Barnea la Washington au fost „menite să explice guvernului american poziția noastră cu privire la pericolele inerente în acordul [nuclear iranian]”, potrivit Times of Israel.