Hackerii au furat datele a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter. Compania lui Elon Musk nu a reacționat

Hackerii au furat datele a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter. Compania lui Elon Musk nu a reacționatPolonia anunță că a fost atacată de hackerii din Rusia. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Adresele de mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter au fost furate de hackeri. Acestea au ajuns ulterior pe un forum al infractorilor cibernetici. Compania deținută de Elin Musk nu a comentat cele întâmplate.

Un cercetător din domeniul securității cibernetice a spus că hackerii au reușit să fure adresele de mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter, Ulterior, infractorii cibernetici au postat datele pe forumurile lor pentru a le vinde. Alon Gal, co-fondatorul companiei israeliene de monitorizare a securității cibernetice Hudson Rock, a spus că acest lucru va conduce la folosirea identităților persoanelor în diferite scopuri. El a continuat prin a explica că ceea ce s-a întâmplat poate reprezenta „una dintre cele mai semnificative scurgeri pe care le-am văzut”.

Gal a vorbit pentru prima dată de această scurgere de informații pe 24 decembrie când a făcut public un raport în acest sens pe rețelele de socializare. Twitter nu a comentat în niciun fel acest document. În plus, compania deținută de Elon Musk nici nu a dat un răspuns în privința scurgerilor de date. Nu este clar dacă Twitter a început o investigație în acest sens pentru a remedia problema. Au circulat în mediul online mai multe capturi de ecran ale forumurilor hackerilor unde apăreau datele unor persoane. Reuters a transmis că nu a putut verifica dacă datele de pe forum sunt cele furate de pe Twitter.

Cine sunt hackerii care au atacat Twitter

Troy Hunt, creatorul site-ului de notificare a încălcării Have I Been Pwned, a văzut datele scurse. El a explicat că acestea par cele furate de pe Twitter. Nu există informații în legătură cu identitatea sau locul în care se află hackerul sau hackerii care au spart Twitter. Experții spun că furtul de date s-ar fi putut întâmpla înainte ca Elon Musk să devină proprietarul platformei.

Primele informații privind dimensiunea și amploarea încălcării au fost destul de diferite inițial. În luna decembrie a anului trecut s-a spus că peste 400 milioane de adrese de mail și numere de telefon au fost furate. Acest eveniment poate interesa autoritățile de reglementare atât din SUA, cât și din Europa. Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, unde Twitter își are sediul european, și Comisia Federală pentru Comerț din SUA au monitorizat compania. Platforma de socializare este bănuită că nu a respectat regulile europene de protecție a datelor, dar și un ordin de consimțământ al Statelor Unite, informează Reuters.