Guvernul de la Madrid, acuzat că a umplut Spania cu Coronavirus de Ziua Femeii

Guvernul de la Madrid, acuzat că a umplut Spania cu Coronavirus de Ziua Femeii

Guvernul spaniol, o coaliție dintre socialiști și comuniști, se confruntă cu o acțiune în justiție sub acuzația de neglijență în gestionarea epidemiei de coronavirus.

Guvernul este acuzat că a pus interesele sale ideologice mai presus de securitatea și binele general, agravând criza sanitară care lovește Spania, a doua cea mai afectată țară de epidemia COVID-19 din Europa, după Italia.

O acțiune în justiție în numele a peste 5000 de persoane și depusă pe 19 martie, acuză guvernul spaniol că a pus cu bună știință în pericol sănătatea publică încurajând oamenii să participe la peste 75 de marșuri feministe, organizate în toată Spania, pe 8 martie, Ziua Internațională a Femeii, scrie Gatestone Institute.

Marșurile protestau față de așa-numitul „patriarhat” din Occident.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sute de mii de persoane au participat la aceste marșuri, inclusiv figuri politice importante, precum vicepremierul sau soția și mama premierului socialist Pedro Sanchez, precum și liderul Podemos, între timp testat pozitiv cu coronavirus.

Podemos este un partid comunist sadea, care a primit bani de la regimul Maduro din Venezuela.

Plângerea penală îl acuză pe premierul spaniol și pei reprezentanții săi din 17 regiuni autonome de „prevaricație”, termen juridic spaniol care înseamnă minciună și înșelătorie.

Guvernul a fost atât de hotărât să scoată cât mai mulți oameni la marșurile feministe încând a minimalizat toate avertismentele de la acea oră privind pandemia.

Interesant este că unul dintre cele mai severe avertismente venea din partea ministrului Sănătății, din data de 6 martie:

„Principiul prudenței trebuie să prevaleze. Apariția unui virus până acum necunoscut înseamnă că trebuie luate măsuri de precauție pe baza cunoștințelor științifice existente privind virușii.”

Pe 7 martie, în ciuda tuturor avertismentelor, purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol pe tema epidemiei, Fernando Simon, a declarat într-o conferință de presă națională că participarea la adunările de 8 martie nu reprezintă nici un risc.

„Dacă fiul meu mă întreabă dacă poate să meargă, i-aș spune să facă ce dorește”, a afirmat Simon.

Spania este a doua cea mai afectată țară de epidemie din Europa, după Italia. Numărul de cazuri depistate a depășit 800.000, deși numărul real al persoanelor infectate ar putea fi de zece ori mai mare, dat fiind testele insuficiente.

Numărul de morți a ajuns în Spania la 7000.