Guvernul stabilește cum vor fi împărțite miliardele de euro primite de la UE. Ședință la Palatul Victoria

Guvernul stabilește cum vor fi împărțite miliardele de euro primite de la UE. Ședință la Palatul Victoria

Guvernul României va dezbate, vineri, în primă lectură, Planul Național de Relansare și Reziliență. Dacă va fi aprobat, planul va fi transmis Comisiei Europene pentru negociere.

Guvernul României, condus de către premierul Florin Cîțu, a anunţat că se va reuni vineri, în şedinţă, pentru a dezbate, în primă lectură, Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, relatează Agerpres .

Miercuri, la Palatul Cotroceni a avut loc o ședință pe tema PNRR

O şedinţă de lucru pe tema PNRR a avut loc miercuri la Palatul Cotroceni, unde şeful statului, Klaus Iohannis, i-a convocat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, premierul Florin Cîţu, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

La finalul reuniunii, preşedintele a anunţat că s-a convenit asupra Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care urmează să fie supus aprobării Guvernului şi, ulterior, transmis Comisiei Europene pentru negociere.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cele circa 30 de miliarde de euro de care vom beneficia prin acest plan reprezintă o şansă majoră pentru dezvoltarea României, o oportunitate care va permite economiei, dar şi societăţii româneşti o rezistenţă sporită în cazul unor viitoare crize.

Totodată, este important să înţelegem că acest plan, prescurtat PNRR, ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâţia ani, reforme care vor îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea şi modernizarea activităţii în sănătate, în economie, în educaţie şi în administraţie", a declarat Klaus Iohannis.

În cadrul reuniunii, Guvernul României mai are câteva subiecte pe agendă

Pe agenda şedinţei de Guvern de vineri figurează şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Programului "Noua casă", prin care se propune ca pentru 2021 să fie aprobată alocarea unui plafon al garanţiilor de 1.500 milioane lei.

Un alt proiect de hotărâre supus dezbaterii Executivului vizează atestarea ca staţiuni turistice de interes local a mai multor localităţi: comunele Frumosu şi Mălini, judeţul Suceava; municipiul Salonta şi oraşul Săcueni, judeţul Bihor, precum şi a zonei de agrement Băile Figa - oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud.

România ar putea beneficia de sume considerabile, de 30 miliarde de euro, prin intermediul acestui plan și s-ar putea dezvolta sustenabil în mai multe domenii importane precum educația, administrația, sănătatea sau agricultura.