HACKERI CONTRA COST. Rețeaua care A SPART CONTURI din SUA, India și China. Infractorii cibernetici ÎȘI FĂCEAU RECLAMĂ PE INTERNET

HACKERI CONTRA COST. Rețeaua care A SPART CONTURI din SUA, India și China. Infractorii cibernetici ÎȘI FĂCEAU RECLAMĂ PE INTERNET

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în sustragerea de informații de conturile de e-mail ale unor persoane publice din România sau a unor instituții de stat din SUA. Anchetatorii români și cei americani au descoperit că hackerii din Satu-Mare spărgeau, contra cost, orice cont, la solicitarea clienților.

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală au efectuat, astăzi, patru percheziţii în Satu Mare, la locuinţele membrilor unei grupări specializate în comiterea de infracţiuni informatice.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate mai multe dispozitive de stocare a datelor (hard-disk-uri, stick-uri de memorie), precum şi peste 60.000 de euro, informează Poliția Română.

De asemenea, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra autoturismelor utilizate de suspecţi şi pe imobilele acestora. Informații furate pentru 50 de dolari

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2013, suspecţii ar fi postat pe diferite site-uri de internet mesaje prin care ar fi afirmat că, în schimbul unor sume de bani, pot accesa fără drept diferite sisteme informatice sau căsuţe de corespondenţă electronică.

Hackerii primeau solicitări de la diferite persoane, în care erau precizate adresele de email ale victimelor, unde aceştia doreau să obţină acces. Suspecţii ar fi accesat în mod ilegal adresele de email, după care ar fi trimis solicitanţilor parolele de acces, în schimbul unor sume de bani, cuprinse între 50 şi 200 de USD. Peste 1.000 de conturi sparte

Astfel, aceştia ar fi obţinut acces, în mod ilegal, la aproximativ 1.050 de conturi de e-mail, dintre care 250 ar aparţine unor cetăţeni români. DIICOT precizează, însă, că există suspiciunea rezonabilă că au lansat atacuri informatice  şi au accesat fără drept, începând cu anul 2012, peste 2000 de conturi de poştă electronică. Acţiunea procurorilor D.I.I.C.O.T. s-a desfăşurat concomitent şi în  cooperare cu autorităţile judiciare Statele Unite ale Americii, India şi China.

Polițiștii precizează că, din cercetări, a rezultat că suspecţii ar fi obţinut acces inclusiv la conturi de email aparţinând unor instituţii şi companii din Statele Unite ale Americii şi România. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale (DOS).

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi din cadrul I.P.J. Satu Mare. Suspecţii urmează să fie aduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale. Aceştia sunt cercetaţi pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. L-au prins și pe „Gucifer”, alias „Micul Fum” Miercuri, autoritățile române l-au prins și pe hackerul despre care se spune ca ar fi spart contul sefului SRI. Guccifer a fost ridicat in urma unei percheziții făcute la Arad. Este acuzat ca ar fi spart conturile mai multor persoane publice, între care și pe cel al directorului Serviciului Roman de Informații, George Maior.

Marcel Lazar Lehel, care folosea pseudonimele "Guccifer" și "Micul fum", ar fi accesat conturile de e-mail si de Facebook ale unor persoane publice, între care oficiali americani precum Colin Powell, membri ai familiilor Bush și Rockefeller și oficiali ai administrației Obama.