Guvernul Cîțu, acuzat de politici anti-naționale. Conducerea României vrea mână liberă la tăiat păduri

Guvernul Cîțu, acuzat de politici anti-naționale. Conducerea României vrea mână liberă la tăiat păduri

Opoziția acuză conducerea României de planuri anti-naționale. PSD a făcut referire la planul UE privind protejarea pădurilor, pe care ministrul Mediului, Tanczos Barna, l-a criticat și susține că Guvernul Cîțu vrea mână liberă la furtul pădurilor.

Decizia Guvernului Florin Cîțu de a se poziționa împotriva Strategiei forestiere planificate a Uniunii Europene privind protejarea pădurilor este condamnabilă, acuză opoziția. Partidul social-democrat este de părere că politicile guvernanților nu sunt pentru apărarea pădurilor României, ci mai degrabă denotă caracterul anti-naționalist al conducerii.

PSD acuză Guvernul. Vrea mână liberă la furtul pădurilor

"Guvernul Cîțu este pe contrasens față de Europa pe tema pădurilor, nu pentru a proteja mai bine pădurile românești, ci pentru a le putea tăia mai ușor!

În mod straniu, argumentele invocate de Guvernul Cîțu pentru a-și justifica decizia profund anti-națională se suprapun exact cu retorica firmelor din industria forestieră, venind în completarea acțiunilor președintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector", a transmis opoziția.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest sens, PSD a anunțat că va depune o propunere legislativă prin care va cere interzicerea tăierii arborilor sănătoși. "PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul național, a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani", arată un comunicat al social-democraților.

Tanczos Barna critică planul UE de protejare a pădurilor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a semnat, alături de alți zece miniștri ai statelor Uniunii Europene, o scrisoare adresată vicepreședintelui Comisiei Europene pentru Acordul Verde European, Frans Timmermans, în care este criticată strategia forestieră planificată a UE.

Ministrul Mediului Tanczos Barna este de părere că „sistemul de gospodărire a pădurilor din România e bine reglementat şi sever”. „Atunci când este elaborată o astfel de strategie, trebuie luate în considerare jurisdicţia statelor membre, principiul subsidiarităţii şi chestiunile practice privind diversitatea pădurilor şi exploatarea sustenabilă (…) Nu au avut loc consultări în cadrul Comisiei permanente pentru păduri şi nici cu statele membre ale UE, iar proiectul nu a fost elaborat în comun. Solicităm să dezbatem strategia privind pădurile”, a declarat Tanczos Barna.

Printre semnatarii scrisorii se numără și Austria, Ungaria, Polonia, Franța și Germania.